ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | Η κεντρική προεκλογική ομιλία Κριτσωτάκη-Λυγερού

Η κεντρική προεκλογική ομιλία Κριτσωτάκη-Λυγερού

image

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα Λιοντάρια,  για να παρακολουθήσει την κεντρική εκδήλωση της περιφερειακής παράταξης "Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης" και της δημοτικής παράταξης "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες", με ομιλητές τους Μιχάλη Κριτσωτάκη, υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης , Ηλία Λυγερό, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου και Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι για την επόμενη Παρασκευή, 23 Μαΐου προγραμματίζεται επίσης το Ηράκλειο προεκλογική εκδήλωση ενόψει ευρωεκλογών με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Αλέξη Τσίπρα

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μ. Κριτσωτάκης ανέφερε:

"Οι εκλογές αυτές πραγματοποιούνται σε συνθήκες γενικευμένης ανθρωπιστικής κρίσης, περιστολής των δικαιωμάτων, εξαθλίωσης και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού.

ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Πραγματοποιούνται σε συνθήκες καταστροφής του κοινωνικού ιστού, καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, διάλυσης της υγείας και της παιδείας, καταρράκωσης της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού.

Οι εκλογές αυτές πραγματοποιούνται και σε συνθήκες ακρωτηριασμού και διάλυσης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της κοντινότερης στον πολίτη εξουσίας, με 62% περιστολή του προϋπολογισμού.

Είναι σημαντικό να δώσουμε τη δύσκολη μάχη ενάντια στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές κι αυτούς που τις υπηρετούν. Οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και τα αποτελέσματά τους και για την κοινωνία και για την Αυτοδιοίκηση είναι επείγον να αλλάξουν. Και θ’ αλλάξουν και από την κεντρική πολιτική και από την Τ.Α. και την Περιφέρεια.

Εδώ και τέσσερα χρόνια είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού. Δώσαμε και δίνουμε τη μάχη, μέσα κι έξω από τη Βουλή, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων. Μια μάχη συνεχή, σε όλα τα μέτωπα ενάντια στην εξαθλίωση και στη φτωχοποίηση, ενάντια στην ανθρωπιστική καταστροφή. Σταθήκαμε δίπλα στους αγώνες του ελληνικού λαού, στα κινήματα , παλέψαμε μαζί του στο δρόμο απέναντι στην καταστολή και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Απέναντι στα μνημόνια, στα μεσοπρόθεσμα, στους εφαρμοστικούς. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου αποτελούν λοιπόν ένα κρίσιμο σταθμό σε αυτόν τον πόλεμο.

Και οι τοπικές κοινωνίες, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εναλλακτική μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση και στη διαμόρφωση ενός άλλου τοπίου για τη χώρα μας, στο οποίο θα υπάρχει μέλλον.

Εμείς θα δώσουμε και αυτή τη μάχη ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, οι συνέπειες των οποίων είναι τραγικές και για την κοινωνία και για την αυτοδιοίκηση.

Θέλουμε μια Περιφέρεια που δε θα περιορίζεται στη λογική της διαχείρισης και θέλουμε η αιρετή Περιφέρεια να έχει πλήρεις αρμοδιότητες. Να είναι κυρίαρχη στην Κρήτη. Κρίσιμος παράγοντας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κρήτης είναι η ανάδειξη της αιρετής περιφέρειας, με τη συσπείρωση της κοινωνίας και την ενεργή συμμετοχή του καθενός μας, σε πραγματική τοπική διοίκηση και όχι ετεροδιοίκηση όπως συμβαίνει σήμερα. Θέλουμε οι ίδιοι οι πολίτες με τη συμμετοχή τους να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο της Περιφέρειας.

Τι δεν έκανε η Περιφέρεια Κρήτης τα προηγούμενα 3,5 χρόνια;

1ον Κινήθηκε στα πλαίσια των μνημονίων, όχι μόνο δεν αντέδρασε –εξ’ άλλου ο επικεφαλής της πλειοψηφίας το ψήφισε και ως βουλευτής και ως υφυπουργός το εφάρμοσε- αλλά ούτε κουβέντα δεν είπαν εναντίον του “νεοφιλελεύθερου ευαγγελίου”.

