ΑΡΧΙΚΗ | ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | Το Πανελλήνιο Κύπελλο Taekwon-do "CRETA CUP" στο Ηράκλειο

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Taekwon-do "CRETA CUP" στο Ηράκλειο

image

Η Κρητική Ακαδημία - ΑΜΑ Academy of Martial Arts με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και υπό την αιγίδα της Αθλητικής Ομοσπονδίας TAEKWON-DO Ελλάδος, θα πραγματοποιήσει το Πανελλήνιο Κύπελλο με την ονομασία "CRETA CUP", που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο σήμερα, Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στο Πανεπιστημιακό κλειστό στάδιο Βουτών.

Η διοργάνωση αυτή πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο Ηράκλειο και έχουν δικαίωμα συμμετοχής σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Φέτος οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 320, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και αρκετοί παγκόσμιοι αλλά και πανευρωπαϊκοί πρωταθλητές. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν είναι οι: ΑΣ Μακεδονική δύναμη Νεάπολης, "Λευκός Πύργος", "Ερμής" Πάργας, "Ερμής" Ηγουμενίτσας, "Αστέρας" Πεύκων, "Mars" Βασιλικών, "Πρωτέας" Ιωαννίνων, Φίλοι Νέας Σμύρνης, ΑΓΣ Λάρισας, ΑΣ Μοσχάτου, ΑΓΣ Κερατσινίου, ΑΣ "Καλλίμαχος", "Ίωνες" Ηρακλείου Αττικής, "Ίωνες" Γαλατσίου, ΑΣ Καστέλλας, ΑΣ Αυλώνας, ΑΣΠΤ Κρητική Ακαδημία, ΑΣ Κρητική Ακαδημία, ΑΣ Χερσονήσου, ΑΣ Καστελίου, ΑΣ Μαχητικών Αθλημάτων Χερσονήσου, ΑΟ "Τάλως" Αγ.Νικολάου, ΑΣ "Ηράκλειτος".

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, στο οποίο θα συμμετέχουν παιδιά, έφηβοι αλλά και ενήλικες. Τα έσοδα θα διατεθούν στον παγκρήτιο σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ".

Στην συνέντευξη τύπου που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (18/5), παρευρέθηκαν ο ιδιοκτήτης της Κρητικής Ακαδημίας και διοργανωτής του “Creta Cup”, Δημήτρης Τουρλάκης, ο Θεοφάνης Κανάκης, αντιπρόεδρος του συλλόγου "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ", ο Νικόλαος Συριγωνάκης, σύμβουλος αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης, οι προπονητές, Χρήστος Ευθυμίου και Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης και ο προπονητής, Γεώργιος Παπαδιώτης. ο οποίος θα είναι και ένας εκ των διαιτητών στο “Creta Cup”.

Οι κ. Καλαϊτζάκης, Πααδιώτης, Συριγωνάκης, Τουρλάκης, Κανάκης, Ευθυμίου

Ο κ. Τουρλάκης, ιδιοκτήτης της Κρητικής Ακαδημίας πολεμικών τεχνών, η οποία διοργανώνει το “Creta Cup”, δήλωσε: «Η διοργάνωση αυτή γίνεται για δεύτερη φορά στο Ηράκλειο. Σκοπός μας να θεσμοποιηθεί η διοργάνωση και να γίνεται πάντα στην αρχή της τουριστικής περιόδου, ώστε να γίνεται και μια “ένεση” στην τουριστική βιομηχανία του τόπου. Ο αθλητικός τουρισμός είναι αρκετός εδώ στην Κρήτη. Δεκαεπτά σύλλογοι εκτός Κρήτης επέλεξαν να δώσουν το “παρών” και να αγωνιστούν στο Πανελλήνιο κύπελλο. Συνολικά οι συμμετοχές ανέρχονται στις 320, ενώ οι ηλικίες των αγωνιζομένων στη διοργάνωση ξεκινούν από 10 ετών μέχρι 26. Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετέχουν και πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης και είναι τιμή για τα υπόλοιπα παιδιά να αγωνιστούν απέναντι τους καθώς οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν είναι τεράστιες. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Πανεπιστημιακό γήπεδο μπάσκετ στις Βούτες, το οποίο είναι ένα στάδιο “διαμάντι”, σύγχρονο, με πολλές ανέσεις και ότι χρειάζεται ένα πρωτάθλημα taekwondo».

