ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ | Περιοδεία Βρύσαλη- Συντυχάκη στο ΠΑΓΝΗ

Περιοδεία Βρύσαλη- Συντυχάκη στο ΠΑΓΝΗ

image

Περιοδεία πραγματοποίησαν, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη , στο ΠΑΓΝΗ, οι , Στέλιος Ορφανός υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης,  Δημήτρης Βρύσαλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και ο Μανώλης Συντυχάκης υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Κατά την διάρκεια της περιοδείας οι υποψήφιοι προχώρησαν στην παρακάτω δήλωση:

"Η  κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΓΝΗ, στην ναυαρχίδα της υγείας στο νησί,  που έλεγε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ ,έχει πέσει εδώ και χρόνια στην ξέρα παρά τις προσπάθειες και το φιλότιμο της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Η πολιτική και τα μέτρα που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση στην Υγεία αποτελούν εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της, που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Αυτή η πολιτική είχε και έχει μετατρέψει  το  νοσοκομείο σε επιχείρηση ,τους ασθενείς  σε πελάτες, και τους εργαζόμενους λάστιχο. Στο όνομα αυτής της πολιτικής(δηλ του νοικοκυρέματος και της ορθολογικής κατανομής του προσωπικού),  βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι 5 οδηγοί του νοσοκομείου, παραδίδοντας ολοκληρωτικά το μεταφορικό έργο και τις λειτουργίες τους σε ιδιώτες, συγχωνεύονται  κλινικές γιατί  δεν επαρκούν οι γιατροί για να  εφημερεύουν, το ίδιο προσωπικό καλύπτεις 2 ,3 κλινικές κα .

Το νοσοκομείο λειτουργεί (μετά την συνταξιοδότηση 200 περίπου εργαζομένων) κατά το 1|3, με εργαζόμενους διάφορων ταχυτάτων  (εργολαβιών ,ΕΛΚΕ ΟΑΕΔ ,πρακτικάριοι  κα). Έτσι  σημαντικά  τμήματα δεν έχουν  αναπτυχθεί όπως ΜΑΦ, μονάδα ιωδίου,  μονάδα εγκαυμάτων, σημαντικά εξειδικευμένα τμήματα δεν είναι αναπτυγμένα, λόγο έλλειψη προσωπικού ΜΕΘ  ,χειρουργεία,  η πλειοψηφία των τμημάτων είναι υποστελεχωμενα  Η όποια λειτουργία και ανάπτυξη υποτάσσεται στη λογική του  κόστους- αποτελέσματος.Έτσι φτάσαμε σήμερα να κινδυνεύει, με ευθύνες διαχρονικές, η ουσιαστική  λειτουργία της παιδοχειρουργικής κλινικής. Μιας κλινικής που στον 21 αιώνα δεν νοείται ένα σύγχρονο νοσοκομείο να μην έχει.

Είναι αδιανόητο πού σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει περισσότερο να επιστρέφουμε σε εποχές της δεκαετίας του 50 και του 60. Οι κτιριακές υποδομές και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός της παιδοχειρουργικής κλινικής πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλούς νοσηλείας και θεραπείας παιδιών και βρεφών μιας τέτοιας μονάδας κάτι που δε μπορεί να υπάρξει σε κλινική ενηλίκων. Ταυτόχρονα δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι, αφενός από τη συνύπαρξη σε κοινό θάλαμο παιδιών και βρεφών και αφετέρου από την ταυτόχρονη νοσηλεία ενηλίκων και παιδιών από το ίδιο προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται. Σημειωτέον ότι η Γενική Χειρουργική γειτνιάζει με παθολογική κλινική (τη Νεφρολογική), όπου νοσηλεύονται σοβαρά περιστατικά αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς και άλλων παρενεργειών από λοιμώδη νοσήματα σε χειρουργημένα παιδιά. Επιπλέον, παιδοχειρουργικά περιστατικά άλλων ειδικοτήτων όπως Νευροχειρουργικά, Ορθοπεδικά κλπ., θα υποχρεωθούν να νοσηλεύονται στις αντίστοιχες κλινικές ενηλίκων.Το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής είναι έμπειρο και εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση και νοσηλεία των χειρουργικών περιστατικών παιδιών και βρεφών, βασική προϋπόθεση για την ασφαλή νοσηλεία τους.

Απαιτούμε  να μην προχωρήσει η Διοίκηση του νοσοκομείου στη συγχώνευση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής και τη μεταφορά της σε θάλαμο της Γενικής Χειρουργικής. Ζητάμε να προχωρήσει σε άμεση στελέχωση της με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών και η ασφαλής εφημέρευση της κλινικής σε καθημερινή βάση. Να αναλάβει τις ευθύνες της για την ασφαλή νοσηλεία των παιδιών. Καλούμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου, την 7η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, να προχωρήσουν στην άμεση στελέχωση τον νοσοκομείου μας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων αντί να σχεδιάζουν να ακολουθήσουν το δρόμο της Παιδοχειρουργικής και για άλλες κλινικές του όπως και της αγγειοχειρουργικής.

Καλούμε και τους υπόλοιπους συνδυασμούς να πάρουν θέση  απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις  στο χώρο της υγείας Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν συνολικά αυτήν την πολιτική, να καταψηφίσουν την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τους παλιούς και νέους «σωτήρες» στις προσεχείς εκλογές για την Ευρωβουλή, τις δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις.

Να στηρίξουν και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ παντού, γιατί αυτό θα σημαίνει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, σημαίνει ενίσχυση της πορείας ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της οικοδόμησης της Λαϊκής Συμμαχίας.

Ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και στις τρεις κάλπες γιατί έτσι ενισχύεται η λαϊκή πάλη για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν. Ενα σύστημα Υγείας χωρίς καμία επιχειρηματική δράση που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι όπως σήμερα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, για να μπει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ".

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
0

Powered by IT Development