2ον Δεν έχουν καν αυτοδιοικητική αντίληψη για την Περιφέρεια και την Περιφερειακή ανάπτυξη.

Δεν έχουν σχέδιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις αληθινές δυνατότητες της Κρήτης και της Κοινωνίας της, ειδικά τώρα στη μέση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δεν έχουν λύσει τα θέματα:

Της ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδατικών πόρων

Του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, της μεταποίησης, του Τουρισμού και του Πολιτισμού (Κνωσός Unesco – Μουσείο Ηρακλείου 6 χρόνια κλειστό, 5/25 τώρα ανοικτά).

Του ενεργειακού

Της διαχείρισης απορριμμάτων

Το χωροταξικό και τα ειδικά χωροταξικά, ενώ λείπουν εργαλεία όπως το κτηματολόγιο κλπ

Δεν έχουν στρατηγική και πολιτική για τις πύλες εισόδου και δεν έχουν οργανώσει άμυνα στις κεντρικά σχεδιασμένες πολιτικές για τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων- λιμανιών – αεροδρομίων

Εργασία: εργατικά θέματα, ανεργία, θέσεις εργασίας (όχι απασχόληση)

Τα έργα: ΒΟΑΚ

κάθετοι συνδετήριοι

ΝΟΑΚ

Αεροδρόμιο Ηρακλείου / άλυτο

Κλπ

Η Κρήτη πρέπει να αλλάξει πορεία. Η παραγωγική ανασυγκρότηση του νησιού προς όφελος των πολιτών του και όχι των μεγάλων συμφερόντων είναι πρωτεύουσας σημασίας. Επιλέγουμε το δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης χωρίς ανέργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Της δημιουργικής παραμονής των νέων στον τόπο τους. Της αξιοποίησης των πολύτιμων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης για τους πολίτες της και όχι προς όφελος λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών. Της αναβάθμισης του δημόσιου τομέα της περιφέρειας Κρήτης σε μια στρατηγική που θα επανοικειοποιείται τα συλλογικά αγαθά και θα τα επιστρέφει στην κοινωνία.

Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε ως Περιφέρεια Κρήτης τη διαχείριση του νερού με όρους δημοσίου συμφέροντος, με έμφαση στην εξοικονόμηση του νερού στην ύδρευση και την άρδευση.

Πεποίθησή μας είναι ότι η ενέργεια είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ότι το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο, με τις περισσότερες θέσεις εργασίας και τη μέγιστη προστασία του περιβάλλοντος, είναι το έργο της εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι αναγκαίος για να αποτυπώσει το όραμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Κρήτης.

Στρατηγική επιβίωσης και ανάκαμψης της κρητικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, είναι η παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων. Εργαλεία για την επιτυχία της στρατηγικής αυτής θα είναι η μεταρρύθμιση των γεωργικών συνεταιρισμών, η δημιουργία δικτύων παραγωγών, η σύνδεση με δίκτυα καταναλωτών και με επισιτιστικές επιχειρήσεις ιδιαίτερα του τουριστικού τομέα.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τη χρονιά που πέρασε είχαμε 17εκατομμύρια αφίξεις και τζίρο 12δις€.

Επιμήκυνση

Ποιοτικοποίηση

Κλείσιμο Μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Τουρισμού

Μείωση απασχόλησης

Μείωση εισοδημάτων

Μείωση επιδομάτων

Ανεργία και κοινωνικά δικαιώματα

Πρόβλημα στο μικρο μεσαίο και στο μεγάλο επιχειρείν

Δεν υπάρχει εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός

Το μοντέλο έχει εκμετρήσει το χρόνο του

Σκοτώνει το συγκριτικό του πλεονέκτημα

Τουρισμός με κοινωνική ανταποδοτικότητα

Θα προωθήσουμε στρατηγικά κατά απόλυτη προτεραιότητα την εφαρμογή ενός μοντέλου εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που θα έχει στόχο την κοινωνική ανταποδοτικότητα. Οι δημόσιοι πόροι θα κατευθυνθούν σε πράσινες ξενοδοχειακές κατασκευές, που αξιοποιούν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και τους τοπικούς φυσικούς πόρους στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Αναγκαία είναι και η στήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και η δικτύωσή τους.

