ΑΡΧΙΚΗ | ΟΦΗ | Π. Γιαννάκης: "Η Κρήτη έχει πολλά να δώσει στο μπάσκετ"

Π. Γιαννάκης: "Η Κρήτη έχει πολλά να δώσει στο μπάσκετ"

image

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης (22/5) η συνεργασία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η συνεργασία αφορά την διεξαγωγή αθλητικού κάμπ από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου στο Ηράκλειο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7-17 ετών.

Στην συνένταυξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, έδωσε το "παρών" ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Ι. Δανδάλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής μπάσκετ του ΟΦΗ, Σ. Καμπάκας και ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο κ. Γιαννάκης, αναφερόμενος στην συνεργασία του με τον ΟΦΗ, είπε ότι ο λόγος που βρίσκεται στο Ηράκλειο είναι : "η αγάπη μου για το μπάσκετ και το γεγονός ότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά που έχουν ταλέντο να δουν με ένα διαφορετικό τρόπο το παιχνίδι και μέσα από αυτό να προβάλλουν την πατρίδα μας και τους ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν οτιδήποτε γίνεται στον χώρο του αθλητισμού στην χώρα. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια, όπου κάθε καλοκαίρι ασχολούμαι με τα μικρά παιδιά. Αφορμή γι’ αυτό ήταν το γεγονός ότι πολλοί γονείς με συναντούσαν στον δρόμο και μου εξέφραζαν την επιθυμία τους αν βρω χρόνο να ασχοληθώ και με μικρά παιδιά. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε στην Χαλκιδική και συνεχίστηκε στην Αθήνα. Με ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ, όπως είναι ο κ. Καμπάκας, σκεφτήκαμε να έρθουμε εδώ στο Ηράκλειο. Σκεφτήκαμε ότι ο ΟΦΗ έχει απήχηση τόσο στο Ηράκλειο και σε όλη την Κρήτη όσο και στην Ελλάδα γενικά και αξίζει τον κόπο να συσπειρωθούμε γύρω από την αγάπη του κόσμου προς τον σύλλογο για να μπορέσει να δημιουργηθεί κάτι διαφορετικό. Πιστεύω ότι οι Έλληνες έχουν την δυνατότητα να διακριθούν σε αυτό το παιχνίδι. Στο μπάσκετ παίζει ρόλο κυρίως το πάθος και  η θέληση αλλά και η κατεύθυνση που θα δοθεί από τους προπονητές να αξιοποιήσει ο αθλητής όποια προσόντα έχει. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από παιδιά που θα την κάνουν υπερήφανη. Η Κρήτη διαθέτει υλικό. Ο λόγος για όλο αυτό που θα γίνει είναι ότι θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά αλλά και σε όσους εργάζονται στον χώρο του μπάσκετ έναν άλλο τρόπο, με τον οποίο μπορούν να αναδείξουν τις ικανότητές τους. Με τον κ. Καμπάκα αλλά και με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη βρήκαμε τον τρόπο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δείξουμε στους ανθρώπους που ασχολούνται με μικρά παιδιά με ποιο τρόπο θα δώσουν την κατεύθυνση που χρειάζεται ώστε οι ίδιοι να χαρούν την εξέλιξη των παιδιών τους, της ομάδας και γενικά του κρητικού μπάσκετ.

Αν πραγματικά κάποιος αγαπά το μπάσκετ, πρέπει να έχει ανοιχτά τα μάτια του και τα αυτιά του για να γίνει καλύτερος. Αυτό που χρειάζεται είναι θέληση, πάθος, σκληρή δουλειά και όταν χάνεις να μην απογοητεύεσαι.

Το Ηράκλειο αλλά και γενικότερα η Κρήτη έχει πολλά να δώσει. Οι άνθρωποι εδώ είναι μαχητές. Μέσα από τα καμπ θα μεταφέρουμε στα παιδιά πως πρέπει να σέβονται το σώμα τους και πως πρέπει να αγαπούν τον αντίπαλο τους και να σέβονται τον συμπαίκτη τους και να παρακινεί ο ένας τον άλλον ώστε να γίνονται καλύτεροι. Η μάχη με την καθημερινότητα σε κάνει ξεχωριστό. Δεν υπάρχει αντίπαλος που δεν μπορείς να τον κερδίσεις, αυτό είναι δεδομένο. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν τις δυνάμεις που κρύβουν μέσα τους. Όσο ψηλά και να είναι τα όνειρά τους μπορούν να τα καταφέρουν".

Από την πλευρά του ο κ. Δανδάλης, στάθηκε στο βάρος του ονόματος του Π. Γιαννάκη και τόνισε τη σημασία αυτής της συνεργασίας για τα παιδιά, λέγοντας: "Είναι σημαντικό για το κρητικό μπάσκετ να βρίσκεται αυτός ο «θρύλος» του αθλήματος ανάμεσα μας. Πάντα έλεγα πως ένας σύλλογος χωρίς ακαδημίες δεν έχει μέλλον".

Τέλος εξέφρασε την προσδοκία του η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί για πολλά χρόνια.

Ο κ. Καμπάκας, ανέφερε σχετικά: "Αυτό που μας παρακίνησε ήταν η ίδια η μορφή του κ. Γιαννάκη. Αν κάποιος μου έλεγε ότι κάποια μέρα θα συνεργαστούμε με αυτό τον άνθρωπο, δεν θα το πίστευα. Αυτό που προσπαθεί να προωθήσει είναι ότι τα πάντα είναι δυνατά. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να έχουν τα παιδιά του Ηρακλείου τις ίδιες ευκαιρίες, δυνατότητες έχουν. Αλλά και οι άνθρωποι που θα δουλέψουν με τον κ. Γιαννάκη θα αποκτήσουν τεχνογνωσία για να αναπτυχθεί το μπάσκετ στην Κρήτη. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό, ότι η κίνηση αυτή δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά του ΟΦΗ, αλλά όλης της Κρήτης".

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm
Powered by IT Development