ΑΡΧΙΚΗ | ΜΠΑΣΚΕΤ | BASKET LEAGUE | Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου στην Α1

Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου στην Α1

image

Η πιο συναρπαστική regular season των τελευταίων ετών ολοκληρώνεται απόψε και όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά.Σε αυτό της πρώτης θέσης, ο Ολυμπιακός με νίκη επί της αδιάφορης Κύμης στο ΣΕΦ εξασφαλίζει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει πρώτος μόνο αν νικήσει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» χάσουν. 

Μεγάλη μάχη γίνεται για την τέταρτη θέση. ΠΑΟΚ και Άρης ισοβαθμούν, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει το πλεονέκτημα έχοντας νικήσει και στα δύο ντέρμπι της πόλης. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα είναι τέταρτη με νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ή αν χάσει ο Άρης από τη σίγουρα τρίτη και αδιάφορη ΑΕΚ στο Nick Galis Hall. Αντίθετα, οι «κίτρινοι» θα είναι τέταρτοι μόνο με νίκη επί της «Ένωσης» και ήττα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. 

Τέσσερις ομάδες μάχονται για τρεις θέσεις στα play offs, Ρέθυμνο, Κολοσσός, Λαύριο και Προμηθέας. Το Ρέθυμνο (12-13) είναι σε πλεονεκτική θέση καθώς αντιμετωπίζει την καταδικασμένη Δόξα στη Λευκάδα. Οι Κρητικοί θα είναι έκτοι με νίκη ή αν χάσουν Κολοσσός και Λαύριο, έβδομοι αν χάσουν και ταυτόχρονα νικήσει ο Κολοσσός και χάσει το Λαύριο και όγδοοι αν χάσουν και ταυτόχρονα νικήσουν Κολοσσός και Λαύριο. Ο Κολοσσός (12-13) από την πλευρά του θα είναι έκτος αν νικήσει τα αδιάφορα Τρίκαλα στη Ρόδο και ταυτόχρονα χάσει το Ρέθυμνο, θα είναι έβδομος αν νικήσει και ταυτόχρονα νικήσει το Ρέθυμνο ή αν χάσει ο ίδιος και ηττηθεί και το Λαύριο, ενώ θα είναι όγδοος αν χάσει και νικήσει το Λαύριο. Το Λαύριο μπορεί να είναι μέχρι και έκτο εφόσον νικήσει τον Απόλλωνα στην Πάτρα και ταυτόχρονα χάσουν Ρέθυμνο και Κολοσσός, θα είναι έκτο αν νικήσει και χάσει είτε το Ρέθυμνο είτε ο Κολοσσός και όγδοο αν νικήσει και κάνουν το ίδιο Ρέθυμνο και Κολοσσός ή αν χάσει και χάσει και ο Προμηθέας. Ο μόνος τρόπος για να μείνει εκτός play offs το Λαύριο και τη θέση του να πάρει ο Προμηθέας ως όγδοος είναι να χάσει το Λαύριο και οι Πατρινοί να επικρατήσουν του Κοροίβου στην Αμαλιάδα. 

Στη μάχη για τη σωτηρία, τα πράγματα είναι απλά. Ο Κόροιβος σώζεται σε κάθε περίπτωση αν νικήσει στην Αμαλιάδα τον Προμηθέα και φυσικά αν χάσει ο Απόλλων Πατρών από το Λαύριο στην Περιβόλα. Αντίθετα, ο Απόλλων Πατρών θέλει νίκη επί του Λαυρίου στην Πάτρα και ήττα του Κοροίβου για να σωθεί. 

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο των play offs παίζουν ο πέμπτος με τον όγδοο και ο έκτος με τον έβδομο σε σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες. Ο νικητής του πρώτου ζευγαριού παίζει με τον τέταρτο και ο νικητής του δεύτερου με τον τρίτο, ξανά σε σειρά που κρίνεται στις δύο νίκες. Ακολουθούν τα ημιτελικά που κρίνονται στις τρεις νίκες και οι τελικοί. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα
Άρης-ΑΕΚ 17:00 (Novasports 4) 
Ολυμπιακός-Κύμη Seajets 17:00 (COSMOTE Sports 4) 
Απόλλων Πατρών Carna-Λαύριο DHΙ 17:00 (Novasports 1 Λεπτό προς Λεπτό) 
Δόξα Λευκάδας-Ρέθυμνο Cretan Kings 17:00 (Novasports 1 Λεπτό προς Λεπτό) 
Κολοσσός Ρόδου H Hotels-Τρίκαλα BC Aries 17:00 (Novasports 1 Λεπτό προς Λεπτό) 
Κόροιβος Αμαλιάδας- Προμηθέας Πάτρας 17:00 (Novasports 1 Λεπτό προς Λεπτό) 
Παναθηναϊκός Superfoods-ΠΑΟΚ 19:00 (Novasports 2)

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm

Powered by IT Development