Ακόμα, οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο στην απασχόληση, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Κρήτης

Αποτελεί πάγια θέση μας, ότι τα ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα της Κρήτης είναι τα εργαλεία και οι «πολλαπλασιαστές αποτελεσματικότητας» της προσπάθειας παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιφέρειας μας. Στο πλαίσιο αυτό θα ενισχύσουμε με ανάλογες παρεμβάσεις τον ενιαίο, δημόσιο και ακαδημαϊκό χαρακτήρα της έρευνας, που υλοποιείται στην Κρήτη και θα σχεδιάσουμε σε συνεργασία με όλα τα ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα ένα πλήρες, δημοκρατικό και σαφές πλαίσιο για την Ερευνητική & Τεχνολογική Καινοτομία, που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διασύνδεση των ΑΕΙ και ερευνητικών κέντρων με τις παραγωγικές δραστηριότητες και την ενίσχυση των καινοτόμων αγροτικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων θεωρούμε πως ο υφιστάμενος σχεδιασμός πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα σύστημα σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάση τις αρχές της εγγύτητας και της μικρής κλίμακας.

Αξιοποιώντας την προνομιακή θέση της Κρήτης, στοχεύουμε σε ένα ριζικό ανασχεδιασμό θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών.

Θεωρούμε πως η ευθύνη του σχεδιασμού των μεγάλων έργων πρέπει να ανήκει στην αιρετή περιφέρειας Κρήτης.

Οι 33 φυσικοί οικότοποι σπάνιας και εξαιρετικής ομορφιάς του νησιού μας παραμένουν απροστάτευτοι. Η διάσωση και απόδοσή τους στην κοινωνία είναι για μας παρέμβαση πρωταρχικής σημασίας.

Ο πολιτισμός της Κρήτης αποτελεί πνευματικό και υλικό πλούτο, δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ουσιαστικό παράγοντα ανασυγκρότησης και προόδου της κοινωνίας. Καμία αλλαγή πορείας στο νησί μας λοιπόν δεν μπορεί να γίνει χωρίς την πολιτιστική του αναγέννηση.

Η κυβέρνηση αλλά και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που τη στηρίζουν χρησιμοποιούν κάθε μεθόδευση για να νοθεύσουν αυτές τις εκλογές και προσπαθούν να τις παρουσιάσουν ως άχρωμη διαμάχη μεταξύ δήθεν ανεξάρτητων, ενώ και αυτές οι εκλογές αυτές είναι κατεξοχήν πολιτικές. Παρουσιάζουν ως success story την επιστροφή ψίχουλων ντροπής την δήθεν έξοδο μας στις αγορές ενώ είναι αυτοί οι ίδιοι που λήστεψαν και τον ελληνικό λαό και διέλυσαν τη χώρα.

Τι έχουν να πουν για την ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησαν μαζί τους;

Τι έχουν να πουν για τις γερμανικές αποζημιώσεις;

Τι έχουν να πουν για τα χημικά της Συρίας και την καταστροφή τους στη Μεσόγειο, στη γειτονιά μας, στο σπίτι μας;

Οι δύο βασικοί ανθυποψήφιοί μας προσπαθούν να παρουσιαστούν ως ακομμάτιστοι. Ωστόσο, ο κ. Αρναουτάκης, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, ήταν ευρωβουλευτής, βουλευτής και υφυπουργός, και μάλιστα την εποχή της ψήφισης του Μνημονίου με θέση σε νευραλγικό υπουργείο ενώ έχει εφαρμόσει στην περιφέρεια όλες τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας.. Ο κ. Τσόκας, υποψήφιος της Ν.Δ., ήταν διορισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, και τώρα είναι διορισμένος και πάλι από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Και οι δύο λοιπόν είναι αντίπαλοι μας στη μάχη ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και της φτωχοποίησης του λαού. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι ξεκομμένη από την κοινωνία. Oι εκλογές αυτές μπορούν και πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και της περιστολής των δικαιωμάτων. Καλούμε το λαό να ψηφίσει και να συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για μια άλλη αυτοδιοίκηση που θα κινητοποιεί και θα γίνει εφαλτήριο της ανασυγκρότησης της χώρας συνδιαμορφώνοντας ένα κίνημα δημοκρατικό με προτεραιότητα στην κοινωνία και στον πολιτισμό.

