ΑΡΧΙΚΗ | BLOG | GOSSIP | «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

«Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

image

Στο πλαίσιο της γνωριμίας των γειτονικών μας λαών μέσα από τη ματιά του σκηνοθέτη, ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου.

 

Μετά την προβολή ταινιών από το  Ισραήλ το 2017, φέτος θα προβληθούν ταινίες Τούρκων σκηνοθετών. Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, την Πέμπτη, Παρασκευή και το Σάββατο 15, 16 και 17 Νοεμβρίου, στις 19.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα :

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

Ένας κόσμος για μας τους δυο

Δραματική ταινία που εκτυλίσσεται στην Αντιγόνη των Πριγκιπονήσων και περιγράφει τη ζωή του μπαρμπέρη Δημήτρη, του συνταξιούχου Αλί Ριζά, της κόρης του Μελέκ και των υπόλοιπων παιδιών του. Η ταινία αποτελεί μεταφορά του πρώτου μυθιστορήματος του SaitFaikAbasiyanikστη μεγάλη οθόνη από ένα σεναριογράφο μοναδικό στο είδος του.

Σκηνοθεσία: Γιλμάζ Ατάντενιζ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Όλοι οι άνθρωποι του παππού μου

Το αιώνιο πρόβλημα της νοσταλγίας που προκάλεσε στους ανταλλαγέντες της συνθήκης της Λωζάνης και που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, πραγματεύεται η ταινία. Με τρόπο γλυκόπικρο και λυρικό, ένας εγγονός μας διηγείται με περίσσεια ευαισθησία ό,τι προσέλαβε από έναν παππού, που δεν λησμόνησε ποτέ ότι πατρίδα του είναι η Κρήτη.

Σκηνοθεσία : ΤσαγάνΙρμάκ

 

Σάββατο 17 Νοεμβρίου

87 λεπτά

«Στις 7 Δεκεμβρίου 1930 ξεκίνησε ο ποδοσφαιρικός αγώνας της ελληνικής ομάδος Λαίλαπας με την τουρκική Καρσίγιακα. Όμως διήρκεσε μόνο 3 λεπτά. Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία του».

Σκηνοθεσία :ΙλκάιΓιλντίζ

Θα παρίσταται ο εμπνευστής της ταινίας Γιάννης Μακρυδάκης και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι ταινίες προβάλλονται μετά από παραχώρηση του Τουρκικού Προξενείου Αθηνών-Πειραιώς και του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm
Powered by IT Development