ΑΡΧΙΚΗ | ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | ΣΤΙΒΟΣ | Από το κακό… στο χειρότερο

Από το κακό… στο χειρότερο

image

Χειροτερεύουν τα πράγματα για τη Τζεμίμα Σούμγκονγκ, τη χρυσή Ολυμπιονίκη του μαραθωνίου. Η αθλήτρια πλέον κινδυνεύει και με φυλάκιση, εξαιτίας της προσκόμισης πλαστών εγγράφων προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα της, σχετικά με την υπόθεση ντόπινγκ.

Η Σούμγκονγκ μετά από έλεγχο που έγινε μετά το τέλος του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου βρέθηκε θετική σε ερυθροποιητίνη.

Η αθλήτρια για να εξηγήσει το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης ντόπινγκ προσκόμισε στην κενυατική υπηρεσία αντιντόπινγκ δικαιολογητικά έγγραφα από νοσοκομείο. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, σε μία επιπλοκή, της χορηγήθηκε από τους γιατρούς όρος άγνωστης ουσίας. Η αθλήτρια τόνισε ότι δέχτηκε τον συγκεκριμένο ορό λόγο της ισχυρής εξωμήτριας αιμορραγίας που είχε. Επιπλέον αναφέρει ότι δεν το γνωστοποίησε ούτε στον σύζυγο της, ο οποίος τυγχάνει να είναι και προπονητής της.

Η Κενυάτισσα Ολυμπιονίκης πλέον, όπως ορίζει ο νόμος, θα αποκλειστεί για τέσσερα χρόνια από όλους τους αγώνες.

Ωστόσο η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή καθώς το νοσοκομείο διαψεύδει ότι έδωσε τα συγκεκριμένα έγγραφα στην αθλήτρια, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία πλαστογραφίας η οποία τιμωρείται με φυλάκιση.

 

Η υπηρεσία αντιντόπινγκ της Κένυας ανακοίνωσε ότι η έρευνα σε βάρος της αθλήτριας συνεχίζεται.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Χαλκιαδάκης

Powered by IT Development