Ζητάμε την κυβέρνηση της περιφέρειας Κρήτης με ένα πρόγραμμα στο οποίο κυρίαρχο είναι οι κοινωνικές ανάγκες και η ενεργοποίηση και η αξιοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα, με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο με ενεργούς, μαχητικούς και ικανούς ανθρώπους. Η δύναμή μας είναι η συμμετοχή και η διαφορετική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση. Πρωταρχικός μας και πολιτικός μας στόχος είναι να μετατρέψουμε τη διοίκηση της περιφέρειας της Κρήτης σε πραγματική, μαχητική και διεκδικητική αυτοδιοίκηση χωρίς γραφειοκρατικές και διαχειριστικές αγκυλώσεις, με περιφερειακή αντίληψη και περιφερειακή πολιτική

Η κυβέρνηση φοβάται τις εκλογές. Ας δικαιώσουμε λοιπόν το φόβο της. Ας στείλουμε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι βάζουμε τέλος στις πρακτικές και στις πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ.

Να ανοίξουμε δρόμους ανατροπής και να χτίσουμε μαζί το μέλλον της Κρήτης, το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας.


Η Ομιλία Λυγερού

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, είπε, μεταξύ άλλων:

Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ

και να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής κάτι

 

τις τελευταίες ημέρες έρχονται στην επιφάνεια διάφορες πληροφορίες για  αναθέσεις έργων σε στελέχη της Λότζιας ( παράνομα ) - αντιδημαρχος

για απόκρυψη στοιχείων ( ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κ.Α ) εργα φωτογραφικά  για υπερβάσεις προϋπολογισμών έργων  για φωτογραφικές προκηρύξεις διαγωνισμών

για επιστροφή συμβάσεων από ελεγκτική αρχή που όμως υλοποιούνται ( κοινσεπ ) κ.α  ένα να είναι βέβαιο και σίγουρο

ΟΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΘΧΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ( οικονομικά – έργα – συμβάσεις – μεταφορές δαπανών κα )  ΚΑΙ για ΚΑΘΕ μη σύννομη ΕΝΕΡΓΕΙΑ

τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη 

και για την παράταξη του κ Λαμπρινού

ανεξάρτητοι απο ποιόν απο τα πολιτικά κομματα που προσφεραν την στήριξη τους στον συνδιασμό

( οχι διότι επίσημα δεχθήκατε αυτή την υποστήριξη )

απο την πολιτική αυτών των κομμάτων

Δεν φαίνεται πουθενά στο πρόγραμμα σας να έρχεστε σε αντιπαράθεση

και ρήξη με τις νεοφιλεύθερες πολιτικές , τις μνημονιακές δεσμέσμεις

που δημιουργούν το σημερινό τοπίο και στην αυτοδιοίκηση

Σήμερα η καλύτερη διαχείρηση μιας αποτυχημένης πολιτικής δεν

διορθώνει τα πράγματα διότι – δυστυχώς – είναι τόσο οξυμένα τα προβλήματα που δεν σηκώνουν βελτιωσεις . Ανατροπές θελουν.

Δείτε

Τι θα γίνει με την ιδιωτικοποίηση του δημοτικού έργου

( νερό – καθαριότητα – προσωπικό – κοινσεπ )

θα αντιταχθείτε ;

τι θα γίνει με τις μνημονιακές επιλογές ( επιτροπία – δεσμεύσεις – αξιοποίηση δημοτικών φιλέτων προς εκποίηση μείωση του ρόλου της ΤΑ )

θα συγκρουστείτε ή όχι ;

τι θα γίνει με το νέο σχέδιο απολύσεων δημοτικού προσωπικού ;

θα αντιταχθείτε , θα κατεβουμε μαζί στον αγώνα για να μην υλοποιηθούν τετοια σχέδια ;

και ο κατάλογος τέτοιων αναφορών είναι μεγάλος

ας ξεκαθαρίσουμε κάτι

Δεν μπορείτε να είστε με αυτόν που εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές

την ΝΔ και ταυτόχρονα αντίθετος της

ο λαός μας λέει ' η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς

οι δημότες δεν θα επιλέξουν να αντικαταστήσουν ενα δήμαρχο

εκφραστή και υλοποιητή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των μνημονιακών

