ΑΡΧΙΚΗ | ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ | FOOTBALL LEAGUE | Ντέρμπι από τα παλιά...

Ντέρμπι από τα παλιά...

image

Είναι κάποια παιχνίδια που σε κάνουν να σκέφτεσαι το παρελθόν. Αρέσει σε πολλούς να μπαίνουν σε μια διαδικασία συλλογής αναμνήσεων και σύγκρισης με το παρόν.

Ένα παιχνίδι που μπορεί να αποκτήσει αυτά τα στοιχεία, είναι το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Ηρόδοτο και Εργοτέλη την Κυριακή 2/12 και ώρα 15.00 στη Νέα Αλικαρνασσό.

Οι δύο ομάδες συγκρούονται σε μια μάχη που απ’ ότι δείχνουν οι ’’γραφές’’ άλλη ανάλογη της δεν έχει υπάρξει.

Το ιστορικό σωματείο απ’ την Ανατολική πλευρά του Ηρακλείου, ο Ηρόδοτος για τελευταία φορά ως γνωστό, επισκέφθηκε την Β’ Εθνική τη δεκαετία του 80’.

Αντίθετα η ομάδα που χτίστηκε πάνω στα Ενετικά τείχη της πόλης, ο Εργοτέλης εκείνη την περίοδο προσπαθούσε να ξεκολλήσει απ’ την Γ’ Εθνική κατηγορία και ανεβοκατεβαίνοντας απ’ την Β’ Εθνική φαίνεται να μην συναντήθηκε ποτέ με τον Ηρόδοτο.

Οι δύο αυτές ομάδες που προέρχονται από δύο διαφορετικούς κόσμους αλλά από μια κοινή πόλη, έρχονταν αντιμέτωποι μόνο στις μικρότερες κατηγορίες και κυρίως στο τοπικό πρωτάθλημα.

Για πρώτη φορά λοιπόν σε επίπεδο Β’ Εθνικής ή Football League… για να το πούμε και σύγχρονα, Ηρόδοτος και Εργοτέλης διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα πολύ διαφορετικό ποδόσφαιρικό κόσμο σε σχέση με τα πολύ παλιά χρόνια.

Σίγουρα και μόνο στο άκουσμα του αγώνα, όλοι λίγο πολύ σκέφτονται πόσα χρόνια έχουν να ακούσουν το όνομα αυτού του παιχνιδιού.

Αλλά με ένα κοινό. Την βαρύτητα των ονομάτων που ανάγραφαν στις φανέλες τους και αναγράφουν ακόμη.

Αυτό και μόνο κάνει τους δύο εκπροσώπους της πόλης στην Β’ Εθνική κατηγορία να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, που όσο γίνεται να μοιάζει με εκείνο των περασμένων μεγαλείων.

Οι εποχές μπορεί να άλλαξαν, νέα γήπεδα να χτίστηκαν αλλά οι σκέψεις όλων πηγαίνουν σε εκείνα τα πρωτοπερπατήματα των δύο ομάδων στα ’’σαλόνια’’… πάσης Ελλάδος.

 

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Χαλκιαδάκης
Powered by IT Development