ΑΡΧΙΚΗ | ΟΦΗ | "Ενωμένοι για τον στόχο της παραμονής"

"Ενωμένοι για τον στόχο της παραμονής"

image

Με την παρουσία του Γιάννη Σαμαρά καθώς και του προέδρου του ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (2/2) στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, η παρουσίαση του νέου τεχνικού των κρητικών, Χάιμε Βέρα καθώς και του βοηθού του, Αλεχάντρο Ίσις.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μιχάλης Μπούσης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους δυο προπονητές, ανέφερε: "Προχωρήσαμε σε μια αλλαγή με το νέο προπονητή που ήταν συμπαίκτης με τον Γιάννη και μεταξύ τους υπάρχει μεγάλη αγάπη.

Όταν ήρθα εδώ, είχα στο μυαλό ότι χρειάζονται τρία με πέντε χρόνια για να υλοποιήσουμε το πρότζεκτ μας. Στον πρώτο χρόνο είχαμε στόχο την παραμονή.

Τον Γενάρη έγιναν οι πρώτες μεταγραφές, μετά έγινε η αλλαγή του προπονητή που δεν ήταν στα πλάνα μας. Τώρα θέλουμε να σώσουμε την χρονιά, να έρθουν παίκτες το καλοκαίρι και να έρθει στην ομάδα μια νοοτροπία που έχουν ο Γιάννης, ο Γιώργος, ο Ηλίας και όλη η οικογένεια μας. Στον δεύτερο χρόνο να μπουν οι βάσεις και στην τρίτη χρονιά να μεγαλώσει η νοοτροπία μας.

Στον αθλητισμό έχουμε νίκες και ήττες. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να υποστηρίζω τον άλλον όταν ήταν κάτω. Δεν ήθελα να αλλάξουμε προπονητή μέσα στην χρονιά και πάντα τον υποστήριζα και όταν μιλούσα με τον Γιάννη του έλεγα δεν πειράζει, θα πάμε καλύτερα.

Δυστυχώς έγινε ένα λάθος που το πλήρωσε μόνος του. Δεν είναι στη νοοτροπία της ομάδας μου και θα ήθελα να δώσω το βήμα και στις άλλες ομάδες.

Θέλω να πω ένα "ευχαριστώ" στον κ. Δέλλα και τον Παναιτωλικό που δεν έκαναν μεγαλύτερο το θέμα. Σαν Έλληνες ξέρετε καλά ότι όταν έχουμε πυρετό 100, το κάνουμε 104. Αν ήθελαν θα το έκαναν χειρότερα. Αυτή η σελίδα έκλεισε για εμένα και την ομάδα. Ευχόμαστε τα καλύτερα για το Νίκο Παπαδόπουλο και την οικογένεια του".

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος ανεφερε μεταξύ άλλων: "Καλωσορίζω τον Χάιμε και τον Αλεσάντρο. Δεν ήταν στο πλάνο, γιατί έγιναν όλα πολύ γρήγορα και όσα συνέβησαν μετά το ματς με τον Παναιτωλικό. Τα παιδιά ήταν ήδη στην ομάδα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα σε ένα deal, καθώς ήταν η κατάλληλη στιγμή και οι ιδανικοί άνθρωποι και προπονητές για να αναλάβουν την ομάδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία.

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι δύσκολες, καθώς η αγορά είναι λίγο περίεργη και το καταλαβαίνουμε όλοι. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για την ομάδα γιατί είχαμε ένα θέμα επειδή καταλαβαίνετε ότι δεν ήθελε να έρθει κανένας γιατί όλοι βλέπουν μια ομάδα που είναι τελευταία. Ναι μεν υπάρχει ένα πρότζεκτ που προσπαθούμε να το σηκώσουμε στην ευρωπαϊκή αγορά και τα αποτελέσματα θα έρθουν από το καλοκαίρι και μετά. Προσπαθούμε να πείσουμε για το πρότζεκτ από την στιγμή που η ποδοσφαιρική αγορά δεν έχει εμπιστοσύνη στην μη ποδοσφαιρική αγορά που λέγεται Ελλάδα. Έρχεται ο Σακόρ για παράδειγμα και αναρωτιέται τι θα κερδίσω περισσότερο στην Ελλάδα από ότι να πάει σε άλλες χώρες που θα έχει ποδοσφαιρική ανάπτυξη. Είναι δύσκολο να μας πιστέψουν ως ποδοσφαιρική αγορά. Είναι πολύ μεγάλη προσπάθεια και υπάρχει το προφίλ του Γιώργου που ανοίγουμε σωστές πόρτες, εγώ εργαζόμουν στο σκάουτινγκ και μας εμπιστεύονται . Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Γενικά υπάρχουν δυσκολίες, το γνωρίζαμε από τον Οκτώβριο. Έχει γίνει μια μικρή αρχή και πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θα πρέπει να πιστέψουν το προφίλ μας και να μας πιστέψουν ως ομάδα.

