ΑΡΧΙΚΗ | ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | Αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία για τους αγώνες στον Κουρνά

Αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία για τους αγώνες στον Κουρνά

image

Πλημμύρισε από ενθουσιασμό η πανέμορφη λίμνη του Κουρνά στο πλαίσιο των «Κορίσσιων» διασυλλογικών αγώνων Κανόε Καγιάκ που για μια ακόμη χρονιά διοργάνωσε με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Η φετινή διοργάνωση είχε την ιδιαιτερότητα ότι περιλάμβανε την πραγματοποίηση επιπλέον δύο πανελληνίων πρωταθλημάτων, αυτό των Μεγάλων Αποστάσεων Σπριντ 5000μ. και των Special Olympics. Συγκεκριμένα, το παρών έδωσε ένας μεγάλος αριθμός αθλητών που ανήλθε στους 285 από 14 σωματεία από την Ελλάδα και την Κύπρο ενώ ακόμη πήραν μέρος 45 αθλητές Special Olympics από τέσσερις διαφορετικά προγράμματα.

Ολοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δηλώνοντας πάνω απ’ όλα ενθουσιασμένοι από την ομορφιά του φυσικού τοπίου και την υπέροχη κρητική φιλοξενία.

Σε μήνυμά του, ο Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, πρέσβης επί τιμή, Διονύσης Κοδέλας, ανέφερε ότι, «είμαι χαρούμενος που βρέθηκα σε ένα πανέμορφο νησί από όπου έχω και την απώτερη καταγωγή μου. Θέλω να τονίσω τον ενθουσιασμό των αθλητών μας οι οποίοι συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και πάλι στους αγώνες. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Δήμο Αποκορώνου και προσωπικά στο δήμαρχο κ. Κουκιανάκη, τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και την ΑΝΕΚ LINES η οποία κάθε χρόνο μας χορηγεί τη μετάβασή μας από την Αθήνα για τα Χανιά και όλους τους ανθρώπους που ήρθαν να παρακολουθήσουν αυτούς τους όμορφους αγώνες».

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επεσήμανε ότι μετά και τη φετινή επιτυχημένη διοργάνωση, η επόμενη επιδίωξη είναι η πραγματοποίηση αγώνων με αθλητές από την υπόλοιπη Ευρώπη λέγοντας ειδικότερα τα εξής: «Πέρσι είχαμε δώσει την υπόσχεση ότι θ’ αναβαθμίσουμε τους αγώνες. Συμμετείχαν 350 αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και μία μεγάλη αποστολή από την Κύπρο. Μαζί με τον Ν.Ο. Χανίων με τον οποίο διατηρούμε μία άριστη συνεργασία και με κοινό σκοπό την περαιτέρω προβολή του τόπου μας θα διεκδικήσουμε να διοργανώσουμε και πανευρωπαϊκούς αγώνες, να έρθουν δηλαδή αθλητές και από άλλες χώρες για να τους δοθεί η δυνατότητα να γευτούν την κουλτούρα του Αποκόρωνα και να επιβεβαιώσουν τις ομορφιές του. Ο Αποκόρωνας βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης», πρόσθεσε ο κ. Κουκιανάκης, «καθώς τα πεντάστερα ξενοδοχεία φυτρώνουν σαν μανιτάρια και τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουμε 3.000 και πλέον κλίνες που θα προστεθούν στο δυναμικό των ήδη 15.000. Η περιοχή λοιπόν πιστεύω ότι είναι ιδανική για να διοργανώνονται τέτοιοι αγώνες και η Λίμνη Κουρνά είναι το στολίδι και το καμάρι μας», κατέληξε.

Επίσης, εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, ο έφορος ανάπτυξης, Πέτρος Μερκούρης τόνισε ότι, «τα Χανιά είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός Ομιλος, καθώς πρωτοπορούν σε πολλές κινήσεις. Ως Ομοσπονδία προσπαθούμε να βοηθούμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο, όμως πραγματικά η προσπάθεια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είναι ιδιαίτερα σημαντική».

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων εξελίχθηκε να έχει μία εξαιρετική παρουσία, επιβεβαιώνοντας έτσι το υψηλό επίπεδο που χαρακτηρίζει τους αθλητές του. Απόδειξη γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί ότι αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο Κανόε Καγιάκ Σπριντ Μεγάλων Αποστάσεων 5.000μ. κατακτώντας συνολικά έξι μετάλλια, εκ των οποίων τρία ασημένια και τρία χάλκινα.

