ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | Περιήγηση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στα Ενετικά Τείχη (Photos)

Περιήγηση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στα Ενετικά Τείχη (Photos)

image

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, μέλη και προσωπικό της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ επισκέφτηκαν τα Ενετικά Τείχη της πόλης μας. Θέλοντας να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία του τόπου μας ξεναγήθηκαν από την Αρχαιολόγο κ. Κάλλια Νικολιδάκη και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Παλιάς Πόλης, κ. Γιώργο Φουρναράκη. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιδημαρχείας Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Ηρακλείου.

Η περιήγηση ξεκίνησε από την πρόσφατα ανακαινισμένη Πύλη Ιησού και την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση για τη ζωή και το έργο του Ν. Καζαντζάκη και συνεχίστηκε κατά μήκος των Ενετικών Τειχών μέχρι τον προμαχώνα του Αγ. Ανδρέα.

Κατά τη διάρκειά της τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας κατέγραψαν ανάγκες για επισκευές σε φράχτες και παγκάκια, για τοποθέτηση κάδων σκουπιδιών, για καθαρισμό και φροντίδα των φυτών κ.α. προκειμένου να συζητηθούν με τους Υπεύθυνους της Αντιδημαρχείας, με τους οποίους έχει ήδη ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας και με τη συνεργασία του Δήμου να συμβάλουν στη φροντίδα και τον καλλωπισμό μέρους των τειχών, αναλαμβάνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο και την ευθύνη που τους αναλογεί ως ενεργοί πολίτες του Ηρακλείου.

«Τα τείχη για μας, πέρα από την πρακτική τους λειτουργία, συμβολίζουν τη σημαντικότητα της οριοθέτησης των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών ως απαραίτητη προϋπόθεση για μια ανεξάρτητη και ασφαλή ζωή ενάντια σε κάθε επιβολή που μπορεί να μας κρατήσει όμηρους και υπό εξάρτηση. Επιπλέον στόχος είναι ν’ αναδειχτεί η πολιτιστική μας κληρονομιά που παραμένει αναξιοποίητη και σε συνεργασία με άλλους φορείς της πόλης μας να έρθουμε όλοι κοντά  μ’ έναν διαφορετικό τρόπο και σκοπό».

Με ανακοίνωσή τους οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, ευχαριστούν τον Αντιδήμαρχο κ. Αναστασάκη για την οργάνωση της ξενάγησης.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
0

Powered by IT Development