ΑΡΧΙΚΗ | ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Η εξομολόγηση της Ανθής Λιάγκου: "Δεν θα πάψω να κάνω όνειρα και να αγωνίζομαι"

Η εξομολόγηση της Ανθής Λιάγκου: "Δεν θα πάψω να κάνω όνειρα και να αγωνίζομαι"

image

Η Ανθή Λιάγκου, άλλη μία εξέχουσα φυσιογνωμία που βαδίζει στον δρόμο του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), μίλησε στον Κρήτη ΣΠΟΡ FM και στον Στέφανο Γκαναδάκη στέλνοντας...τρανταχτό μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας, δύναμης. Βγαλμένα όλα μέσα από την ψυχή της για όλους τους ανθρώπους με αναπηρία ή χωρίς.

Η Γιαννιώτισσα αθλήτρια, ερωτηθείς, για το τι, την ώθησε, στον αθλητισμό, απάντησε:

"Η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό ήταν ένας τρόπος να επικοινωνήσω, να βγω από το σπίτι μου, να γνωρίσω άλλους ανθρώπους, ΑμεΑ και μη. Να σκεφτώ και να δράσω με θετικό τρόπο. Γι' αυτό το λόγο καλώ όλα τα ΑΜΕΑ και όχι μόνο αυτά, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό".

Πείτε μου, οι λέξεις: (επιμονή-αισιοδοξία), είναι αυτές που σας δίνουν δύναμη ούτως ώστε να συνεχίσετε στον δρόμο του αθλητισμού και των επιτυχιών;

"Tίποτα μα τίποτα δεν επιτυχαίνουμε στην ζωή μας δίχως την επιμονή, την υπομονή και την αισιοδοξία. Όλα, μα όλα είναι δυνατά, και αυτό είναι ένα μήνυμα που διαρκώς στέλνω σε όποιον εγκαταλείπει τον αγώνα και απογοητέυεται".

Ο κόσμος σας έχει αγκαλιάσει μέσα από τις επιτυχίες που έχετε γνωρίσει. Πως σας αντιμετωπίζει και πως αισθάνεστε γι' αυτό;

"Η ενασχόληση με τον αθλητισμό μου έχει δώσει την δυνατότητα να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους και να γίνω γνωστή και αγαπητή και αυτό δεν θα σας πω ψέμματα, με κάνει να νιώθω ευχάριστα και μου αρέσει".

Ποια είναι η στάση της πολιτείας απέναντι σε εσάς και στους υπόλοιπους Παραολυμπιονίκες; Στηρίζει την προσπάθειά σας;
"Όλοι γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Μέσα σε αυτό το κλίμα η πολιτεία έχει δείξει διάθεση να στηρίξει την προσπάθεια. Μακρύς ο δρόμος! Οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στους παραολυμπιακούς, είναι ένα δυνατό μήνυμα για να στηριχθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια. Η ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ βρίσκεται πάντα κοντά μας καθώς και ο ΟΠΑΠ και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Χωρίς την προσπάθεια τους, όλα θα ήταν δύσκολα για εμάς τους αθλητές".

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας και τα όνειρά σας;

"Θέλω να συνεχίσω με την ίδια θέρμη να ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τον προταθλητισμό. Να πετύχω νέα ρεκόρ και να φέρω μετάλλια στη χώρα μου στις επόμενες παραολυμπιάδες και παγκόσμιες αθλητικές διακρίσεις. Ειδικότερα στα δύο επόμενα διεθνή αθλητικά ραντεβού, στο παγκόσμιο το 2019 και στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο".

Θα ήθελα μερικά λόγια, για τον σύλλογο "Πύρρος" στον οποίο, είστε μέλος.

"Ο Α.Ο. Πύρρος ΑΜΕΑ έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη, τη διάδοση και την υλοποίηση του αναπηρικού αθλητισμόυ στον Νομό Ιωαννίνων. Την διάδοση του παραολυμπιακού πνεύματος και της αξίες του αθλητισμού ως μορφή κοινωνικής ένταξης για τα ατομα με αναπηρία. Το σωματείο καλλιεργεί εννιά αθλήματα: (Στίβο, Τζούντο, Κολύμβηση, Boccia,  Επιτραπέζια αντισφαίριση, Σκοποβολή, Paracanoe, Goalball, σκάκι), με πάνω από σαράντα αθλήτριες και αθλητές. Με διακρίσεις σε παραολυμπιακούς αγώνες, σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πανελλήνια προταθλήματα. Όπως όλοι οι σύλλογοι σε αυτό το κλίμα τις οικονομικής πενιχρότητας έχουν προβλήματα, π.χ έλλειψη χώρου. Το σημαντικό, έιναι ότι όλοι μαζί, διοικητικό συμβούλιο, αθλητές, φίλοι και εθελοντές, με αγάπη, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη δίνουν από κοινού τον αγώνα. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω στην καρδιά και την ψυχή του συλλόγου στον προπονητή μας Σταύρο Στραγαλής που χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε σύλλογος".

Έχετε σπουδάσει στο τμήμα πληροφορικής και διοίκησης οικονομίας. Ακόμα ασχολείστε με αυτό το κομμάτι;

"Είναι αλήθεια πως δεν ασχολούμαι με το συγκεκριμένο κλάδο. Αυτή την εποχή με βάση το 5% για τα ΑΜΕΑ έχω κατάθεση αίτηση για να σπουδάσω στο ΠΤΔΕ δασκάλα. Ταυτόχρονα σπουδάζω προπονητική στο ΙΕΚ ΓΑΤΣΙΟΥ και αυτές οι σπουδές μου όπως είναι λογικό θα τις συνδυάσω και με το πεδίο του αθλητισμού ειδικότερα την προπονητική. Τα παιδαγωγικά φιλοδοξώ στο μέλλον να τα συνδυάσω με το ζήτημα της αποδοχής των ΑΜΕΑ στην ευαίσθητη παιδική ηλικία. Όπως καταλαβαίνεις πότε μου δεν θα πάψω να κάνω όνειρα και να αγωνίζομαι για την ζωή μου".

 

Powered by IT Development