ΑΡΧΙΚΗ | ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Νίκος Λεούσης: "Το Taekwondo για εμένα είναι τρόπος ζωής"

Νίκος Λεούσης: "Το Taekwondo για εμένα είναι τρόπος ζωής"

image

Την τεχνική τελειότητα, του Taekwondo την έχει υλοποιήσει εδώ και χρόνια. Την αγάπη του για το άθλημα αλλά και την όρεξη για δουλειά, δεν την έχασε ποτέ. Γι' αυτό κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο του και να γίνει κορυφαίος τόσο στα αγωνιστικά, όσο και στα προπονητικά του καθήκοντα.

Ο λόγος για τον Ομοσπονδιακό προπονητή του Τaekwondo και ιδρυτή του Αθλητικού συλλόγου Νεάπολης "Μακεδονική Δύναμη" Νίκο Λεούση, ο οποίος έρχεται στο Ηράκλειο στις 18-19/11 για να διδάξει στα παιδιά τα "πολεμικά μυστικά" σε ένα διήμερο αγωνιστικό σεμινάριο που διοργανώνει η Κρητική ακαδημία (ΑΜΑ).

Ο "μέντορας" των νέων αθλητών, μίλησε στο www.sporfm.gr, σε μία συνέντευξη με κύριο θέμα το άθλημα του Taekwondo.

 

 

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια και η ανταπόκριση των παιδιών

"Τα σεμινάρια γίνονται τα τελευταία χρόνια. Βοηθούν τόσο τους αθλητές, όσο και τους προπονητές. Τους προπονητές, τους βοηθάει ώστε να εμπνευστούν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Από τα παιδιά υπάρχει ανταπόκριση. Κρατούν πράγματα και εξελίσσονται. Είναι πολύ σημαντικό για την Εθνική ομάδα να έχουμε ποιοτικούς αθλητές".

Η διαφορά του τότε με το...τώρα

"Οι δάσκαλοι τότε δεν μπόρεσαν να εξελιχθούν στο κομμάτι των αγώνων. Ήταν πίσω αγωνιστικά Το εξασκούσαν σύμφωνα με την εμπειρία. Οι νέοι δάσκαλοι παίρνουν γνώσεις και οι σύλλογοι συμμετέχουν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ακόμα και οι σύλλογοι της περιφέρειας που εκεί είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Ο Δημήτρης Τουρλάκης είναι ο μοναδικός που διοργανώνει τέτοιου είδους σεμινάρια και είναι προς τιμήν του αυτό".

Η ιδέα που έγινε λατρεία

"Ξεκίνησα από πολύ μικρός. Επηρεάστηκα από τον Μπρους Λι. Ήθελα πολύ να το κάνω. Δεν σταμάτησα ποτέ να το εξασκώ. Λάτρεψα τον αγώνα και περνάω περισσότερες ώρες στο γυμναστήριο απ' ότι στο σπίτι μου. Είναι τρόπος ζωής για εμένα. Έχω εισπράξει πολλά από το Taekwondo. Δίνω όλη μου την αγάπη στο άθλημα".

Η κορύφωση!

"Μέσα από το ενδιαφέρον που έδειξα για να εξελιχθώ ήρθαν οι επιτυχίες στα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά τουρνουά. Ξεχωρίζω, τα πέντε σε αριθμό Πανευρωπαϊκά και τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο το 1992 στην Αργεντινή".

Οι επιτυχίες του συλλόγου

"Ο Αθλητικός σύλλογος Νεάπολης, από το 1992, συμμετέχει, σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις και βρίσκεται κάθε χρόνο μέσα στην πρώτη τριάδα".

Η "δική του" διοργάνωση-King of the Taekwondo

"Για 5η χρονιά διοργανώνω κάποια μικρά τουρνουά με επιλεκτικούς αθλητές. Ουσιαστικά είναι ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με πιο ποιοτικούς αθλητές. Θέλω να τους δώσω τη χαρά ενός σόου και είναι ένα καλό τέστ γι' αυτούς αντιμετωπίζοντας άλλους μεγάλους αθλητές. Συμμετέχουν δεκαπέντε χώρες από την Ευρώπη αλλά φέτος θα λάβει μέρος και η Εθνική Αργεντινής. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα. Γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο. Θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη".

 

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
0
Χαλκιαδάκης

Powered by IT Development