επιλογών με ένα άλλο ιδιας πολιτικής φιλοσοφίας ισως πιό βελτιωμένης έκδοσης

Οι δημότες θα επιλέξουν ανατροπή πολιτικής και προσώπων που

εκφράζουν αυτές τις πολιτικές

Θα στηρίξουν τις δυνάμεις που έχουν τέτοιο προσανατολισμό

θα στηριξουν τους δικούς μας συνδιασμούς

στο δήμο ενεργους πολιτες

την περιφέρεια ριζοσπαστικη συνεργασία με ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ

στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ

Το όραμα μας για τον δήμο .

εμείς δεσμευόμαστε

Για ένα δήμο της δημοκρατίας της συμμετοχής της αποκέντρωσης , της διαφάνειας , ανεξάρτητο , - μακριά από μνημονιακές εξαρτήσεις και παρεμβάσεις . Με ουσιαστική θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των τοπικών συμβουλίων

Για ένα δήμο που θα έχει στο επίκεντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο και τις Ανάγκες του , με δίκτυα κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που θέλουν στήριξη - ώστε κανείς να μην βρεθεί μόνος του στην κρίση .

Για ένα δήμο με ταυτότητα πολιτιστική - οικονομική - τουριστική , διεθνές κέντρο Τεχνών και γραμμάτων . Για να γίνει ο πολιτισμός , η γνώση καθημερινά συστατικά στην σχέση δήμου- δημότη / δημότη – πόλης / δήμου - πόλης

για μια δημοτική αρχή που σέβεται το περιβάλλον που δρά.

Για ένα δήμο που με δημόσιες τις λειτουργίες του θα ικανοποιεί τις ανάγκες

Των δημοτών σε

*Νερό υγιεινό με συνεχή πίεση και φθηνό

*Καθαριότητα με σοβαρή και αποτελεσματική ανακύκλωση , διαλογή , επεξεργασία και αξιοποίηση πλήρως των συστατικών των απορριμμάτων και ελάχιστη ποσότητα σε τελική διάθεση .

*κυκλοφοριακό με σεβασμό στον πολίτη και στην δυνατότητα του να περπατήσει την πόλη με ενίσχυση των μέσων Μαζικής Μεταφοράς με σύγχρονα προγραμματισμένο δίκτυο δρομολογίων , με δυνατότητα χρήσης ήπιων μέσων και ασφαλές οδικό δίκτυο και χώρους στάθμευσης για τα αυτοκίνητα. Σχεδιασμός στο κυκλοφοριακό πρέπει να « βλέπει » πολλά χρόνια μπροστά .

* για ένα δήμο με ισότιμη σχέση πόλης και υπαίθρου

Με δράσεις - παραγωγικές - στις αγροτικές περιοχές πρέπει να καθιερώσουμε ένα νέο κοινωνικό και διατροφικό πρότυπο που θα στηρίζεται σε ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα και στην αντιμετώπιση της τροφής σαν κοινωνικό αγαθό. Να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα νέων αγροτών και μικρομεσαίων παραγωγών . Το ενδιαφέρον μας για τις περιοχές αυτές θα είναι συνεχές , με παρεμβάσεις και την θέσπιση αντιδημαρχίας η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με τα νέα τμήματα του δήμου .

Για ένα δήμο που θα « ακούει » τις ανησυχίες της νέας γενιάς και τις ανάγκες της

Σε γνώση , σε εργασία , σε εξασφάλιση , σε ψυχαγωγία , δημιουργία και άθληση . Με ασφαλή σχολικά κτίρια .

Για ένα δήμο που θα είναι δίπλα σε αυτούς που χάνουν την δουλειά τους και όχι φορέα υλοποίησης των άδικων και σκληρών αντικοινωνικών μέτρων

Για ένα δήμο κοντά στον έμπορο της πόλης τον επαγγελματία τον βιοτέχνη

Σήμερα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, όλοι οι παραπάνω φορείς και ο δήμος πρέπει να σχεδιάσουν την παρέμβαση τους συντονισμένα ώστε καταναλωτές, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες να φθάσουν στο καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει βέβαια κανείς να ξεχνά ότι αγορά βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση λόγω των μνημονιακών πολιτικών .

