ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | Περιοδεία του Μανώλη Συντυχάκη, στον Άγ.Βλάσση

Περιοδεία του Μανώλη Συντυχάκη, στον Άγ.Βλάσση

image

Στον Αη Βλάσση περιόδευσε, χθες Σάββατο 3 Μάη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης μαζί με υποψήφιους δημοτικούς, τοπικούς και περιφερειακούς συμβούλους.

Ο Μανώλης Συντυχάκης μίλησε με κατοίκους της περιοχής, όπου και του εξέθεσαν μια σειρά από προβλήματα που τους απασχολούν.

Ο Αη Βλάσσης ήταν κατεξοχήν αγροτική περιοχή. Παρήγαγε πάνω από 1.500 τόνους σταφίδα και μπορούσαν οι κάτοικοι να ζήσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Μαζί με τον Αγ. Σύλλα, τις Βασιλιές, τη Σύλαμο αποτελούσαν μια ισχυρή, ζωντανή αγροτική ενότητα, με συνεταιρισμούς, αγροτικούς συλλόγους. Σήμερα, είναι όλα διαλυμένα, ως αποτέλεσμα των αντιαγροτικών πολιτικών όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων , της ΕΕ και της στήριξης της ΚΑΠ από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝ.ΕΛ., ενώ την ίδια πολιτική στηρίζουν και οι “νέοι σωτήρες” ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ, κ.λ.π. Κατηγόρησε χαρακτηριστικά το ΣΥΡΙΖΑ ως βασιλικότερο του βασιλέως σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 1981, υπέρμαχο της ΕΕ και της ΚΑΠ, ενώ τόνισε πως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ήταν το κόμματα που υπερψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που αποτέλεσε το μνημόνιο των μνημονίων και πως μόνο το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει το λαό για τις συνέπειες της.

Όλες οι δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα σφύριζαν αδιάφορα για τα προβλήματα της περιοχής και ειδικά για το ζωτικής σημασίας τομέα της αγροτικής παραγωγής, το εισόδημα του αγρότη, την ενίσχυσή του, τη διεκδίκηση για καλές τιμές, φθηνά φυτοφάρμακα και εφόδια. Κανένα έργο υποδομής για την περιοχή και τον παραγωγό (εγγειοβελτιωτικά, αγροτικοί δρόμοι, κ.λ.π.).

Ο κ.Συντυχάκης επιτέθηκε στο Γ.Κουράκη, λέγοντας ότι "τάζει λαγούς με πετραχείλια, όταν επί 12 χρόνια ήταν απών από την περιοχή. Αποσιωπεί ότι αποδέχτηκε τη μείωση της χρηματοδότησης από το κράτος για έργα που θα ανακούφιζαν και θα ενίσχυαν τον αγρότη. Το ίδιο και τα άλλα ψηφοδέλτια, της ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Περιορίζουν το πνεύμα των εκλογών στο αυτοδιοικητικό επίπεδο για να κρύψουν τη συμφωνία μεταξύ τους στο κύριο. Ότι όλοι τους πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της ΚΑΠ που οδήγησε τους αγρότες στον αφανισμό τους, αλλά και στον Καλλικράτη που οδήγησε τους δήμους να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, αναγκάζοντας τους δημότες να βάλλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να ξαναπληρώσουν έργα και υπηρεσίες που ήδη έχουν πληρώσει από τους έμμεσους και άμεσους φόρους". Επιτέθηκε και στο Βασίλη Λαμπρινό, αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της υποψηφιότητάς του, λέγοντας: "Εμφανίζονται μάλιστα ως ανεξάρτητοι, όπως στην περίπτωση του κ. Λαμπρινού, όπου πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συνδυασμού τους, πήραν το χρίσμα από τον Αντώνη Σαμαρά".

Οι αγρότες της περιοχής επεσήμαναν στον υποψήφιο Δήμαρχο Μανώλη Συντυχάκη, την ανάγκη για βελτίωση των αγροτικών δρόμων για τη διευκόλυνση των μεταφορών τους, ενώ και οι κάτοικοι από την πλευρά τους έθεσαν το ζήτημα της διάνοιξης της οδού της Ούλωφ Πάλμε ως το χωριό, για την ευκολότερη πρόσβαση των κατοίκων και των οχημάτων. Μεταξύ άλλων, επεσήμαναν και την ανάγκη ανέγερσης αθλητικού κέντρου για τις ανάγκες της νεολαίας του χωριού, αλλά και των όμορων περιοχών, καθώς επίσης και την ανέγερση νηπιαγωγείου, δημοτικού σχολείου και βρεφονηπιακού σταθμού προκειμένου τα παιδιά της περιοχής να μην αναγκάζονται να φεύγουν από το χωριό.

Ο Μανώλης Συντυχάκης εξέφρασε τη συμπαράσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και των αγροτών και τους κάλεσε να συσπειρωθούν και να παλέψουν οργανωμένα ενάντια στους πρεσβευτές και τους υπηρέτες της πολιτικής  που τους θέλει τόσα χρόνια παραγκωνισμένους και απομονωμένους με τα προβλήματά τους.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τέλος, είπε να μην πιστέψουν στην κοροϊδία με τα δήθεν ανεξάρτητα ή αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια που καραδοκούν να αρπάξουν την ψήφο σου ξανά. Να μη δεχτούν την φορολόγηση ξανά και ξανά για έργα και υπηρεσίες που ήδη έχεις πληρώσει από τη βαριά άμεση και έμμεση φορολογία. Πρότεινε, την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών για έργα και υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει αποκλειστικά το κράτος. Δίνουμε προτεραιότητα στο φθηνό και υγιεινό νερό. Έργα υποδομής που να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στις συνοικίες και τα χωριά.

Τους κάλεσε να δυναμώσουν παντού το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές ώστε και στο δήμο, και στην περιφέρεια, αλλά και στην ευρωβουλή να έχουν ένα σίγουρο σύμμαχο στο πλευρό τους που θα παλεύει αταλάντευτα για την λύση των προβλημάτων τους

Η μόνη σταθερή δύναμη-Ισχυρό, γνήσιο και έμπιστο αποκούμπι των δημοτών μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο, στα διαμερισματικά και τοπικά συμβούλια είναι η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm

Powered by IT Development