Στους «Κορίσσιους» αγώνες, ο απολογισμός για τον ΝΟΧ ήταν συνολικά 30 μετάλλια (12 χρυσά, 8 ασημένια και 10 χάλκινα), ενώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των SPECIAL OLYMPICS, οι αθλητές του ΝΟΧ κέρδισαν 10 μετάλλια (4 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ 5000Μ.

Ασημένια Μετάλλια
Αντωνίου Ιωάννης Κ1 5000μ. Εφήβων
Παπασταματάκη Ελευθερία-Μαρίνα Κ1 5000μ. Νεανίδων
Κέκελου Αθηνά Κ1 5000μ. Γυναικών

Χάλκινα Μετάλλια
Κουτσοποδιώτης Ιωάννης Κ1 5000μ. Εφήβων
Σώκου Δέσποινα Κ1 5000μ. Νεανίδων
Σαράντου Κωνσταντίνα Κ1 5000μ. Γυναικών

18οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ «ΚΟΡΙΣΣΙΟΙ» ΑΓΩΝΕΣ

Χρυσά Μετάλλια
Δερμιτζάκης Μάξιμος Κ1 2000μ. Παίδων Αρχαρίων
Καράκη Αναστασία / Αλεξανδράκη Ευτυχία Κ1 200μ. Προαγωνιστική Κοριτσιών
Τσουπάκης Χρήστος / Πολυχρονάκης Ελευθέριος Κ2 200μ. Παίδων Α’ Σειρά
Κουριδάκης Γιάννης / Σηφάκης Γεώργιος Κ2 200μ. Παίδων Β’ Σειρά
Μαυρομάτης Μιχάλης / Τζανακόπουλος Αθανάσιος Κ2 200μ. Παίδων Γ’ Σειρά
Κουτσοποδιώτης Ιωάννης / Μελεμενής Αναστάσιος Κ2 200μ. Ανδρών Β’ Σειρά
Πολυχρονάκης Σπυρίδων / Φραγκόπουλος Γεώργιος Κ2 200μ. Παμπαίδων Α’ Σειρά
Ξηρουχάκης Εμμανουήλ Κερασιώτης Παναγιώτης Κ2 200μ. Παμπαίδων Γ’ Σειρά
Κουτσοποδιώτης Ιωάννης / Μελεμενής Αναστάσιος Κ2 200μ. Εφήβων
Δερμιτζάκης Μάξιμος / Διακάκης Νικόλαος Κ2 200μ. Παίδων Αρχαρίων
Κονταξάκης Παρασκευάς / Κοπάσης Ευάγγελος Κ2 200μ. Παίδων Αρχαρίων Β’ Σειρά
Δερμιτζάκης Μάξιμος / Διακάκης Νικόλαος C2 200μ. Παίδων Αρχαρίων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SPECIAL OLYMPICS

Χρυσά Μετάλλια
Κοτσιφάκης Ρούσσος ΤΚ1 200μ. Ε’ Σειρά
Κουτσογιαννάκη Μαρία με partner Μελεμενή Μαρία ΤΚ2 200μ. UNIFIED
Μυλωνάκης Γιώργος με partner Σηφάκης Γεώργιος ΤΚ2 200μ. UNIFIED
Πετρόχειλος Κυριάκος με partner Τσουπάκης Χρήστος ΤΚ2 200μ. UNIFIED

Ασημένια Μετάλλια
Δασκαλάκης Κωνσταντίνος ΤΚ1 200μ. Ε’ Σειρά
Ραϊσάκης Βασίλειος / Χουδαλάκης Δημήτριος ΤΚ2 200μ Γ’ Σειρά
Αρβανίτης Αθανάσιος με partner Κουτσοποδιώτης Ιωάννης ΤΚ2 200μ. UNIFIED

Χάλκινα Μετάλλια
Γεωργακόπουλος Διονύσης ΤΚ1 200μ. A’ Σειρά
Χουδαλάκης Δημήτριος ΤΚ1 200μ. Ε’ Σειρά
Γαροφαλάκης Κωνσταντίνος με partner Κουριδάκης Γιάννης ΤΚ2 200μ. UNIFIED

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Χαλκιαδάκης

Powered by IT Development