άμεσες δράσεις με την εκλογή μας

στην κοινωνική πολιτική

α) ενίσχυση όλων των υφιστάμενων κοινωνικών δομών του δήμου

δημιουργία νέων σε περιοχές που δεν υπάρχουν

β) επέκταση στο περιεχόμενο της λειτουργίας τους ώστε να καλύπτουν

και ιατρικές δράσεις ( συνταγογραφήσεις, εμβολιασμοί , πρωτοβάθμια

παροχή κα )

γ) εξασφάλιση των απαραίτητων κοινωνικών αγαθών ( τροφή , στέγη, φως ,

νερό κλ ) σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη

δ) Δημιουργία στέγης προσωρινής φιλοξενίας παιδιών που βρίσκονται σε

κίνδυνο.

ε) Δημιουργία ξενώνα αστέγων

στ) πλήρης και πραγματική καταγραφή των σημερινών αναγκών

ζ) άμεση στελέχωση και λειτουργία του γραφείου ενημέρωσης για την

απασχόληση – ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας.

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ- ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

( ανοικτή αξιολόγηση όλων των ενδιαφερομένων με κριτήρια)

και στις μικρού χρόνου συμβάσεις , με εξασφαλισμένα δικαιώματα


στα θέματα δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου

α) άμεση έναρξη σύνταξης δράσεων απο τα τοπικά και διαμερισματικά

συμβούλια με την συμμετοχή όλων των δημοτών ,ώστε στην σύνταξη

του προγράμματος έργων να ενταχθούν οι προτεραιότητες που θα

επιλεγούν

β) αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου ώστε οι δημοτικοί

σύμβουλοι να έχουν ρόλο , να μπορούν να θέτουν θέματα , οι δημότες

να ενημερώνονται άμεσα . Στην κατεύθυνση αυτή θα εξεταστεί και η

ανάγκη νέου κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

γ) στις επιτροπές και στα συμβούλια θα ληφθεί προνοια ώστε να

συμμετέχουν και να εκφράζονται όλες οι δυνάμεις χωρίς αποκλεισμούς

με τελικό στόχο την θεσμκή κατοχύρωση

της απλής αναλογικής στην εκλογή , την σύνθεση των διαφόρων

σωμάτων επιτροπών , συμβουλίων του δήμου

δ) στελέχωση σε όλα τα χωριά δημοτικών γραφείων για εξυπηρέτηση

των κατοίκων . Δημιουργία προυποθέσεων για λειτουργία ΚΕΠ σε όλα

τα διαμερίσματα του δήμου .

 

ε) θα ζητήσομε απο το δημοτικό συμβούλιο να θεσπίσει έλεγχο των

περιουσιακών στοιχέιων όλων που θα έχουν σχέση με εκτελεστική

εξουσία πριν και μετά.

 

Στα θέματα καθημερινότητας της ζωής μας στην πόλη

α) εξασφάλιση επαρκούς λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης παντού

άμεσα ώστε να μήν έχομε έλλειψη υδροδότησης του δήμου μας

β) σχεδιασμός κατασκευαστικός και οικονομικός για την αντικατάσταση

των παλαιών δικτύων με στοχο την μόνιμη ροή στο δίκτυο και την

εξασφάλιση ποιότητας για πόσιμο νερό .

γ) ένταση των δράσεων στην καθαριότητα με

συχνότερη συλλογή και πλύσιμο κάδων

επέκταση και ενίσχυση της ανακύκλωσης

δημιουργία ειδικών χώρων για τους κάδους που θα έχουν και

προυποθέσεις καθαρισμού και απολύμανσης

οριστικοποίηση στη μέθοδο τελικής επεξεργασίας απορρίπτοντας

την καύση

δ) συντήρηση όλων των υφισταμένων ελεύθερων χώρων

χώρων πράσινου , πάρκων και παιδικών χαρών με ενίσχυση

καθαριότητας , φωτισμού , ασφάλειας εξοπλισμού ώστε να αποτελούν

χώρους συνάντησης και ζωής στις γειτονιές

ε) άμεσα μέτρα για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε συνεργασία με

