ΑΡΧΙΚΗ | ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ | "Αιχμές" από τους Rangers - Η απάντηση των Daltons!

"Αιχμές" από τους Rangers - Η απάντηση των Daltons!

image

Ένας "πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ των οργανωμένων οπαδών του Ιωνικού και του Εργοτέλη έχει ξεκινήσει λίγες μέρες πριν τη σέντρα του μεγάλου ντέρμπι.

Αρχικά εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία μιλούν με πολύ σκληρά λόγια για τον πρόεδρο του Εργοτέλη, Γιώργο Βρέντζο, οι οπαδοί του Ιωνικού. Σε αυτή την ανακοίνωση εκτός από τον πρόεδρο των "κιτρινομαυρών" έχουν βάλει στο στόχαστρο και τους οργανωμένους οπαδούς του Εργοτέλη αναφέροντας ότι βλέποντας τι γίνεται μένουν αμέτοχοι και τελειώνουν με μια προσβλητική φράση: «Να θυμάστε όμως, εσείς οι γιαλαντζί Κρητικοί με τα κιτρινόμαυρα, πως θα παρακολουθούμε κι αν δούμε ή μάθουμε ότι συνέβη οτιδήποτε… θα ανταμώσουμε σύντομα!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για τους Κρητικούς δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τα λέει από μόνη της η σπουδαία ιστορία της Κρήτης, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στην περίπτωση της Νίκαιας. Τα ήθελε έτσι ωστόσο ο καιρός που ο Εργοτέλης -μια παραδοσιακά ήσυχη ομάδα- έμπλεξε με ανθρώπους ελάχιστους μπροστά σε αυτό που εκπροσωπεί, ευτελίζοντας μάλιστα παραδοσιακές έννοιες όπως αυτή της “Κρητικής φιλοξενίας”!

Στο ντέρμπι της χρονιάς, στο παιχνίδι του πρωτοπόρου με τον δεύτερο, κάποιος “κύριος” Βρέντζος ανακοίνωσε ως αυτόκλητος νομοθέτης ότι δεν προτίθεται να διαθέσει εισιτήρια στους οπαδούς του Ιωνικού. Πριν την καθιερωμένη αστυνομική συνάντηση μεταξύ των δύο διοικήσεων, πριν συζητηθεί το οτιδήποτε, ανακοίνωσε ως άλλος δικτάτορας πως οι πόρτες θα είναι κλειστές για τους “μπλε”.

Σε ένα γήπεδο 26.000 (εικοσιέξι χιλιάδων) θέσεων, αρνείται να διαθέσει 200 (διακόσια) εισιτήρια στον Ιωνικό, την στιγμή που η ομάδα του έχει πουλήσει μόλις 160 εισιτήρια διαρκείας και κόβει άλλα 100 κάθε Κυριακή. Δεν είναι ευπρόσδεκτοι λοιπόν οι οπαδοί του Ιωνικού στο Παγκρήτιο στάδιο σε αντίθεση με αυτούς του Εργοτέλη που είχαν ανοιχτή θύρα στον πρώτο γύρο στο γήπεδο της Νεάπολης.

Δύο μέτρα και δυο σταθμά από αυτούς που δεν τιμούν τα παντελόνια που φορούν. Αλλά και πως να είναι ευπρόσδεκτος ο λαός του Ιωνικού, μπροστά στην μεγάλη παράσταση που ετοιμάζει η Διοίκηση του Εργοτέλη. Για κακή σας τύχη όμως, αυτή την φορά απέναντι στον ιστορικό Ιωνικό, θα βρείτε τηλέφωνα κλειστά, και αμυντικούς που ΔΕΝ θα “παραπατούν”. Ξέρετε εσείς…

Οι δε οργανωμένοι φίλαθλοι του Εργοτέλη, αγνοούν κάθε έννοια οπαδικής αλληλεγγύης -αλλά και οπαδικής αξιοπρέπειας- καθώς γίνονται παθητικοί θεατές και χειροκροτητές στα όσα συντελούνται και διαπράττονται από την αρχή του πρωταθλήματος από την Διοίκηση της ομάδας τους. Εν κατακλείδι, την Κυριακή στο Παγκρήτιο θα βρεθούν 18 Ταλιμπάν παίκτες με το αστέρι στην φανέλα, που θα αφήσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο. Που θα ματώσουν και θα σκυλιάσουν για την νίκη, αφιερώνοντάς την σε όλους εμάς που θα βρισκόμαστε μαζεμένοι κατά εκατοντάδες στους συνδέσμους.

