ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | Αιμοδοσία την Παρασκευή (28/11) από τον «Αιμοτοκρήτη»

Αιμοδοσία την Παρασκευή (28/11) από τον «Αιμοτοκρήτη»

image

Σε μια ακόμα κίνηση ζωής προχωρά ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης", ο οποίος σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, διοργανώνει αιμοδοσία την Παρασκευή 28/11.

Στην ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει: «Με χαρά σας περιμένουμε την Παρασκευή 28/11/2014 στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί μέσα στη μονάδα αιμοδοσίας  ΠαΓΝΗ (παραπλεύρως του τμήματος επειγόντων) από τις 9:00-14:00 και το απόγευμα 17:00-19:30 και είναι ανοικτή για οποιονδήποτε επιθυμεί να αιμοδοτήσει.

Ποιος μπορεί να δώσει αίμα

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που ζυγίζει πάνω από 50 κιλά, είναι υγιής και αισθάνεται καλά την ημέρα της αιμοδοσίας. Η διαδικασία είναι απλή: ο γιατρός της αιμοδοσίας λαμβάνει ένα σύντομο ιστορικό, μετρά την πίεση και τον αιματοκρίτη ώστε άμεσα γνωρίζετε αν μπορείτε να δώσετε αίμα.

Η αιμοληψία είναι ανώδυνη, διαρκεί περίπου 10 λεπτά και είναι εντελώς ακίνδυνη για τον αιμοδότη αφού γίνεται από έμπειρο προσωπικό και όλα τα υλικά είναι αποστειρωμένα και ανοίγονται μπροστά του.

Τονίζουμε ότι στις αιμοδοσίες που συντονίζει ο "Αιματοκρήτης" δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος με οποιονδήποτε τρόπο. Κάθε αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα για τον ίδιο ή την οικογένεια του.

Τι προετοιμασία χρειάζεται

Πρέπει να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει τουλάχιστον 2 ώρες από το μεσημεριανό ή να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό. Καλό είναι να έχετε μαζί σας την ταυτότητα  ή το πάσο σας εάν είστε φοιτητές και την κάρτα αιμοδότη εάν είστε ήδη αιμοδότες.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Αιματοκρήτη για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία στο [email protected] ή τηλ. 2810239773, 6978247010, ή επισκεφτείτε το ιστολόγιο μας www.aimatocritisblogspot.gr».

 

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
0

Powered by IT Development