ειδικούς και επικαιροποίηση κυκλοφοριακής μελέτης η οποία μετά απο

διαβούλευση θα εγκριθεί και όλες οι παρεμβάσεις θα κινούνται στην

λογική της κυκλοφοριακής μελέτης

στ) Αναμορφώνουμε με αναπλάσεις τις νεώτερες εντάξεις περιοχών για εξασφάλιση δημόσιων χώρων και κοινονικών υποδομών με την συμμετοχή και των τοπικών και διαμερισματικών συμβουλίων

ζ) προχωράμε τις αναπλάσεις στην παλαιά πόλη της Αγ. Τριαδας, στις περιοχές του πολιτιστικού κέντρου , και της πεδιάδος

η) άμεσα μέτρα για την σωστή και χωρίς προβλήματα ρυπανσης όλων

των βιολογικών στους οικισμούς και τα χωριά. Άμεσος σχεδιασμός και κατασκευή για περιοχές που δεν έχουν βιολογικό.

θ) επίλυση διανοίξεων που δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα ( Σόλωνος στην Φορτέτσα) .


Στα θεματα νεολαίας ,αθλητισμού, παιδείας

α) πρόσβαση όλων των νηπίων σε παιδικούς σταθμούς

β) έλεγχος καταλληλότητας ενοικιαζομένων χώρων παιδικών σταθμών

ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια νηπίων και προσωπικού

γ) κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

δ) στελέχωση με βοηθητικό προσωπικό των σχολείων

ε) πλήρες πρόγραμμα ουσιαστικής συντήρησης των σχολικών κτιρίων

και καθιέρωση μητρώου επισκευών ελέγχων και συντήρησης σε κάθε

κτίριο

στ) ανοίγομε με δράσεις ( πολιτισμός , επιμόρφωση γονέων

σεμινάρια κλπ ) τα σχολικά κτίρια στην γειτονιά , τους δημότες

η) διαμορφώνομαι τις προυποθέσεις για δωρεάν άθληση στους δημότες

θ) στήριξη στους μαθητές που οι οικογένειες τους έχουν οικονομική αδυναμία

 

στα θέματα του πολιτισμού

Ολες οι δρασεις για τον πολιτισμό είναι άμεσες και σαν τέτοιες

θα αντιμετωπιστούν Στο πρόγραμμα μας περιγράφονται αναλυτικά

τόσο η “ ματιά “ που βλέπομε και μιλάμε για τον πολιτισμό όσο

και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται

Αν θέλομε να ξεχωρίσουμε μερικές - αυτές είναι

 

α) άμεση λειτουργία της Βικελαίας Βιβλιοθήκης στο σύνολο του νέου

κτιριακού συγκροτήματος και επανάκτηση της διεθνούς της ακτινοβολίας

 

β) Αμεση έναρξη σχεδιασμού λειτουργίας , περιεχομένου και τρόπου

διοίκησης και οικονομικών του ΠΚ

 

γ) καταγραφή όλων των πολιτιστιστικών δράσεων που γίνονται στο σύνολο

του Καλλικρατικού δήμου απο φορείς , ή μεμονωμένα ,

δ) πολιτιστικός σχεδιασμός που θα προσφέρει στήριξη

έκφραση , υποδομές και προοπτική ανάδειξης του έργου που παράγεται

ε) στέγη και υποδομή σε σχήματα πολιτισμού και ερασιτεχνικών δράσεων

 

Πολλοί θα ρωτήσουν καλά όλα αυτά αλλά πως με τι οικονομικά

θα γίνουν

εμείς απαντάμε

α) θα αγωνιστούμε να επιστρέψουν στο δήμο όλοι οι θεσμοθετημένοι πόροι

β) γνωρίζουμε και μπορούμε να διαχειστούμε πιό αποτελεσματικά τα

οικονομικά των δημοτών , τα έσοδα του δήμου με διαφάνεια και έλεγχο

γ) θα αξιοποιήσομε ότι υπάρχει σε πρόγραμμα και χρηματοδοτήσεις

για παραγωγικές και αποτελασματικές δράσεις

και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο

δεν θα δείτε με μας υπερβάσεις , χαριστικές διαταξεις , ρουσφέτια

για μας και το τελευταίο ευρω των συνδημοτών μας θα είναι γνωστό

πως και που δαπανάται και γιατί

Ξέρομε – μπορούμε με πιό αποτελεσματικό τρόπο και με τις ίδια έσοδα

να έχομε πολλαπλάσιο κοινωνικό και δημοτικό έργο .