Ο κ. Τουρλάκης


Ο κ. Κανάκης, αντιπρόεδρος του ιδρύματος «Ηλιαχτίδα», τόνισε: «Η Κρητική Ακαδημία πολεμικών τεχνών θα διαθέσει τα έσοδα από το Πανελλήνιο Κύπελλο, στο ίδρυμα «Ηλιαχτίδα» για να βοηθήσει στην επίτευξη του σκοπού του».

Σχετικά με την «Ηλιαχτίδα» ανέφερε: «Πρόκειται για έναν παγκρήτιο σύλλογο, ο οποίος παρέχει οικονομική στήριξη και στηρίζει ψυχολογικά τα παιδιά, που πάσχουν από οποιαδήποτε μορφή καρκίνου, αλλά και τις οικογένειες και γενικά το περιβάλλον τους. Ο σύλλογος χρειάζεται ενίσχυση καθώς τα έξοδα των παιδιών είναι πολλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την  Κρητική Ακαδημία πολεμικών τεχνών, η οποία συμπαραστέκεται στο έργο μας. Ο σύλλογος «Ηλιαχτίδα» συνεργάζεται με το «Όραμα ελπίδας», ώστε να αυξηθεί ο αριθμός δοτών μυελού των οστών στην Κρήτη. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο να γίνει δότης μυελού των οστών, για να σώσουμε κάποιους συνανθρώπους μας. Στην Ελλάδα θα έπρεπε ο αριθμός των δοτών να ξεπερνά τις 200.000, όμως είναι περίπου 120.000. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη».

Ο κ. Συριγωνάκης, εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά να πούμε ότι το Σάββατο 19 Μαϊου, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας στο κλειστό του Πανεπιστημίου στις Βούτες, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Η Κρητική Ακαδημία πολεμικών τεχνών, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει ένα πολύ σημαντικό τουρνουά με τη συμμετοχή 320 αθλητών από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση για την Περιφέρεια, γιατί γνωρίζουμε ότι το taekwondo είναι ένα άθλημα, που τα τελευταία χρόνια διαδίδεται ευρέως στο νησί μας και πολλά μικρά παιδιά ασχολούνται με αυτό το άθλημα, το οποίο τα βοηθά στο να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί και διαφήμιση για την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς θα επισκεφθούν το νησί μας αθλητές από όλη την Ελλάδα. Θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν το Σάββατο στο κλειστό των Βουτών, να δουν από κοντά και να απολαύσουν την μαγεία που προσφέρει το taekwondo, να χειροκροτήσουν τους αθλητές. Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συμμετέχοντες «Καλή επιτυχία» και να έχουν μια καλή διαμονή και να απολαύσουν την κρητική φιλοξενία. Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στον σύλλογο «Ηλιαχτίδα». Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός».

Ο κ. Συριγωνάκης


Ο κ. Ευθυμίου, προπονητής αθλητικού συλλόγου taekwondo Βασιλικών “ΜΑRS” και ομοσπονδιακός προπονητής, ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο τουρνουά. Θεωρώ πως είναι μια αξιοζήλευτη προσπάθεια και πρέπει να στηριχθεί από τα μεγάλα σωματεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η Κρητική Ακαδημία πολεμικών τεχνών, βγάζει πολύ καλούς αθλητές και κυρίως καλά παιδιά. Στόχος είναι να γίνουν καλοί αγώνες και κάθε χρόνο να αναβαθμίζεται το προϊόν. Φέτος συμμετέχουν και αθλητές με ευρωπαϊκές διακρίσεις και είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο του Ηρακλείου να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου».

Σχετικά με το επίπεδο του taekwondo στην Ελλάδα, ανέφερε πως «είναι το τρίτο πιο εμπορικό άθλημα στην Ελλάδα. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και η χώρα βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη, πίσω από τους Ρώσους και τους Ουκρανούς, χωρίς όμως να έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από αυτούς. Έχουμε δημιουργήσει τη δική μας σχολή taekwondo και πλέον οι Έλληνες αθλητές βρίσκονται σε τέτοιο επίπεδο που δεν τους θέλουν στην κλήρωση οι άλλες χώρες. Είμαστε εδώ και αρκετά χρόνια, σταθερά στην κορυφή».

