ΑΡΧΙΚΗ | ΟΦΗ | Ν. Νιόπλιας: «Μπράβο σε όλους, τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή και δεν χαρίζεται»

Ν. Νιόπλιας: «Μπράβο σε όλους, τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή και δεν χαρίζεται»

image

Eυχαριστημένος και δικαιωμένος ο Ν. Νιόπλιας, για την επιτυχία της ομάδας του να κατακτήσει τον τίτλο και την άνοδο. Ο τεχνικός του ΟΦΗ στη συνέντευξη τύπου στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε και η ο οποία έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από την άλλη στεναχωρημένος από το τέλος, αλλά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, παρουσιάσθηκε ο Κ. Ψυρόπουλος.

Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκαθάρισε ότι η άνοδος της ομάδας του στη Football League ήταν πέρα για πέρα δίκαιη ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην επιτυχημένη όπως εξελίχθηκε χρονιά για τον ΟΦΗ.

Αρχικά τόνισε: «Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και όταν είναι ντέρμπι μεταξύ των δύο πρώτον της κατηγορίας, υπάρχει και άγχος και πίεση. Σήμερα παίζανε δύο ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά η κάθε μια. Η μια που ήμασταν εμείς είχε την ποιότητα να παίξει από τα πλάγια και να δημιουργήσει παιχνίδι και από την άλλη ο Φωστήρας όπου οι ποδοσφαιριστές του έπαιξαν αντρίκεια σε μια γεμάτη έδρα και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Στην Ελλάδα εκτός από τις μεγάλες ομάδες υπάρχουν και άλλες πολύ καλές οι οποίες όμως δεν είναι ΟΦΗ και Λάρισσα, και δεν έχουν το μεγαλείο όπως εμάς να παίζουν στην Γ΄Εθνική με τόσο κόσμο όπως είδατε και σήμερα.

Είμαι εδώ τέσσερις μήνες, δουλέψαμε όλοι πολύ κουράστηκα πολύ αλλά αν δε κουραστείς δεν παίρνεις αποτελέσματα. Εκτός από  εμένα κουράστηκαν και οι παίκτες οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να δουλέψουν και να μάθουν τις μεθόδους μου. Κουράστηκαν και οι παράγοντες όπου και εκείνοι έκαναν το καλύτερο για εμάς και τα πάντα στην ομάδα ήταν λυμένα και για αυτό πήγαμε μέχρι τέλους και καταφέραμε αυτό που καταφέραμε. Και στις μεταγραφές που κάναμε για το αν βοήθησαν και ενίσχυσαν την ομάδα ένα έχω να πω, σε ένα μολυσμένο περιβάλλον θα μπορούσαν να παρασυρθούν όλοι. Σε κάθε παιχνίδι έπαιζαν 3-4 καινούριοι παίκτες και περισσότερο παλιοί, όπου κανένας δεν τους μιλούσε άσχημα και κάθε μέρα λέγαμε είστε οι καλύτεροι.

Για να κάνει μια ομάδα πρωταθλητισμό είναι πολύ δύσκολο και για αυτό μόνο όσοι αντέχουν τα καταφέρνουν. Οι ευκαιρίες είναι λίγες και για όποιον τις αρπάξει.

Για εμένα στο να κάνω πρωταθλητισμό  με βοήθησε πολύ  η περίοδος με τα μπλόκα των αγροτών όπου τότε πρόλαβα να προσαρμόσω την προπόνηση πάνω στα θέλω μου αλλά και να γνωρίσω τους παίκτες. Τώρα υπάρχει και η πολυτέλεια να κάτσεις και ένα χρόνο στη Β’ να χτίσεις αν και στον ΟΦΗ αρμόζει να αγωνίζεται στην Super League.

Επίσης  πρέπει να λέγεται και ένα μπράβο, γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή και δεν χαρίζεται. Όταν ήρθα στο Ηράκλειο σε κάθε παιχνίδι υπήρχαν 500-600 άτομα και με τον κόσμο να είναι απογοητευμένος. Το να τα κερδίσεις αυτά τα άτομα είναι μεγάλη υπόθεση. Στο τέλος καταφέραμε και κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά καθώς είναι και η πρώτη φορά που ο ΟΦΗ παίρνει πρωτάθλημα, όλες τις υπόλοιπες ανέβαινε μέσω μπαραζ.

