ΑΡΧΙΚΗ | ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Ταε Κβο Ντο, Ελεάνα Βιδάλη, αποκαλύπτεται!

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Ταε Κβο Ντο, Ελεάνα Βιδάλη, αποκαλύπτεται!

image

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Ταε Κβο Ντο στην κατηγορία του ITF , Ελεάνα Βιδάλη «άνοιξε» την καρδιά της στον Κρήτη Σπορ Φμ και στους Μανό Μαρκάκη και Δημήτρη Γιγουρτσή μιλώντας για την έως τώρα πορεία της, αλλά και για τα μελλοντικά της σχεδία στον ερώτα της ζωής της όπως η ίδια το χαρακτήρισε.

Πως ξεκίνησε όλο αυτό, να καταπιαστείς με ένα όχι και τόσο διαδεδομένο άθλημα ;

«Από την παιδική μου ηλικία είχα κάποια παραπανίσια κιλά, οπότε η μητέρα μου με παρακινούσε να ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Δοκίμασα αρκετά αθλήματα , χωρίς όμως να «κολλήσω» κάπου. Όταν κάποια στιγμή έκανα γυμναστήριο μου έκαναν εντύπωση κάποιοι τύποι που κάτι έκαναν , ούτε το όνομα δεν ήξερα και είπα στη μάμα μου, εγώ θέλω να κάνω αυτό .Στις πρώτες προπονήσεις ήταν πολύ δύσκολα καθώς έφευγα με την γλωσσά… έξω που λέμε . Όμως ο χαρακτήρας μου είναι τέτοιος που όταν συναντά δυσκολίες θέλει να τις ξεπερνά και να τα καταφέρνει. Κάπως έτσι έγινε και με το ταε κβο ντο και εν τελεί κόλλησα».

«Συνέχισα καθόλη την διάρκεια των σχολικών αλλα και φοιτητικών ( έχει σπουδάσει ποδολογία) μου χρόνων να προπονούμαι αλλα χωρίς να συμμετέχω σε επίσημους αγώνες. Όταν πια επέστρεψα στην Κρήτη ξεκίνησα προπονήσεις με τον τωρινό μου προπονητή και παλαιόθεν φίλο μου , τον Δημήτρη Τουρλάκη».

Και πως εξελίχθηκε αυτό που ξεκινήσατε με τον Δημήτρη;

« Με τον Δημήτρη είχαμε πει πως δεν θα κατεβαίναμε σε αγώνες γιατί είχα απογοητευτεί απ την τελευταία μου παρουσία μου σε αυτούς και είπαμε πως θα το κάνουμε άπλα για την αγάπη για το άθλημα. Κάποια στιγμή μου λέει ο Δημήτρης να κατεβούμε σε αγώνες για πλακά, να ζήσουμε την εμπειρία .Σε εκείνους τους αγώνες εντυπωσιάστηκα από τον εαυτό μου. Πήγαμε χωρίς άγχος και βρεθήκαμε να χάσουμε το χρυσό μετάλλιο για ένα πόντο!. Από κει και πέρα αποφασίσαμε με τον Δημήτρη πως ξεκινάμε να κατεβαίνουμε κανονικά σε αγώνες και να διεκδικούμε βάθρα. Το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο ήρθε στα τεστ δύναμης , στυλ που ήμουν τελείως άσχετη , όμως ο Δημήτρης κάτι «είδε» και με παρότρυνε να συμμετέχω εκεί. Με την κατάκτηση του χρυσού ένιωσα ένα απίστευτο συναίσθημα, ήταν όνειρο μου από μικρό παιδί να φτάσω στην κορυφή και όταν το επέτυχα η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη.»

Και μετά το χρυσό ήρθε η κλήση στην Εθνική.

« Ήρθε η κλήση στην εθνική και πήγα στην Αθήνα και προπονήθηκα με τους ομοσπονδιακούς προπονητές ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εκεί τα πράγματα δεν πήγανε όπως τα περίμενα, το άγχος ήταν πολύ μεγάλο και με κυρίευσε , να φανταστείς έτρεμαν και ίδρωναν τα χεριά μου. Τελικά μπήκα στην δεκάδα της Ευρώπης στο ατομικό και στο ομαδικό πήγα καλυτέρα».

