ΑΡΧΙΚΗ | ΟΦΗ | Στο Ηράκλειο στελέχη της Ντόρτμουντ

Στο Ηράκλειο στελέχη της Ντόρτμουντ

image

Στο Ηράκλειο βρίσκονται από το βράδυ της Κυριακής (6/5) εκπρόσωποι της γερμανικής ομάδας, με αφορμή τη συνεργασία με τον ΟΦΗ στα τμήματα υποδομής.

Εκ μέρους της Ντόρτμουντ ταξίδεψαν στην Κρήτη ο Edwin Boekamp, αθλητικός διευθυντής του τμήματος ποδοσφαιριστών νέας γενιάς της BVB και ο Matthias Röben, διευθυντής του τμήματος κοινωνικοπαιδαγωγικής εργασίας των ακαδημιών της Μπορούσια, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τη συνεργασία τους με τον ΟΦΗ και θα παραμείνουν στο Ηράκλειο για μερικές ημέρες.

Για την κρητική ομάδα αυτό είναι ένα μεγάλο «στοίχημα», όπως το χαρακτηρίζουν, σε ότι σχετίζεται με την τεχνογνωσία και την οργάνωση που μπορεί να διδαχθεί από μια ομάδα, που δουλεύει σε υψηλό επίπεδο στο θέμα αυτό.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα της συνεργασίας που επιδιώκει ο ΟΦΗ με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, τα στελέχη της οποίας στοχεύουν στο να μεταδώσουν στους ανθρώπους του ΟΦΗ το «Γερμανικό μοντέλο» δουλειάς στις υποδομές, ένα τομέα στον οποίο ο ΟΦΗ, θέλει να δώσει μεγάλη βάση τα επόμενα χρόνια.

Ο Edwin Boekamp, ανέφερε για την παρουσία του στην Κρήτη: "Σας ευχαριστούμε γα την πρόσκληση. Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ, για να ανταλλάξουμε απόψεις για τον τρόπο δουλειάς στις υποδομές. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, θα συζητήσουμε και θα δούμε. Θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς γίνεται εδώ στον ΟΦΗ και να πούμε και εμείς τις ιδέες μας, με βάση την εμπειρία που έχουμε, μέσα από τη δουλειά που κάνουμε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για την επιστροφή του, στην μεγάλη κατηγορία. Είναι μια ιστορική ομάδα στην Ελλάδα και το ξέρουμε".

Ο Matthias Röben, τόνισε: "Θα επισκεφθούμε την ακαδημία θα δούμε κάποια πράγματα για τον τρόπο δουλειάς και θα πούμε και εμείς τις απόψεις μας πάνω σε αυτό. Η δουλειά μας στη Γερμανία είναι υψηλού επιπέδου. Αλλά σε εμάς κάθε παίκτης πρέπει να έχει κάνει πρώτα καλή δουλειά στην υποδομή. Δίνουμε μεγάλη βάση σε αυτό. Εχουμε ένα πολύ καλό πρόγραμμα για τους νέους παίκτες. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο στη Γερμανία".

Όσο για τον πρώην παράγοντα του ΟΦΗ, Κώστα Ρεπανάκη, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία της συνεργασίας με την Ντόρτμουντ, αυτός δήλωσε: "Καλωσορίζω τους φίλους μας και τους ευχαριστώ για την παρουσία τους εδώ. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη σε θέματα υποδομών. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά και εμείς για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Σίγουρα δεν μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο το δικό τους, ωστόσο, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε".

Τους Γερμανούς επισκέπτες, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" εκ μέρους της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, οι κ.κ. Δημήτρης Αποστολάκης (Δημόσιες Σχέσεις), Κώστας Ζερβάκης (Γενικός Αρχηγός), Γιώργος Κορτσιδάκης (υπεύθυνος Τύπου), ενώ ακολούθησε δείπνο στις Γούβες, στο οποίο συμμετείχαν ακόμη εκ μέρους της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ο αντιπρόεδρος Κώστας Καζανάκης και ο Μανόλης Γουρνιεζάκης.

Η συζήτηση γύρω απο μια ευρύτερη συνεργασία του ΟΦΗ με την Ντόρτμουντ, σε διάφορα επίπεδα, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης και η πεποίθηση και των δυο πλευρών, είναι ότι μπορούν να προκύψουν χρήσιμα αποτελέσματα απο αυτές τις πρώτες επαφές των δυο συλλόγων, που θα έχουν και συνέχεια, το επόμενο διάστημα.

Τα στελέχη της Ντόρτμουντ θα επισκεφθούν το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, το Γεντί Κουλέ και θα έχουν μια πλήρη εικόνα για τον τρόπο δουλειάς του ΟΦΗ και τις δυνατότητες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα. Tη Δευτέρα (7/5) θα συναντηθούν με τον προπονητή του ΟΦΗ Νίκο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο. Παράλληλα θα κάνουν ένα σεμινάριο στους προπονητές του ΟΦΗ, σε ότι αφορά τον τρόπο δουλειάς που εφαρμόζουν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στο πρόγραμμα των επισκέψεων τους, είναι ακόμη τα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, αλλά και το Παγκρήτιο στάδιο.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm
Powered by IT Development