Ο κ.  Παπαδιώτης, προπονητής taekwondo και υπεύθυνος στο Πανελλήνιο κύπελλο από την Επιτροπή Διαιτησίας, υποστήριξε: «Πιστεύουμε ότι θα γίνουν καλοί αγώνες. Πρόκειται για ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιείται σε πολύ καλή, για την περιοχή, περίοδο. Προσπαθούμε να στηρίζουμε τις διοργανώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο των πρωταθλημάτων που γίνονται εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πιστεύω πως με τη βοήθεια όλων ο θεσμός αυτός θα καθιερωθεί και οι συμμετοχές θα αυξάνονται κάθε φορά. Αυτά τα πρωταθλήματα ενισχύουν τον εσωτερικό τουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό».

Σχετικά με το επίπεδο του taekwondo στην Ελλάδα, ανέφερε πως «το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, τόσο αναφορικά με την ποιότητα των αθλητών όσο και με την τεχνική κατάρτιση. Αυτό οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους συλλόγους, στο επίπεδο της διαιτησίας που έχει ανέβει αρκετά  αλλά και στην καλή οργάνωση της ομοσπονδίας. Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας είναι τρίτη στη συγκομιδή μεταλλίων. Τα πρωταθλήματα της Ελλάδας σε επίπεδο ITF είναι από τα μεγαλύτερα και τα πιο σκληρά στην Ευρώπη. Το γεγονός της ύπαρξης πολλών φιλικών πρωταθλημάτων αυξάνει την μαχητικότητα των αθλητών, αυξάνει την πίεση για υψηλές αποδόσεις και μέσα από αυτό οι αθλητές γίνονται καλύτεροι. Τα τελευταία χρόνια το taekwondo έχει ακουμπήσει κορυφή και θα παραμείνει εκεί, καθώς οι νέοι αθλητές είναι πολύ καλύτεροι, ποιοτικά και προπονητικά, από τα προηγούμενα χρόνια».

Ο κ. Καλαϊτζάκης, προπονητής taekwondo, ανέφερε σχετικά με την διοργάνωση: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που έρχονται τόσοι σύλλογοι εκτός Κρήτης φέτος στο “Creta Cup”. Αυτό ανεβάζει το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά και το επίπεδο των αθλητών της Κρήτης. Είναι η πρώτη χρονιά που συμμετέχουμε σαν σύλλογος, πέρυσι ήμασταν παράρτημα της Κρητικής Ακαδημίας και ελπίζουμε να πάμε καλά».

Σχετικά με το επίπεδο του taekwondo στην Ελλάδα, ανέφερε: «Το επίπεδο ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο, ο συναγωνισμός και οι διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αυξάνονται κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι σύλλογοι δουλεύουν όλο και πιο σωστά. Υπάρχει περιθώριο βέβαια να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Είναι ένα άθλημα που το επιλέγουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, συνήθως ξεκινούν από την ηλικία των 4-5 ετών, μια καλή ηλικία για να μπουν κάποιες βάσεις. Επίσης είναι ένα άθλημα που μπορούν να το κάνουν και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας».


Οι κ. Καλαϊτζάκης, Ευθυμίου, Τουρλάκης και Παπαδιώτης

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν επίσης και αθλητές της Κρητικής Ακαδημίας, οι οποίοι μίλησαν για το "Creta Cup", για τους στόχους τους στη διοργάνωση και για την ενασχόληση τους με το taekwon-do.

Ο Ματέο Μάτσα (μαύρη ζώνη), υποστήριξε πως: "είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι πολύ καλό το επίπεδο και μέσω της διοργάνωσης προβάλλεται και η Κρήτη. Πιστεύω να πάει καλά και να έρθει πολύς κόσμος. Στόχος μου είναι φυσικά το χρυσό μετάλλιο και μακάρι να το πετύχω αυτό!"

