ΑΡΧΙΚΗ | ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ | Πρωτοτυπεί σε ακόμη έναν τομέα ο Εργοτέλης

Πρωτοτυπεί σε ακόμη έναν τομέα ο Εργοτέλης

image

Η προετοιμασία του Εργοτέλη εν όψει της νέας σεζόν συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες. Όμως φέτος ο Εργοτέλης έχει ένα παραπάνω προσόν σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Η ομάδα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας έχει υιοθετήσει την καινοτομία του Polar Team Pro. Είναι μια λειτουργία γνωστή στον αθλητισμό καθώς πολλοί αθλητές διαφόρων αγωνισμάτων το χρησιμοποιούν αφού τα οφέλη είναι πολλά.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα όπου χρησιμοποιείται στις προπονήσεις και στόχο έχει να καταγράψει τα πάντα γύρω απ’ το σώμα του κάθε αθλητή. Είναι ένα μικρό GPS όπου παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό και όλα όσα συνεπάγονται όταν ένας ποδοσφαιριστής τρέχει, ώστε να έχουν οι προπονητές μια πλήρη ανάλυση της αντοχής και της κατάστασης του παίχτη.

Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται μέσω ειδικών ζωνών που τοποθετούν οι ποδοσφαιριστές γύρω απ’ τη μέση τους και μέσω laptop γίνεται η καταγραφή… live. Λίγες ομάδες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν αυτή τη νέα καινοτομία όπου αναμένεται να έχει μεγαλύτερη ζήτηση τα επόμενα χρόνια, αφού η τεχνολογία όλο και περισσότερο κλίνει προς τα εμπρός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λεβαδειακός το χρησιμοποίησε επίσης στην φετινή του προετοιμασία καθώς το είχε ανακαλύψει και ο Πανσερραϊκός κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν.

Είναι ακόμη ένα όφελος αυτό για την φετινή ομάδα του Εργοτέλη όπου σε συνδυασμό με το ‘’νεαρό’’ υλικό που έχει στο ρόστερ της, πρωτοτύπησε και σε αυτό τον κλάδο παρέχοντας στους παίχτες του το μοναδικό αυτό σύστημα, κάνοντας έτσι ποιοτικότερη την προετοιμασία της ομάδας.

 

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Χαλκιαδάκης
Powered by IT Development