Να θυμάστε όμως, εσείς οι γιαλαντζί Κρητικοί με τα κιτρινόμαυρα, πως θα παρακολουθούμε κι αν δούμε ή μάθουμε ότι συνέβη οτιδήποτε… θα ανταμώσουμε σύντομα!

Σας το υπογράφουν οι RANGERS..!

 

Rangers Est 1989».

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Εργοτέλη, Daltons, απάντησαν με δική τους ανακοίνωση στη συνέχεια στην οποία αναφέρουν:

«Διαβάσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Ιωνικού.

Πρώτα απ´ όλα ξεκαθαρίζουμε ότι σεβόμαστε και τιμούμε τους “καθαρούς” φιλάθλους και οπαδούς του Ιωνικού, οι οποίοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία, την ιστορική ομάδα του Ιωνικού, την περήφανη συνοικία της Νίκαιας με έντονο το κρητικό στοιχείο και με στενούς δεσμούς με την Κρήτη.

Όσον αφορά την “επίθεση” προς τον Πρόεδρο της ομάδας μας δεν μας αφορά. Θα περιοριστούμε στην επισήμανση ότι, παρά το όποια λάθη του, τα οποία άλλωστε και ο ίδιος έχει παραδεχτεί, γενικά τον στηρίζουμε και τον πιστεύουμε. Αναφορικά με την άρνηση της διοίκησης του Εργοτέλη να διαθέσει εισιτήρια στους οπαδούς του Ιωνικού, βάσει της πληροφόρησης που έχουμε, δεν υπάρχει ακόμα τίποτα επίσημο ή τελεσίδικο.

Όντως σε πρώτη φάση η διοίκηση της ομάδας μας, μετά από συζητήσεις με τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, φαινόταν αντίθετη στο να διαθέσει εισιτήρια για λόγους ομαλής διεξαγωγής του αγώνα και δημόσιας τάξης στην πόλη του Ηρακλείου, κάτι που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη και την αστυνομία, η οποία πιθανότατα θα απαγορεύσει τη μετακίνηση των οπαδών του Ιωνικού. Αν όμως τελικά η αστυνομία την επιτρέψει, τότε η διοίκηση του Εργοτέλη θα διαθέσει εισιτήρια στον Ιωνικό σε συγκεκριμένη θύρα. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε την τελική απόφαση της αστυνομίας.

Ανεξάρτητα πάντως από το τι θα συμβεί τελικά, εμείς ως οργανωμένοι οπαδοί ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε υπέρ της μετακίνησης των οπαδών όλων των ομάδων σε όλα τα γήπεδα. Από εκεί και πέρα, αποδοκιμάζουμε την γεμάτη αιχμές, προσβολές, ψεύδη και απειλές ανακοίνωση των οπαδών του Ιωνικού, η οποία είναι σε συνέχεια μιας άλλης πρόσφατης παρόμοιας ανακοίνωσης τους.

Οι συγκεκριμένοι οπαδοί, ή για να είμαστε δίκαιοι μερίδα εξ’ αυτών, είναι οι τελευταίοι που μπορούν να επικαλούνται την οπαδική αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια καθώς και τη φιλοξενία. Την “αλληλεγγύη”, “αξιοπρέπεια”, “φιλοξενία” και τη εν γένει συμπεριφορά τους την έχουν βιώσει για τα καλά πολλές ομάδες εντός κι εκτός Νίκαιας… Ας μην ανησυχούν για τη φιλοξενία οι οπαδοί του Ιωνικού.

Το Παγκρήτιο δεν έχει στενά αποδυτήρια ούτε σκοτεινές φυσούνες… Με μεγάλη χαρά θα φιλοξενήσουμε την ερχόμενη Κυριακή την ομάδα της Νίκαιας, με ή χωρίς οπαδούς, όπως προστάζει η κρητική φιλοξενία και λεβεντιά. Να γίνει ένας καλός και καθαρός αγώνας κι ας κερδίσει ο καλύτερος!

Καλή αντάμωση!

Λέσχη Φίλων Εργοτέλη Daltons Club».

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
5.00
Sporfm

Powered by IT Development