ΑΡΧΙΚΗ | ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ | Το μπάσκετ του Εργοτέλη σαν παλιό σινεμά…

Το μπάσκετ του Εργοτέλη σαν παλιό σινεμά…

image ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1970

Το τμήμα μπάσκετ του Εργοτέλη στα πρώτα του βήματα, είναι η σημερινή «στάση» στις αναμνήσεις μιας ζωής. Τα άγουρα χρόνια, μιας άλλης, ρομαντικής και αμιγώς αθλητικής εποχής, χωρίς τις «πολυτέλειες» του σήμερα…

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου το καλοκαίρι του 1968 με ιδρυτή και πρόεδρο της επιτροπής τον αείμνηστο ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΡΤΑΚΗ.

Κατέκτησε τα 3 πρώτα πρωταθλήματα ανατολικής Κρήτης, το 1969, το 1970 και το 1971, ενώ είχε συμμέτοχη στα Πανεπαρχιακά πρωταθλήματα της εποχής που έγιναν στο Αγρίνιο το 1969, στη Λάρισα το 1970 και την Αθήνα το 1971.

Από το 1980 οι 2 ΤΕ/ΚΡΗΤΗΣ ενώθηκαν σε μια ΤΕ/ΕΟΚ ΚΡΗΤΗΣ με έδρα το Ηράκλειο, ενώ η ΕΚΑΣΚ στη συνεχεία λειτούργησε σαν ΕΝΩΣΗ από το 1986 και μετά.

Στο πρώτο πρωτάθλημα ανατολικής Κρήτης το 1969, ελαβαν μέρος τέσσερις ομάδες. Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ο ΟΦΗ, το ΗΡΑΚΛΕΙΟ και το ΚΑΣΤΡΟ, ο πρόγονος της ΓΕΗ, από το 1985 και μετά.

* Στην κεντρική φωτογραφία ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ το 1970. Πισω από αριστερά Αντ.Κοκκινιδης(7)- Μαν.Παπαδρακακης-Τακης Μπολετης-Γιαν.Ραλλης(8)-Στελ.Ταμπακακης(15)- Θαν. Καρακυριακος(9)- Ντεμ.Ευαγγελινος(12).-Μπροστά: Βασ.Ευαγγελινος-Λακ.Καραμπελας(10)(Αρχ.)-Σουλ.Δασκαλακης(14)-Μιχ.Δασκαλακης(4)-Κωστ.Θεοδωρακης(5) - Προπονητης Γιωργος Φιλιππακης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1971. Στο τρίτο συνεχές πρωτάθλημα. Όρθιοι από αριστερά: Τακ.ΜΠΟΛΕΤΗΣ-Θαν.ΚΑΡΑΚΥΡΙΑΚΟΣ(9)-Γιαν.ΡΑΛΛΗΣ-Στ.ΤΑΜΠΑΚΑΚΗΣ-Αντ.ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ-Σουλ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ-Αντωνης ΠΑΝΤΑΖΗΣ (προπονητης) κάτω: Κωστ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ-Ντεμης ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ-Λακ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ-Μιχ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ- Παν.ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ-Βασ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1972. Από κατάκτηση τουρνουά στην Αμερικάνικη Βάση όπου η ομάδα έδινε φιλικούς αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο. Στο Ηράκλειο το ΛΙΝΤΟ λειτούργησε για πρώτη φορά το1986(!!) Όρθιοι: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ-ΜΠΟΛΕΤΗΣ-ΓΥΠΑΡΗΣ-ΡΑΛΛΗΣ-Θ.ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (εφορος)- Κατω: ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ-ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ-Παν.ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ(12)-Λ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ(10)-Μ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ-Κ.ΔΑΓΚΑΛΑΚΗΣ.

Απο το πρωτο πρωταθλημα 1969 Φαση απο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΚΑΣΤΡΟ στο Μαρτινεγκο. Ο Σουλης Δασκαλακης σε lay up.