Πλέον ποιος είναι ο στόχος για το επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (διεξάγεται στην Ιταλία) ;

«Στόχος είναι το βάθρο και όχι οποιοδήποτε σκαλί του, αλλα το μεσαίο . Θέλω το χρυσό μετάλλιο, να βρίσκομαι στην κορυφή γιατί ξέρω πως μπορώ να το πετύχω. Ευελπιστώ να μην με επηρεάσει το άγχος ξανά. Και σαν χωρά το επίπεδο της Ελλάδας έχει ανέβει κατακόρυφα. Τα προηγούμενα χρονιά ήταν πολύ πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη όμως πια είναι στην ελίτ . Πέρυσι η Ελλάδα βγήκε 3η στην Ευρώπη και 5η στον κόσμο και αν είχαμε παραπάνω αθλητές θα ήμασταν ακόμα υψηλοτέρα..Υπάρχει ραγδαία βελτίωση του ταε κβο ντο στην χωρά μας».

Γιατί θα συμβούλευες τους γονείς να «γράψουν» ταε κβο ντο τα παιδία τους όχι με κάποιο άλλο άθλημα;

« Καταρχάς είναι ένα άθλημα που μπορεί να σε βοηθήσει άμεσα στην καθημερινότητα σου η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και δεν θα ήταν άσχημο να γνωρίζεις μια τέτοια μαχητική τέχνη. Το κολύμπι (που είναι μια ωραία άσκηση) που θα χρησίμευε; Επίσης υπάρχουν και οι άλλοι γονείς που πιστεύουν πως αν στείλουν τα παιδία τους που είναι ήδη οξύθυμα ,ταε κβο ντο θα γίνουν ακόμα χειρότερα και ακόμα πιο βιαία. Αυτό είναι τελείως λανθασμένο, πρώτον γιατί το παιδί θα εκτονώνεται μέσω της προπόνησης, αλλα και γιατί θα μάθει πότε και γιατί πρέπει να χτυπήσει κάποιον και αυτό στο λέω από προσωπική εμπειρία».

Γιατί κάποιο παιδί να έρθει στην «Κρητική Ακαδημία» ; (σχόλη Δημήτρη Τρουλάκη που είναι προπονήτρια η Ελεάνα)

«Αρχικά για να αθληθεί , να μάθει κάτι το διαφορετικό μα κυρίως να βιώσει όλο αυτό το οικογενειακό κλίμα που διέπει το ταε κβο ντο και δη η σχόλη μας. Πραγματικά και πέρα από κλίσε , στην Κρητική Ακαδημία λειτουργούμε με γνώμονα την ομαδικότητα τον σεβασμό και είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια που ο ένας νοιάζεται για τον άλλον».

«Επίσης το ταε κβο ντο είναι ένα άθλημα που πραγματικά δεν έχει ηλικία , μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και στα 70 σου και φυσικά δεν γνωρίζει περιορισμό φύλου (οντάς δήθεν «αντρικό» ξύλο) καθώς πλέον οι γυναίκες είναι όσες και οι άντρες στο άθλημα .Εννοείται πως και με οποιαδήποτε σωματική διάπλαση και να έχεις μπορείς να ασχοληθείς με το σπορ , είτε έχεις παραπάνω κιλά η οτιδήποτε».

Στο πανευρωπαϊκό θα είσαι μόνη σου από την Κρήτη;

«Όχι! Ακόμα ένα ταλαντούχο κορίτσι θα είναι μαζί μου η Μάρα Ασημίνα, στην κατηγορία των νεανίδων και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Θα μπορούσαμε να χαμε ακόμη περισσότερες συμμέτοχες όμως λόγω λεπτομερειών χάσαμε την ευκαιρία η οποία όμως θα έρθει σίγουρα για πολλά άτομα στο άμεσο μέλλον».

Φαίνεσαι πως αγαπάς το ταε κβο ντο

«Το αγαπώ ; Είναι όλη μου η ζωή , δεν μπορώ χωρίς αυτό, είμαι τρελά ερωτευμένη μαζί του!».

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την λειτουργιά της «Κρητική Ακαδημίας» μπορείτε να την επισκεφτείτε στην Λεωφόρο Παπαναστασίου 65 στο Ατσαλένιο ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στα έξης νούμερα : 2813006899 - 6942991429

Powered by IT Development