Ο Γκέραλντ (μαύρη ζώνη με ένα νταν), δήλωσε πως: "είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στο “Creta Cup”. Φέτος οι συμμετοχές είναι περισσότερες, έχουν έρθει πιο πολλοί αθλητές από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και πιστεύω ότι οι μάχες μας αύριο θα είναι δυνατές και σκληρές. Ελπίζω να πάρω ένα μετάλλιο και στοχεύω πάντα στην πρώτη θέση".

Σχετικά με το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το taekwon-do, ανέφερε πως: "από μικρός έκανα μπουνιές και κλωτσιές στον αέρα. Αρχικά ξεκίνησα με ελληνορωμαϊκή πάλη για 2-3 μήνες και μετά άρχισα το taekwon-do".

Ο Αντώνης Μπουμπάκης (μαύρη ζώνη με ένα νταν), υποστήριξε πως: "Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στο “Creta Cup”. Η διοργάνωση πέρυσι ήταν πολύ καλή και το ίδιο ελπίζω και για φέτος. Έχω λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες και εκτός Κρήτης, στην Αθήνα, στις Σέρρες, στη Δράμα. Σε διοργανώσεις συμμετέχω 7 χρόνια και ασχολούμαι με το taekwon-do συνολικά 8 χρόνια. Κυνηγάμε πάντα την πρώτη θέση".

Ο Δημήτρης Γκουργιώτης (κόκκινη ζώνη), ανέφερε: "Χαίρομαι που η σχολή μας διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά ένα τέτοιο πρωτάθλημα εδώ στην Κρήτη. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί συμμετέχοντες από πολλά διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και της Κρήτης. Με το άθλημα ασχολούμαι 4 χρόνια, εκ των οποίων τα 3 στην Κρητική Ακαδημία. Άρχισα να ενδιαφέρομαι για το άθλημα από ταινίες κυρίως και τελικά με κέρδισε και με έκανε να θέλω να το κάνω κάθε μέρα. Ακόμα και στον ελεύθερο μου χρόνο σκέφτομαι για το άθλημα. Είναι η καθημερινότητα μου. Στόχος μου για το πρωτάθλημα είναι σίγουρα η πρώτη θέση, όχι μόνο για να ικανοποιήσω τον εαυτό μου αλλά και την σχολή. Υπάρχει βέβαια και η αποτυχία, μέσω της οποίας μαθαίνεις. Πρώτα χάνεις, μαθαίνεις και έπειτα νικάς".

Η Μαίρη Φραγκιαδάκη (μαύρη ζώνη και ένα νταν), η οποία κατάφερε μόλις στην πρώτη της συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Taekwon-do, να πάρει το χρυσό μετάλλιο, δήλωσε: "Ασχολούμαι με το taekwon-do 5 χρόνια, τον τελευταίο 1,5 χρόνο είμαι στην Κρητική Ακαδημία. Ο δάσκαλος μου με έχει βοηθήσει πολύ ώστε να πετύχω αυτά που θέλω. Είναι η πρώτη μου συμμετοχή στο "Creta Cup".

Όσο για το ποιο θεωρεί το σημαντικότερο όφελος για την ίδια από την ενασχόληση της με το taekwon-do, τόνισε πως: "εκτός από το να μαθαίνεις το άθλημα και τις τεχνικές του, μαθαίνεις να είσαι σαν οικογένεια με τους ανθρώπους της σχολής, διαμορφώνεις χαρακτήρα, μαθαίνεις να είσαι πειθαρχημένος και γενικά μαθαίνεις πολλά από τον δάσκαλο, ο ρόλος του οποίου δεν είναι απλά να διδάξει το άθλημα, αλλά είναι κοντά σου και σε στηρίζει στα προβλήματα σου. Στόχος είναι πάντα η νίκη και η πρώτη θέση, αλλά αν δεν συμβεί αυτό, η ήττα είναι εκείνη που σε κάνει να γίνεσαι όλο και καλύτερος".

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πανεπιστημιακό κλειστό στάδιο Βουτών στις 19 Μαίου από τις 9 το πρωί. Να είστε όλοι εκεί!

Φωτογραφίες: Εύα Τάτση

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm

Powered by IT Development