ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | Εκσυγχρονίζονται τα αρδευτικά δίκτυα σε Κρουσώνα, Κορφές και Λουτράκι

Εκσυγχρονίζονται τα αρδευτικά δίκτυα σε Κρουσώνα, Κορφές και Λουτράκι

image

Μια ακόμα σημαντική σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, που αφορά στον εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων του Κρουσώνα, των Κορφών και του Λουτρακίου, μήκους 5.150 μ. και προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα στοχευμένη παρέμβασή μας με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, ξεκινάει να υλοποιείται. Έχουμε αντικαταστήσει και εκσυγχρονίσει πολλά χιλιόμετρα αρδευτικού δικτύου στο δήμο μας και με το συγκεκριμένο έργο, οι συγκεκριμένοι οικισμοί του πρώην δήμου Κρουσώνα, βελτιώνουν σε σημαντικό βαθμό τις συνθήκες καλλιέργειας.

Στόχος μας ήταν από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο για να συμβάλλουμε στην βελτίωση των οικονομικών συνθηκών του τόπου μας. Πιστεύουμε ότι ο πρωτογενής τομέας – ιδιαίτερα στο Μαλεβίζι – μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση. Με έργα όπως αυτά, διευκολύνουμε την σκληρή δουλειά των αγροτών, ενισχύουμε την παραγωγική διαδικασία και δίνουμε ώθηση στο να αναπτυχθούν περισσότερο οι καλλιέργειες. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός, ότι με τέτοια έργα συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων με την ελαχιστοποίηση των διαρροών νερού που είχαμε από τις ζημιές των παλιών δικτύων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε και το δίκτυο πυροπροστασίας των παραπάνω περιοχών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για το ενδιαφέρον που επέδειξε και σε αυτό το έργο, καθώς και τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου μας για την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποίησαν».

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013 και ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι οι 8 μήνες.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm

Powered by IT Development