ΑΡΧΙΚΗ | ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | Προπονητές κολυμβητηρίου Ηρακλείου: "Απαιτούμε καινούργιο κολυμβητήριο"

Προπονητές κολυμβητηρίου Ηρακλείου: "Απαιτούμε καινούργιο κολυμβητήριο"

image

Σε μία συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18/1/2018) το μεσημέρι, στο κολυμβητήριο του "Λίντο", οι προπονητές υγρού στίβου εξέφρασαν τα παράπονά τους προς το κράτος, μίλησαν για τα προβλήματα των εγκαταστάσεων, την έλλειψη χώρου και την ακατάλληλη θερμοκρασία του νερού.

Οι προπονητές, Μηναδάκης Αγαπητός, Ακουμιανάκης Νίκος, Οικονόμου Αλέξανδρος, Φίλικας Κωνσταντίνος και Σούρδης Γιώργος, έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου.

Μηναδάκης Αγαπητός (προπονητής Δελφινιών): "Το αίτημα είναι να δημιοργηθεί ένα νέο κολυμβητήριο στην πόλη του Ηρακλείου, μιας και το συγκεκριμένο κολυμβητήριο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουμε. Εαν δούμε μικρότερες πόλεις στην Ελλάδα έχουν 2-3 κλειστά κολυμβητήρια. Η περιφέρεια Κρήτης είναι η πιο αδικημένη στην Ελλάδα. Δεν διαθέτει κλειστό κολυμβητήριο 50 μέτρων και κλειστό 20 μέτρων. Δεν πάμε με ισάξιους όρους στα πανελλήνια πρωταθλήματα και δεν μπορούμε να αναπτύξουμε τις ικανότητες των κολυμβητών μας. Καλούμε το κράτος να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της πόλης και να φτιάξει ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κολυμβητήριο όπως δημιουργούνται σε όλη την Ελλάδα. Η Γενική γραμματεία αθλητισμού έχει εντάξει στο πρόγραμμά της 85 νέα έργα.  Να σκύψει πάνω από το πρόβλημα της πισίνας του Ηρακλείου και να κάνει το κολυμβητήριο που ζητάμε. Το κολυμβητήριο Ηρακλείου είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα που περιμετρικά και εσωτερικά της πισίνας υπάρχει λαμαρίνα. Κόβονται οι αθλητές μας. Το μοναδικό της Γενικής γραμματείας πολιτισμού που δεν δίνει πρωϊνές προπονήσεις ώστε να κολυμπήσουν τα αγωνιστικά τμήματα. Τα σωματεία της πόλης μας έχουν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και έχουν υποστηρίξει όλες τις διοικήσεις που έχουν περάσει από το Εθνικό αθλητικό κέντρο Ηρακλείου και θα συνεχίζουν να το κάνουν. Οι συνάδελφοί μου, έχουν πετύχει σπουδαία πράγματα παρόλο τις αντίξοες συνθήκες. Είναι όλοι σπουδαίοι και κάνουν μεγάλες προσπάθειες".

Ακουμιανάκης Νίκος (προπονητής Πρωταθλητών Ηρακλείου): "Το αίτημα για την δημιουργία καινούργιας πισίνας με σύγχρονες προδιαφραγές πρέπει να προχωρήσει. Πρέπει να ανζητήσουμε μια σοβαρή λύση. Στο κολυμβητήριου υπάρχουν 2.000 αθλητές σε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου, οι οποίοι στοιβάζονται σε δύο διαφορετικά αποδυτήρια που δεν είναι πάνω από 60-70 τετραγωνικά το καθένα. Στα αποδυτήρια υπάρχουν οκτώ ντουζ μέσα για να εξυπηρετήσουν πάνω από 500 αθλητές ανα ώρα. Δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των αθλητών και σε επίπεδα υγιεινής, σε καθημερινή βάση. Πρέπει να υπάρχει ένας σύγχρονος χώρος για να προσφέρει στα παιδιά και τις οικογένειες τους, ιδανικές συνθήκες ουτώς ώστε να καταλάβουν ότι κάνουν ένα ατομικό σπορ που για εμένα είναι το Νο1 στην Ελλάδα. Όλοι οι συνάδελφοι, οι ομάδες και τα σωματεία προσπαθούμε να εξελίσσουμε τη δουλεία μας, όμως ο χώρος ο οποίος στεγαζόμαστε είναι ο ίδιος. Πρέπει να δουν τα στατιστικά οι ιθύνοντες και να γίνουν πράγματα σε σχέση με την εξέλιξη όλων των σπορ και ιδιαίτερα με την κολύμβηση".

