ΑΡΧΙΚΗ | ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ | Όταν η ΓΕΗ καλωσόριζε τον Ολυμπιονίκη Σ. Μυγιάκη

Όταν η ΓΕΗ καλωσόριζε τον Ολυμπιονίκη Σ. Μυγιάκη

image

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η ιστοσελίδα του Κρήτη Σπορ Fm 87,6 ξεκινά μια αναδρομή σε αθλητικές αναμνήσεις μιας ζωής, με την πολύτιμη συμβολή και το αρχείο του Μιχάλη Δασκάλη. Πρώτο «ταξίδι», πίσω στο 1980, όταν η ΓΕΗ έφερνε στο Ηράκλειο τον Ολυμπιονίκη της Μόσχας Στέλιο Μυγιάκη.

Ήταν καλοκαίρι του 1980, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας.

Η ΓΕΗ μόλις έχει ιδρύσει τμήμα πάλης και προσκαλεί στο Ηράκλειο τον πρώτο Ολυμπιονίκη στα 62 κ. της Ελληνορωμαϊκης Στέλιο Μυγιάκη, ο οποίος στις 22 Ιουλίου 1980 είχε κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, γεννημένο στο Ρέθυμνο το 1952.

Η κάθοδος του Στέλιου Μυγιάκη στο Ηράκλειο τιμήθηκε από τις αρχές της πόλης και προξένησε σκηνές λατρείας στον αθλητικό κόσμο τις τρεις ημέρες που φιλοξενήθηκε από την ΓΕΗ.

Μετά την θριαμβευτική υποδοχή στο αεροδρόμιο από πλήθος κόσμου και αθλητών, κυρίως της ΓΕΗ, πριν φτάσει στο ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, έκανε μια μικρή διαδρομή μέσα στην πόλη, ενώ απλοί άνθρωποι ήθελαν να αγκαλιάσουν και συγχαρούν τον Ολυμπιονίκη που έφερε στην πατρίδα ένα χρυσό μετάλλιο, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Ο Στέλιος Μυγιάκης, ένας σεμνός χαρακτήρας και μεγάλος αθλητής, με την κάθοδο του τότε στο Ηράκλειο, αποτέλεσε το πρότυπο και πόλο έλξης στην νεολαία και έφερε πολλούς νέους στον αθλητισμό και όχι μόνο στο άθλημα της πάλης.

Το τμήμα πάλης της ΓΕΗ ιδρύθηκε το 1980 με υπεύθυνο προπονητή τον Δημήτρη Χριστόφορο και είχε μεγάλες επιτυχίες στις μικρές κατηγορίες, βγάζοντας Πανελλήνιους πρωταθλητές και Βαλκανιονίκες, παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες προπόνησης.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 το τμήμα πάλης της ΓΕΗ απορροφήθηκε από το νέο σωματείο ΚΑΛΛΕΡΓΕΙΟΣ ΑΟ που καλλιεργούσε μόνο τμήματα πάλης.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
5.00

Powered by IT Development