Κάποια στιγμή πρέπει να εκτιμούμε και να λέμε ευχαριστώ. Εγώ έπαιξα το κεφάλι μου και βγήκα μπροστά και είπα ότι κάποια στιγμή θα περάσουμε μπροστά, το πίστευα και τα καταφέραμε. Οι στιγμές που περάσαμε θα μας μείνουν αξέχαστες, αγωνιστήκαμε άξια και όχι τυχερά. Ειδικά στα παιχνίδια που παίζαμε σε πλαστικά γήπεδα έπρεπε να πείσω τους πάντες ότι έπρεπε να κερδίσουμε και ότι ήταν πολύ σημαντικό παρά ότι δεν ήταν εφικτό να παιχτεί ποδόσφαιρο. Αλλά όταν ερχόμασταν εδώ μέσα δεν υπήρχε καμία δικαιολογία, έχουμε κόσμο έχουμε ποιότητα στυλ τα είχαμε όλοι και ήμασταν υποχρεωμένοι να παίζαμε πάντα καλά.

Και σήμερα σε ένα ντέρμπι με ένα αντάξιο αντίπαλο πάλι προσπαθήσαμε παρόλο που αγχωθήκαμε όταν έμεινε με δέκα παίκτες ο Φωστήρας. Νομίζω όμως ότι δε χωρά αμφιβολία ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα με διαφορά στην κατηγορία».

Όταν ερωτήθηκε για το αν αυτό που έζησε μετά την λήξη του παιχνιδιού, με οκτώ χιλιάδες ανθρώπους να φωνάζουν το όνομα του αποτέλεσε μια διαφορετική πτυχή από τα χρόνια που ήταν ως ποδοσφαιριστής απάντησε: «Πιστεύω ότι ποτέ δε πρόδωσα τον κόσμο άλλοι διέδιδαν “ζιζάνια” και για όλα τα δεινά του ΟΦΗ το φταίξιμο ήταν δικό μου. Κανείς όμως  δε ξέρει τι γινόταν και δεν επέστρεφα στον ΟΦΗ, το μόνο που έκαναν τα ΜΜΕ  ήταν να με βομβαρδίζουν  και να γράφουν πράγματα. Έλεγα όμως ότι μια μέρα θα δικαιωθώ και ας γίνονται ήρωες άλλοι  παράγουν έργο και ας γίνονται. Είναι ωραίο πράγμα να λέγετε ένα ευχαριστώ στον καθένα, σε όποιον και αν είναι από τον πρόεδρο αυτούς τους ανθρώπους που είναι εδώ. Δεν είναι εύκολο να δίνεις χρήματα και να στηρίζεις την ομάδα χωρίς να υπάρχουν έσοδα».

Για το αν θα υπάρξει συμφωνία και για την νέα χρονιά είπε: «Εγώ δεν είμαι 36 είμαι 52 και σταμάτησα στο 40 και παραπάνω,  έχω ακόμα 5-6 χρόνια προπονητικής. Θέλω να είμαι στρατιώτης στον ΟΦΗ και θέλω να με σέβονται και να τους σέβομαι και θα έρχομαι πάντα στα δύσκολα. Έτσι λειτουργώ».

Τέλος ερωτήθηκε για το αν η δουλεία στον ΟΦΗ ήταν η δυσκολότερη της καριέρας του τόνισε: «Αυτή ήταν η πιο χαρούμενη δουλειά μου, το έκανα με την καρδιά μου. Δεν κέρδισα τίποτα δεν έχουν σχέση μερικές χιλιάδες ευρώ. Πάντα θα πηγαίνω στα δύσκολα και πάντα πάω στα δύσκολα όπως πήγα και στον Ατρόμητο στον Παναθηναϊκό, στην Κύπρο που πήρα όλες τις ευθύνες πάνω μου. Δεν φοβάμαι την αποτυχία και τώρα θα μπορούσα να πετύχω και τι έγινε; Πλέον  είμαι έμπειρος έχω εικόνες παραστάσεις, μπορώ να προσαρμοστώ παντού αυτό είναι το καλό».


Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός του Φωστήρα, Κώστας Ψυρόπουλος σχολίασε τα όσα έγιναν στο παιχνίδι ενώ από ένα σημείο και μετά αποφάσισε να μιλήσει για τα προβλήματα και τη κατάσταση που επικρατούσε την φετινή χρονιά στην ομάδα του Ταύρου

Αναλυτικά είπε: «Γνωρίζαμε από την αρχή ότι επρόκειτο να είναι δύσκολο το σημερινό παιχνίδι. Είχαμε να παίξουμε μια κατηγορία και ο ΟΦΗ είχε το πλεονέκτημα. Οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες για εμάς. Ο ΟΦΗ είχε την ποιότητα και τον κόσμο για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του σημερινού παιχνιδιού. Εμείς κάναμε την δική μας προσπάθεια σήμερα, με ελλείψεις χωρίς όμως αυτό να αποτελεί δικαιολογία.

Καταλαβαίνετε ότι το ροστερ μας από την αρχή της σαιζόν είναι αρκετά μικρό και όταν υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες όλες την χρονιά, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι μπήκαμε αρκετά καλά είχαμε καλή προσαρμογή και δεν αφήσαμε χώρους. Είχαμε πολύ καλό συντονισμό όμως ένα φάουλ και από ένα λάθος της άμυνας δεχθήκαμε το γκολ με τα πράγματα να γίνονται πολύ δύσκολα για εμάς τότε. Σε τέτοιες περιπτώσεις γνωρίζαμε ότι ο ΟΦΗ είχε καλά "πόδια" και προσπαθούσαμε να το αποφύγουμε.

Μετά το γκολ συνεχίσαμε και καταφέραμε να κλείσουμε το ημίχρονο με αυτό ο σκορ όμως στην επανάληψη μείναμε με 10 παίκτες από το 55' και δεν αφήσαμε τον εαυτό μας να παίξει ποδόσφαιρο. Όσο δύσκολο και αν είναι και το λέω αυτό χωρίς να θέλω ποτέ να μιλάω για την διαιτησία η οποία ήταν εξαιρετική, εμείς θέλαμε να παίξουμε και να ευχαριστηθούμε ποδόσφαιρο. Φτάσαμε στο τελευταίο και πολύ δύσκολο παιχνίδι της σαιζόν με πάρα πολλές απουσίες από τραυματισμούς και κάρτες. Ο ΟΦΗ είχε το πάνω χέρι και μετά από το γκολ που πέτυχε αλλά και έπειτα την αποβολή δεν ήταν δύσκολο να σταθούμε με αξιοπρέπεια.

Ξεκινήσαμε την χρονιά μετά την πτώση της ομάδας και η προσπάθεια που έγινε ήταν τιτάνια. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά μας στην αρχή  είχαν φέρει μια κατάσταση στην οποία δεν υπήρχε ούτε μια κάλτσα και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Αν δεν έρχονταν η νέα διοίκηση δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε. Οι συνθήκες ήταν αντίξοες στην καθημερινότητα της ομάδας και αυτό μας δυσκόλεψε ειδικά όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό. Στον Αθλητισμό δεν υπάρχουν πατέντες, είμαι χρόνια προπονητής και ανεβαίνω κατηγορίες οπότε ξέρω πως πρέπει να στηθεί μια ομάδα για να κάνει το βήμα παραπάνω. Συγχαρητήρια στον κόσμο, στους παίκτες και την διοίκηση για την φετινή προσπάθεια».

Για το αν έπαιξαν ρόλο οι απουσίες και η αποφάσεις του διαιτητή: «Σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο διαιτητής και οι αποφάσεις του είπε: «Η ομάδα έχασε την άνοδο στο τελευταίο εννενηντάλεπτο. Οι απουσίες μας επηρέασαν όμως κέρδισε η καλύτερη ομάδα Συγχαρητήρια στο Νίκο Νιόπλια για την δουλειά που έκανε. Άλλαξε την εικόνα του ΟΦΗ. Δε φτάνει μόνο να υπάρχουν καλοί παίκτες αλλά και ένας προπονητής με εμπειρία που να μπορεί να αλλάζει καταστάσεις».

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
0
Sporfm
Powered by IT Development