ΑΡΧΙΚΗ | ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας νέων ανδρών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας νέων ανδρών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας νέων ανδρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης, της Παγκόσμιας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

 

Τους αγώνες παρακολούθησε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά και τον πρόεδρο του ΔΟΠAΦΜΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη. Ο Δήμαρχος έκανε και την απονομή, στον δεύτερο νικητή του ατομικού, τον Ούγγρο DavidNagy.

Πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο  Τσέχος JakubJurka (την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας και Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης) και την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι GianpaoloBuzzacchino από την Ιταλία  και JonathanPiskovatskov από τις Η.Π.Α.  (τις απονομές έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης). Την Κυριακή διεξήχθη το ομαδικό και τις τρεις πρώτες θέσεις πήραν η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Ελβετία.

Αμέσως μετά τις απονομές του Σαββάτου, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας ήρθαν στο Ηράκλειο περισσότεροι από 170 αθλητές από 27 χώρες. Και συνολικά, μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους, την πόλη μας επισκέφθηκαν 300 άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο.

 

Η άρτια διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας συμβάλλει ουσιαστικά στην θετική προβολή της πόλης και επιβεβαιώνει εκ νέου ότι το Ηράκλειο διαθέτει τις υποδομές, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό για να καταστεί ένα αθλητικό κέντρο διεθνούς επιπέδου».

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm
Powered by IT Development