Οικονόμου Αλέξανδρος (προπονητής Ηρακλείο '91): "Το κολυμβητήριο έχει φτάσει στα όριά του. Φιλοξενούνται σχεδόν 13 σύλλογοι σε αυτό. Προσπαθεί να συνυπάρξει η κολύμβηση με το πόλο, την συγχονισμένη κολύμβηση και την κολύμβηση των ενηλίκων. Είναι πολύ δύσκολο να χωρέσουμε σε ένα κολυμβητήριο. Οι κερκίδες δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τους θεατές αλλά ούτε καν τους ίδιους τους αθλητές που περιμένουν να αγωνισθούν. Αν εξαιρέσω την ποιότητα του νερού η οποία είναι ελεγχόμενη, είναι δύσκολο για τη διοίκηση και τους υπαλλήλους του κολυμβητηρίου να κρατήσουν το επίπεδο αυτού σε αποδεκτά επίπεδα. Tα αποδυτήρια είναι μικρά και τα ντουζ είναι λίγα. Υπάρχουν φθορές που δύσκολα αντικαθίσταται μιας και δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Οι προπονητές κάνουν ότι μπορούν για την καλλιέργεια του αθλήματος, αλλά οι πραγματικοί ήρωες είναι τα παιδιά. Κάθε μεσημέρι έρχονται και μπαίνουν στο νερό, γνωρίζοντας ότι θα κολυμπήσουν σε κρύο νερό. Τα μικρά παιδιά είναι δύσκολο να τα κρατήσουμε στην πισίνα. Δεν αντέχουν σωματικά και ψυχολογικά το κρύο νερό οπότε στρέφονται σε άλλα αθλήματα. Αυτά που δίνει η κολύμβηση είναι περισσότερα σε σχέση με την χρηματοδότηση που έχει το άθλημα στην χώρα μας. Η κολύμβηση είναι "ριγμένη". Επίσης στην Κρήτη φέτος είχαμε τόσους πνιγμένους, όσους και νεκρούς από τα τροχαία ατυχήματα. Γι' αυτό είτε ένα παιδί θέλει να ακολουθήσει το άθλημα, είτε όχι πρέπει να ξέρει να κολυμπάει και να έχει μια ασφάλεια στο νερό. Ένα παιδί που γεννιέται στο Ηράκλειο, αναγκαστικά θα περάσει από την πισίνα για εκμάθηση κολύμβησης. Τέλος, πιστεύω ότι για να είναι ομαλά τα πράγματα στο κολυμβητήριο, όλοι θα πρέπει να έχουν τον ρόλο τους και κανείς να μην προσπαθεί να πάρει το ρόλο του άλλου".

Φίλικας Κωνσταντίνος (προπονητής Αργοναυτών): "Είμαι από τους παλιότερους προπονητές εδώ. Έχω ζήσει πολλές καταστάσεις και διοικήσεις. Αυτά που έχουν βελτιωθεί μέσα στο χώρο είναι ελάχιστα. Το πρόβλημά μου έχει να κάνει με την αδιαφορία του κράτος. Ένα παιδάκι που μπαίνει στην πισίνα πως θα κολυμπήσει με 23 βαθμούς. Δεν μπορεί να κολυμπήσει. Παίρνει τη μαμά, το μπαμπά και φεύγει από εδώ. Δεν υπάρχει κίνητρο αυτήν την στιγμή. Ένα σωματείο δεν μπορεί να κρατήσει τις ακαδημίες του από τη στιγμή που οι συνθήκες δεν είναι αυτές που πρέπει να είναι. Το νερό μας έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια και ειδικά το τελευταίο δίμηνο. Οι προπονητές σε καθημερινή βάση, εισπράτουν, τις διαμαρτυρίες των γονιών και όχι η διοίκηση και το κράτος. Δεν συνεργάζονται όλοι για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι πρόβλημα που δεν μπαίνουμε σε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Μετά από τόσα χρόνια μέσα στο χώρο θέλω να περνάω και να βλέπω ένα κλειστό κολυμβητήριο αντάξιο με αυτό της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Να το βλέπω και να χαίρομαι με την πόλη μου".

Σούρδης Γιώργος (προπονητής ομάδας Τρίτωνα): "Εμείς ζητάμε τις ιδανικές συνθήκες. Συνθήκες που θα μπορούμε να κολυμπάμε και να βγάζουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Να είμαστε ισάξιοι με τις ομάδες της υπόλοιπης Ελλάδας. Ο χώρος του "Λίντο" έχει πολλά προβλήματα . Προσπαθούμε να τον συντηρήσουμε με μία μικρή χρηματοδότηση. Φέτος βίωσα μία κατάσταση πρωτόγνωρη. Εδώ και δύο μήνες το νερό ήταν κρύο. Υπήρξαν πολλά παράπονα από τους γονείς και τα παιδιά. Το πρόγραμμα και αυτά που είχαμε δουλέψει από τον Σεπτέμβρη έχει πάει...στράφι! Όλοι οι συνάδελφοι προσπαθούμε να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλουμε τις αυτονόητες συνθήκες. Ζεστό νερό, χώρος επαρκής και και καθαρός. Οι χειμερινοί και οι καλοκαιρινοί αγώνες του προαγωνιστικού τμήματος όλης της Κρήτης θα έπρεπε να γίνουν στο κολυμβητήριο Ηρακλείου, αλλά λόγω χώρου θα αναγκαστούμε να μεταφερθούμε σε αυτό των Χανίων. Είναι μείον για την πόλη μας. Απαιτούμε καινούργιο κολυμβητήριο. Υπάρχουν οι προδιαγραφές".

 

 

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm

Powered by IT Development