Αυτα είναι δεσμεύσεις για τις πρώτο διάστημα της θητείας μας στο

δήμο

να πούμε και μερικά λόγια ακόμα για το success story των έργων

που προβάλει ο κ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ στις πανάκριβες διαφημίσεις και όχι

στους απολογισμούς ( αυτά είναι ψιλά γράμματα και σιγά μην δίνομε λόγο

και στους δημοτικούς συμβούλους για απολογισμούς και .....)

να ξεκαθαρίσομε απο την αρχή

η ωφελιμότητα των μεγάλων έργων είναι δυσανάλογα μικρότερη απο

το κόστος

την ταλαιπωρία των κατοίκων

και κυρίως είναι έργα χωρίς στόχο και όραμα

α) τι έργα προβάλλει

Η αυτά που είναι άλλων ( δικαστικό μέγαρο , μαρίνα

λιμάνι , παραλιακό μέτωπο κ.α

Αλήθεια ποιά προτείνεται να είναι η σχέση δήμου – ΟΛΗ

Το λιμάνι ειναι προς πώληση . Γιατϊ δεν λέτε κουβέντα γι αυτό

Η κάποια που χρόνια τώρα σε πολλές εκλογές τα ξαναεναλαμβάνει

12 Χρόνια δεν λύσατε το πρόβλημα του νερού . Γιατί να το λυσετε τώρα

μέχρι προχθές σε τηλεοπτική συζήτηση μου λέγατε για το πάρκο

ερυθραίας που ήταν έτοιμο Τωρα το ΞΑΝΑΕΞΑΓΓΕΛΕΤΕ

Προβάλετε το φράγμα του Αποσελέμη σαν δικός σας έργο ;

θα σας πρότεινα να βάλετε στα έργα σας και μία φωτογραφία σας

στο αεροδρόμιο στην Σητεία

μας βάλατε στις διαφημίσεις σας και μερικές μακκέτες έργων

φαίνεται ζηλέψατε απο τον ΣΗΜΙΤΗ

μήπως θυμάστε οτι το Συμβούλιο Επικρατείας σας στέρησε την

δυνατότητα να κάνετε ότι θέλετε μεχρι να υπάρχει εγκεκκριμένη

κυκλοφοριακή μελέτη

Β ) τι δεν προβάλλει όμως

σκαφιδαρας

κόστος κοντά στα 2 εκ και σήμερα τι είναι ;

παρκινκ στο ΠΕΠΑΓΝΗ

ποιός θα απολογηθεί και θα αναλάβει ευθύνες για τις δαπάνες

της ΔΕΠΤΑΗ

πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Αλικαρνασσό

γιατί είναι εγκαταλελειμμένο

πλατεία ελευθερίας

30 εξαγγελίες

οικόπεδο Λυδάκη

γιατί δεν προχώρησε η πληρωμή της απαλοτρίωσης με κίνδυνο

να χαθεί

κέντρο ξήρανσης αποριμμάτων

περίπου 13 εκ. εχει κοστίσει μεχρι σήμερα και σχεδιάστηκε για να

εξυπηρετήσει συστημα καυσης για τελική διαχείριση

Και τωρα που δεν επιλέγεται – ευτυχώς - καύση τι κάνομε

υπάρχει κάποιος που θααπολογηθεί ;

πολιτιστικό κέντρο κόστος / χρόνος ( 1700 – 2000 ε/μ2)

Και θα μπορούσαμε να αναφέρομε δεκάδες τέτοιες ενέργειες

Αυτες οι πολιτικές χρειάζονται ανατροπή

Τον θυμό και τη αγανάκτηση μας να κάνομε ευκαιρεία δημιουργίας

Ανατρέπομε τις πολιτικές που παροπλίζουν και εξαθλιώνουν τους

ανθρώπους

Δίνομε προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του

στηρίζουμε ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

\ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Γιατί η απάντηση πρέπει να είναι συνολική και στις τρεις κάλπες

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Χαλκιαδάκης

Powered by IT Development