ΑΡΧΙΚΗ | ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Δ. Τουρλάκης: "Η πολιτεία δεν έχει δείξει καμία στήριξη"

Δ. Τουρλάκης: "Η πολιτεία δεν έχει δείξει καμία στήριξη"

image

Το Taekwondo και το Kickboxing χαρακτηρίζονται από τα πιο δύσκολα αθλήματα. Το Taekwondo είναι πολεμική τέχνη και από το 2000 θεωρείται Ολυμπιακό άθλημα. Από την άλλη το Kickboxing, είναι μαχητικό άθλημα, το οποίο συνδυάζει λακτίσματα και πυγμαχία.

Ο coach και ιδρυτής της Κρητικής ακαδημίας (ΑΜΑ) Δημήτρης Τουρλάκης, ως ειδικός σε αυτά τα αγωνίσματα, μίλησε στο www.sporfm.gr, για όλους και για όλα με μεγάλο του...παράπονο τη μη στήριξη της πολιτείας.

Πως αποφάσισες να γίνεις προπονητής;

"Ήταν όνειρο ζωής για εμένα. Είναι πολύ σημαντικό το να κάνεις μία δουλειά που όταν θα έρχεται η Δευτέρα θα χαίρεσαι να πας στη δουλειά σου.  Οι πολεμικές τέχνες μπήκαν στη ζωή μου λόγω του πατέρα μου. Κάπου το 85' ήθελε να μάθει karate και taekwondo. Με έπαιρνε μαζί του από μικρή ηλικία. Θυμάμαι την πρώτη φωτογραφία που έχω να κάνω πολεμικές τέχνες. Ήμουν τεσσάρων χρονών".

Πότε αποφάσισες να ανοίξεις τη δική σου σχολή;

"Η σχολή ήρθε λόγω ανάγκης και επιβίωσης. Έπρεπε κάτι να κάνω για να ζήσω. Ήθελα βέβαια να κάνω κάτι που το ξέρω πολύ καλά. Να είναι όπως λέμε η "καψούρα μου". Έτσι λοιπόν, αφού εκπαιδεύτηκα δίπλα στον πατέρα μου και δίπλα στον κ. Ράπτη στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου. Η σχολή βρίσκεται στο Ηράκλειο από τον Οκτώβρη του 2005, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ανοίξεις ένα προπονητήριο και με όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις που χρειάζεται".

Η σχέση ανάμεσα σε έναν προπονητή και τον αθλητή του είναι κάπως...ιδιαίτερη. Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να περάσει τις γνώσεις του, στον μαθητή του;

"Είναι αρκετά δύσκολο. Ο κάθε αθλητής έχει το δικό του "κουμπί" και θέλει διαφορετικό χειρισμό την ώρα της προπόνησης και όχι μόνο. Υπήρξα μαθητής δύο πολύ μεγάλων δασκάλων όπως προανέφερα και μπορώ να το χειρίζομαι κατάλληλα".

Η ψυχολογία πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για έναν αθλητή;

"Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω.  Όταν πρέπει να λάβει μέρος σε κάποια διοργάνωση π.χ (εσωτερικό πρωτάθλημα, ανοιχτό πρωτάθλημα) τότε πρέπει να αρχίζεις να δουλεύεις (και) το οικογενειακό του περιβάλλον. Πολλές φορές σε μία διοργάνωση οι προσδοκίες των γονιών μεταφέρονται στα παιδιά ως άγχος. Τα παιδιά έχουν μάθει να δουλεύουν υπό στρες αλλά είναι τελείως διαφορετικό με το "βάρος" που περνούν οι γονείς σε αυτά".

Πόσες φορές την εβδομάδα προπονείται κάποιος όταν θέλει να κάνει Πρωταθλητισμό;

"Καθημερινά. Ο καθένας καταρχήν διαλέγει το αγωνιστικό κομμάτι που θα ακολουθήσει. Π.χ του point fighting, του kickboxing, του light contact. Πρέπει να έχει ξακαθαρίσει το στόχο του. Θα κάνει μαθήματα αντοχής, ενδυνάμωσης, γενικής αντοχής αλλά και ασκήσεις sparing. Υπάρχει ένα 6ετές εκπαιδευτικό πλάνο το οποίο καθορίζει την προπόνησή μου. Όταν συμπληρώσω αυτά τα έξι χρόνια με τον αθλητή μου, τότε είμαι σίγουρος για τις δυνατότητές του".

Επόμενο μεγάλο τουρνουά το οποίο θα συμμετάσχουν τα παιδιά.

"Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων, κορασίδων και παγκορασίδων, θα πραγματοποιηθεί στις (10-11 και 12) Νοεμβρίου στην Πόλη της Δράμας.  Θα λάβουν μέρος πέντε αθλητές μας και άλλοι τρεις από το παράρτημα στο Ρέθυμνο. Ελπίζουμε να τα πάμε καλά. Το Taekwondo είναι αρκετά δύσκολο και θα συναντήσουμε αθλητές που ανεβαίνουν στο βάθρο".

Η πολιτεία στηρίζει την όλη προσπάθεια;

"Τα παιδιά συμμετέχουν στις διοργανώσεις χωρίς καμία οικονομική βοήθεια. Η πολιτεία δεν έχει δείξει καμία στήριξη. Δεν ξέρω το γιατί αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η πολιτεία χωρίς να το ζητήσουν οι σύλλογοι, είναι να παρέχει στα παιδιά δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς".

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
5.00
Χαλκιαδάκης

Powered by IT Development