ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ | Στο Μουσείο Μιχάλης Κριτσωτάκης και Ηλίας Λυγερός

Στο Μουσείο Μιχάλης Κριτσωτάκης και Ηλίας Λυγερός

image

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Ηλίας Λυγερός επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 06 Μαΐου 2014, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου που, όπως τόνισαν "άνοιξε επιτέλους μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια και που κανένας φορέας ή παράγοντας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της μεγάλης αυτής καθυστέρησης".

Στις δηλώσεις τους τόνισαν ότι «Είναι θετικό που άνοιξε επιτέλους μετά από 7μιση χρόνια το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία της χώρας, το δεύτερο σε επισκεψιμότητα και το μοναδικό μουσείο που φιλοξενεί τα σημαντικότερα εκθέματα της μινωικής εποχής, παρέμενε κλειστό από το Νοέμβριο του 2006, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην οικονομική ζωή του τόπου. Δώδεκα χιλιάδες αντικείμενα της συλλογής του μουσείου παρέμεναν στις αποθήκες για 7μιση ολόκληρα χρόνια. Δυστυχώς ο Πολιτισμός σ’ αυτήν την χώρα δεν έχει τη θέση που του αρμόζει και είναι από τα αιτήματα και τα ζητούμενα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική να καταλάβει τη θέση που του αξίζει».

«Βεβαίως και δεν είναι η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε το χώρο. Η αγωνία μας και η ανησυχία μας για την πορεία των εργασιών όλα αυτά τα χρόνια μας έφεραν πολλές φορές εδώ. Είχαμε μάλιστα προβεί σε επανειλημμένες παρεμβάσεις στη Βουλή και το αρμόδιο Υπουργείο.»

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0

Powered by IT Development