Απο το πρωτο πρωταθλημα του 1969. Απο τον ιδιο αγωνα ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΚΑΣΤΡΟ ο Γιαννης Ραλλης σουτάρει.

Πανεπαρχιακό πρωτάθλημα στη ΛΑΡΙΣΑ το 1970.  Φάση από τον αγώνα ΕΑΛ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ. Κάτω από το καλάθι του Εργοτέλη: Αριστερά, Μ.Δασκαλακης-Θ.Καρακυριακος από κάτω-Στ.Ταμπακακης (15)- Γ.Φιλιππακης (14).

Πρωταγωνιστές των παραπάνω ομάδων, βλέποντας τις φωτογραφίες αυτές σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θυμήθηκαν τα παλιά και παρέθεσαν τα δικά τους σχόλια.

Κάποια από αυτά:

Ντέμης Ευαγγελινός: Πλήρης και οργανωμένη ομάδα για την τότε εποχή ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.

Μιχ.Δασκαλακης: Η ομάδα Ντέμη, είχε 2 συστήματα. Στο 1 ο θα έκανε σουτ πάντα ο Λακης (Καραμπελας), στο 2 ο αιφνιδιασμός με τον Πανο (Καραμπελας). 8 στις 10 κάναμε αναγκαστικά το πρώτο.

Σουλης Δασκαλακης (αναφερομενος στον προπονητη Κ.ΑΓΑΘΟ): Του είπα, Κύριε Κίμωνα όλο ο Λάκης σουτάρει, βαλε τον Πάνο να παίξουμε αιφνιδιασμό. Απάντηση κ. Αγάθου όπως πάντα: “Ναι μωρέ, κι ότι ήθελα να στο πω!!”

Πανος Καραμπελας: Εγώ δεν έπαιζα πολύ!

Μιχ.Δασκ.: Γιατί εμείς που παίζαμε,... παίζαμε;

Ντεμης Ευαγγελινος: Η ομάδα έπαιζε με 2 μπάλες, την μια την είχε μόνιμα ο Λάκης!!

Μ.Δασκ.: Ο Γιάννης (Ράλλης) σουτάρει. O Σούλης κάνει πλάκα. Ο Λάκης ήταν αφηρημένος εκείνη τη στιγμή και βρήκε ευκαιρία ο ψηλός να κάνει ένα σουτ. Πότε θα την ξανάβρισκε.

Π.Καρ: Ευτυχώς που ο Λάκης δεν εχει FB!! Xα ,Xα,Xα (Σε μια ομαδική Φώτο που λείπει ο Παν.Καραμπελας).

Σ.Δασκ.: Τον Πάνο δεν τον βλέπω!! Ήταν πάλι εκτός 12αδας;

Ντ.Ευαγ: Στη ΣΕΑΠ είχε υπηρεσία, θα έπαιρνε άδεια για πιο εύκολο ματς να παίξει.! Μ.Δ: Όχι, έπαιζε σ' αυτόν τον αγώνα, δε φαίνεται στη φωτογραφία γιατί είχε ήδη φύγει στον αιφνιδιασμό!!

Σ.Δ.: Ναι, το θυμάμαι, δεν πρόλαβε να γυρίσει πίσω γι αυτό δεν είναι στη φωτογραφία!!

Π.Κ: Αφού απουσίαζα από αυτόν τον αγώνα...

Σ.Δ.:Τι λες μωρέ, απλά μπέρδεψες το σύστημα, νόμιζες ότι παίζαμε αιφνιδιασμό, ενώ την είχε ο Λάκης για σουτ. Όμως κι εκείνος έκανε λάθος τελικά και στην...έδωσε. Μ.Δ.: Τι λέτε τώρα! Εγώ ρε Πανό σου έδωσα την μακρινή πάσα αιφνιδιασμού με τη μπάλα!!!

Π.Κ.:Χα,Χα,Χα, Μπράβο ρε Μιχάλη!!! Ωραία ασιστ! Το θυμάμαι, εσύ ήξερες πάντα το παιχνίδι μου.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
0

Powered by IT Development