Το πρώτο που σκέφτηκα είναι να μην χάσουμε το μυαλό μας. Δεν μιλήσαμε με κανέναν άλλον προπονητή και δεν θα ερχόταν κανένας για το επόμενο τρίμηνο. Μας ήρθε ως δώρο η δική τους παρουσία. Ο Γιώργος μιλούσε για τρεις μέρες με τους ανθρώπους της ομάδας, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να έρθουν τέσσερα άτομα.

Εμείς θέλουμε να ανεβάσουμε την ποιότητα, Η ποιότητα θα έρθει μετά από 2-3 χρόνια. Ήδη έχουμε προετοιμαστεί και από το καλοκαίρι θα πάμε στο επόμενο επίπεδο. Να ετοιμάσουμε παίκτες από την Κρήτη όπως κάναμε παλιότερα.

Στόχος μας είναι να γυρίσουμε ξανά στα αποτελέσματα των ακαδημιών όταν βγάζαμε παιδιά όπως οι Μαχλάς, Δερμιτζάκης, Σταυρακάκης και για εμένα αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό".

Ο νέος τεχνικός της ομάδας μας, Χάιμε Βέρα, ανέφερε: “Ξέρω πολύ καλά την ιστορία του ΟΦΗ, περιμένω να πάμε πολύ καλά. Γνωρίζουμε ότι ο ΟΦΗ δεν είναι καλά, θέλει δουλειά και για αυτό ήρθαμε. Για τον κόσμο, γιατί η καρδιά μας είναι εδώ. Πρόεδρε ευχαριστώ πάρα πολύ. Συγνώμη αλλά σε έναν μήνα θα μιλάω πιο καλά Ελληνικά όμως μιλάω καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, μας έφερε ο Γιάννης που μας ξέρει καλά. Όμως δεν είναι μόνο η φιλία αλλά και η δουλειά. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος της ομάδας, θα το κάνουμε με αγάπη και καρδιά. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων και όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε την ομάδα από εκεί που είναι για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής.

Θα παλέψουμε πολύ με τα παιδιά για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Μόνο όταν έχουμε την μπάλα, μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Αν παίζουμε καλύτερα από την άλλη ομάδα, μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Εμένα μου αρέσει όπως έπαιζα εγώ ως παίκτης, να παίζω καλή μπάλα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου.

Πάντα είχα τον ΟΦΗ στην καρδιά μου. Ξέρω ότι ήταν δύσκολο να γυρίσω, όμως τώρα είμαστε εδώ”.

Τέλος ο Αλεχάντρο Ίσις, δήλωσε: "Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, μας έφερε ο Γιάννης που μας ξέρει καλά. Όμως δεν είναι μόνο η φιλία αλλά και η δουλειά. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος της ομάδας, θα το κάνουμε με αγάπη και καρδιά. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων και όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε την ομάδα από εκεί που είναι για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Θα παλέψουμε πολύ με τα παιδιά για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Είχα δει τον ΟΦΗ αλλά όχι τόσο πολύ. Έμαθα ότι η ομάδα έχει βελτίωση, κόντρα στον Ατρόμητο έκανε ένα από τα καλύτερα δεύτερα ημίχρονα. Οπωσδήποτε θέλει δουλειά, δεν είναι σωστό να πω τώρα δημόσια τι πρέπει να αλλάξει. Θα μιλήσουμε με τα παιδιά.

Πάντα όταν είμαστε εδώ, νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Για αυτόν τον λόγο, όταν έγινε η πρόταση δεν το σκεφτήκαμε πολύ και ήρθαμε αμέσως".

Powered by IT Development