ΑΡΧΙΚΗ | ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | Tριήμερες εκδηλώσεις στα πλαίσια των Πανελληνίων αγώνων “ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017”

Tριήμερες εκδηλώσεις στα πλαίσια των Πανελληνίων αγώνων “ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017”

image

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις, με θέμα την Ξιφασκία, που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, στα πλαίσια των Πανελληνίων αγώνων “ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017” και διοργάνωσε η Γ.Ε.Η. με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, το Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. και την Α.Α.Η. Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Την Παρασκευή 19-5, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, στο ξενοδοχείο GALAXY,ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον κ. Χαρίλαο Τσολάκη, Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α. και τους κ.Ανδρέα Δουβή, Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Κριτών Ξιφασκίας, Διεθνή κριτή , κ.Μάριο Γιακουμάτο, Παγκόσμιο πρωταθλητή Ξιφασκίας. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου , ο κ.Κώστας Βαρδαβάς, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου, ο κ.Νίκος Σιριγωνάκης , Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού και ο κ.Γιώργος Βουρεξάκης, Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.  Κατά τη διάρκεια της ημερίδας  βραβεύτηκαν οι αθλητές του συλλόγου με τις καλύτερες επιδόσεις για τη φετινή σεζόν καθώς και άνθρωποι που έχουν προσφέρει στην ανάπτυξη του αθλήματος της Ξιφασκίας στον τόπο μας. Την ημερίδα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον προπονητές, αθλητές, γονείς αθλητών αλλά και αρκετός κόσμος που ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για το άθλημα της Ξιφασκίας.

Το Σάββατο 20-5 διεξήχθησαν, οι επίσημοι, βαθμολογούμενοι αγώνες Ξιφασκίας “ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017”, για 13η συνεχή χρονιά, στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δυο Αοράκια, που διοργανώθηκαν με την αρωγή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Οι αγώνες αφορούσαν το όπλο της Σπάθης Ανδρών-Γυναικών και οι αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν, οι καλύτεροι στην Ελλάδα, προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα στον κόσμο που παραβρέθηκε.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν αγώνες ανάπτυξης στην κατηγορία Παμπαίδων-Παγκορασίδων με τη συμμετοχή πολλών “μικρών ξιφομάχων”.

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκης καθώς και οι κ.κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και Κώστας Βαρδαβάς.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, δόθηκε συνέντευξη τύπου παρουσία του εκπροσώπου της Περιφέρειας Κρήτης κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου κ.Κώστα Βαρδαβά , του Γενικού Γραμματέα της Ε.Ο.Ξ. κ.Χαρίλαου Τσολάκη. του Προέδρου της Γ.Ε.Η. κ. Ανδρέα Γιαννόπουλου και της Γ. Γραμματέως της Γ.Ε.Η. και υπεύθυνη του τμήματος Ξιφασκίας του συλλόγου κ.Μαρίας Βισκαδούρου, όπου ανακοινώθηκε  από τον κ. Εμμανουήλ  Κατσιαδάκη , η ανάθεση στην πόλη του Ηρακλείου, του Κυπέλλου Κόσμου στην κατηγορία του Ξίφος Μονομαχίας Νέων Ανδρών- Γυναικών, που θα διεξαχθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου στην πόλη μας.

Την Κυριακή 21-5 διεξήχθησαν στον ίδιο χώρο φιλικοί αγώνες στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών, επίσης με μεγάλη συμμετοχή από συλλόγους και αθλητές.

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σπάθη Ανδρών

1.      Μπούκας Ευάγγελος-Αθηναϊκή Λέσχη Ξιφασκίας

2.      Πολιάκοβ Αλέξανδρος-Α.Ο. Απόλλων Βριλησσίων

 1. Γιακουμάτος Μάριος – Γ.Ε.Η.

Σαρρής Ευάγγελος –Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος

Σπάθη Γυναικών

 1. Γεωργιάδου Δέσποινα-Π.Α.Ο.
 2. Γκουντούρα Θεοδώρα – Α.Ε.Κ.
 3. Παϊζη Μαρίνα -Αθηναϊκή Λέσχη Ξιφασκίας
 4. Καλουτά Κλέλια- Α.Ο. Απόλλων Βριλησσίων

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ

Σπάθη Παμπαίδων

 1. Τζωρτζουλάκης Γεώργιος-ΘΗΣΕΑΣ
 2. Μαμέλης Μιχαήλ- ΘΗΣΕΑΣ
 3. Ζελιαναίος Πέτρος- Γ.Ε.Η.

Τζωρτζουλάκης Γεώργιος – ΘΗΣΕΑΣ

Σπάθη Παγκορασίδων

 1. Χρηστέα Άρτεμις - Α.Ο. Απόλλων Βριλησσίων
 2. Αναγνώστη Μόνικα- ΘΗΣΕΑΣ
 3. Σιδεράκη Δάφνη – Γ.Ε.Η.

 

Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών

 

 1. Φουστανάκης Στυλιανος – Α.Λ.Μ.
 2. Τζωρτζάκης Πέτρος- ΘΗΣΕΑΣ
 3. Αφισίδης Παύλος –Γ.Ε.Η.
 4. Γρηγοριάδης Παύλος – Α.Λ.Μ.
 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
 • email Αποστολή σε φίλο
 • print Εμφάνιση εκτύπωσης
 • Plain text Απλό κείμενο
0
Χαλκιαδάκης

Powered by IT Development