ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ | Έργο προστασίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας από τον θαλάσσιο κυματισμό

Έργο προστασίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας από τον θαλάσσιο κυματισμό

image

 

Μέχρι τέλος του 2018 θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα εκτελέσει το έργο προστασίας από τον θαλάσσιο κυματισμό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Την ανακοίνωση έκανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Μουσείου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, με κυρίαρχο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μουσείο και οφείλεται στη γειτνίαση με τη θάλασσα και τις φθορές με σπηλαιώσεις που δημιουργούνται από το κύμα. Όπως δεσμεύθηκε ο Περιφερειάρχης το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα με ένα έργο θωράκισης στο θαλάσσιο χώρο που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας ο ιδρυτής και πρώην Διευθυντής του Μουσείου Μωυσής Μυλωνάς, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίλυση που δρομολογείται στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υποδομές του Μουσείου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Λάμπρος Βαμβακάς, ο νέος Διευθυντής Νίκος Πουλακάκης και η Διευθύντρια της έκθεσης του Μουσείου Λένα Μπορμπουδάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως το έργο που επιτελεί το Μουσείο είναι σημαντικό για όλη την Κρήτη, υπογράμμισε τη δέσμευση του για τη χρηματοδότηση του έργου προστασίας από τον κυματισμό, ενώ τόνισε πως θεωρεί υποχρέωση της Περιφέρειας Κρήτης να συμβάλλει για την ολοκλήρωση όλης της έκθεσης, έτσι ώστε μαζί με πρόσθετα έργα να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός που έχει κάνει η ηγεσία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. «Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να βρούμε και την πρόσθετη χρηματοδότηση, ούτως ώστε να υπάρχει ολοκλήρωση του έργου», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

 

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0

Powered by IT Development