ΑΡΧΙΚΗ | ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | Το πινγκ-πονγκ της ΓΕΗ βρίσκει "στέγη" στο 9ο γυμνάσιο Ηρακλείου

Το πινγκ-πονγκ της ΓΕΗ βρίσκει "στέγη" στο 9ο γυμνάσιο Ηρακλείου

image

Η Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου για ακόμα μία χρονιά βρίσκεται κοντά στα παιδιά μέσα από τα αθλήματα που καλλιεργεί όλα αυτά τα χρόνια. Το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η ξιφασκία, είναι μερικά από τα αθλήματα που στηρίζει η Γ.Ε.Η και οι μικροί λάτρεις του αθλητισμού ξεχωρίζουν μέσα από τις ποικίλες και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αλλά και δραστηρίοτητες που πραγματοποιούνται.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ), είναι ένα όμορφο άθλημα με διεθνή αναγνώριση και (κυρίως) τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία στον χώρο του αθλητισμού. Το πινγκ-πονγκ είναι, Ολυμπιακό άθλημα το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 1988, στην Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Ιδανικό άθλημα για τα παιδιά

Αγόρια και κορίτσια μπορούν άνετα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αθλήματος και αποτελεί ευχάριστη δραστηριότητα που ενδυναμώνει και γυμνάζει το παιδί. Η προπόνηση των παιδιών συμβάλλει στην ανάπτυξη της αερόβιας και της αναερόβιας ικανότητας, βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή, την ισχύ, ενδυναμώνει την συναρμογή των μυών και αυξάνει την ευκαμψία αλλά και την ταχύτητα. Επιπλέον, λόγω της φύσης του αθλήματος το παιδί εξασκεί τον κινητικό και οπτικό του συντονισμό καθώς παρατηρεί διαρκώς την μετακίνηση της μπάλας.

Επιπλέον πλεονεκτήματα και πνευματικά οφέλη για τον αγωνιζόμενο

Κάτι που απασχολεί αρκετούς γονείς, είναι το κομμάτι των τραυματισμών που μπορεί να έχουν τα παιδιά στα σπορ. Ένα από τα πλεονεκτήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, είναι η αποφυγή τραυματισμών μιάς και οι δύο παίκτες δεν έχουν καμία σωματική επαφή, την ώρα του παιχνιδιού. Φυσικά, εκτός από την σωματική άσκηση, το συγκεκριμένο άθλημα βοηθάει στην πνευματική ανάπτυξη και στην διατήρηση της ψυχικής υγείας. Το παιδί, σχεδιάζει στρατηγικές και οι αποφάσεις του πρέπει να εκτελεστούν σε δέκατα του δευτερολέπτου. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνονται τα επίπεδα συγκέντρωσης καθώς και η ικανότητα λήψης αποφάσεων.

Η κατάλληλη ηλικία ουτοσώστε να ξεκινήσει ένα παιδί και η φιλοξενεία για τις προπονήσεις, στο 9ο γυμνάσιο Ηρακλείου.

Η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει, να ασκεί το παιδί την επιτραπέζια αντισφαίριση, είναι όταν αυτό φτάσει στο ύψος του τραπεζιού. Σε περίπτωση που ο γονιός θέλει το παιδί του να ακολουθήσει τον πρωταθλητισμό (στο μέλλον) η ηλικία των 5 θεωρείται ιδανική. Το 9ο γυμνάσιο Ηρακλείου που βρίσκεται στην περιοχή των Δειλινών φιλεξενεί τους μικρούς φίλους του αθλήματος. Οι προπονήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή (10/3) και οι μέρες εξάσκησης είναι κάθε Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
0
Χαλκιαδάκης
Powered by IT Development