ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | Ποιοι προηγούνται στη «μάχη» για την Ευρωβουλή

Ποιοι προηγούνται στη «μάχη» για την Ευρωβουλή

image

Στο 3,89% οριστικοποιήθηκε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, με ενσωματωμένο και το 100% των ψήφων. Η αποχή ανήλθε στο 40,04%. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 26,60%, η ΝΔ 22,71%, η Χρυσή Αυγή 9,38%, η Ελιά 8,02 %, το Ποτάμι 6,61%, το ΚΚΕ 6,07% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,47%.

Έξι άτομα εκλέγονται με το ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων και η Κωνσταντίνα Κούνεβα όταν το Δεκέμβριο του 2008 δέχτηκε επίθεση από δυο άγνωστους άντρες οι οποίοι της έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και την ανάγκασνα να το πιει, με αποτέλσμα να καταστραφούν ζωτικά της όργανα.

Με τη Ν.Δ εκλέγονται έως τώρα πέντε άτομα ενώ ακολουθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής με το οποίο εκλέγονται 3 ευρωβουλευτές, μεταξύ άλλων και ο πατέρας του άτυχου Γιώργου Φουντούλη, Λάμπρος. Ο άτυχος νέος δολοφονήθηκε μαζί με τον Μάνο Καπελώνη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το Νοέμβριο του 2013 όταν άγνωστοι πλησίασαν προς την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται το κόμμα κια πυροβόλισαν εξ επαφής. 

Με την ΕΛΙΑ εκλέγονται μόλις δυο άτομα, το ίδιο και με το ΠΟΤΑΜΙ. Δυο άτομα στέλνει στην Ευρωβουλή και το Κ.Κ.Ε ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου κατάφεραν να εκλέξουν μόλις ένα άτομο.

Διαβάστε αναλυτικά τα ονόματα και τους σταυρούς που παίρνει ο καθένας ξεχωριστά έως αυτή την ώρα:  
ΣΥΡΙΖΑ


Ν.Δ.Χρυσή ΑυγήΕλιά


ΠοτάμιΚΚΕΑΝΕΛ

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Χαλκιαδάκης
Powered by IT Development