ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | Ανοίγει το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου τις πύλες του το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην Πλατεία Ελευθερίας

Ανοίγει το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου τις πύλες του το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην Πλατεία Ελευθερίας

image

Για ακόμη μία χρονιά η Πλατεία Ελευθερίας γεμίζει με πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φώτα και σπιτάκια.

Το γνωστό «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών» της ΔΗΚΕΗ προσφέρει δράση και ψυχαγωγία για όλες τις ηλικίες, εντελώς δωρεάν από την 1η Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο. Θα το λέγαμε ένα παραμυθένιο χωριό που μπορούμε να περάσουμε όμορφες και ξέγνοιαστες  στιγμές με την οικογένειά μας ή την παρέα μας σε κάθε σπιτάκι αυτού του όμορφου χωριού. Εκτός από το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο», θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου όπου πρόκειται να το φωταγωγήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στις 21:00 το βράδυ, δίνοντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη του Ηρακλείου.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν, αξίζει να πάμε μία βόλτα στην Πλατείας Ελευθερίας που θα μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Γιατί σε ποιόν δεν αρέσουν οι εκπλήξεις γιορτινές μέρες;

Η πόλη από ψηλά..

Με την βοήθεια του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας θα μπορέσουν όσοι θέλουν να δουν την πόλη από ψηλά δίνοντας δώρα σε όλους που βρίσκονται εκεί.

Στην σκηνή του… «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»
Πώς θα μπορούσαν τα Χριστούγεννα να μην περιτριγυρίζονται από μουσική και χορό και άλλες εκπλήξεις; Η μουσική, χορός, τραγούδι, κάλαντα, κλόουν, ζογκλέρ και ο καραγκιόζης, είναι η συντροφιά που θα μας προσφέρει το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» μαζί με κομμάτια των παραδόσεών μας και θεατρικών δρώμενων.

Η δημιουργικότητα στο παραμυθένιο χωριό και το σπιτάκι των Ξωτικών
Περπατώντας στα δρομάκια του παραμυθένιου αυτού χωριού, θα μπορέσουμε να αφήσουμε τα μηνύματα μας για το καλύτερο που θέλουμε για τον κόσμο μας και θα μπορούμε να ασχοληθούμε και με εικαστικές κατασκευές. Στο σπιτάκι των Ξωτικών υπάρχουν διάφορα παιχνίδια όπως είναι «το παιχνίδι της Βασιλόπιτας» και αναζητώντας το φλουρί! Το παιχνίδι των οικολογικών δώρων, η παράδοση των δώρων σε όλο τον κόσμο, «Βοήθησε τον Άη Βασίλη να μοιράσει τα δώρα στις καμινάδες». Όλα αυτά τα έχει επιμεληθεί το ΙΤΕ.

Τα γλυκά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»

Μικροί και μεγάλοι με την πολύτιμη συμβολή Πολιτιστικών Συλλόγων, φίλων και εθελοντών θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα γλυκά! Μυρωδιές από κανελλογαρύφαλλο και πορτοκάλι θα γεμίσουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό και όλοι θα μπορέσουν να πάρουν ένα κέρασμα…

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται…

Το ΙΤΕ φροντίζει έτσι ώστε να υπάρχει η φωτογραφία των επισκεπτών του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» στη ντουλάπα με το μαγικό καθρέφτη και τις διαφορετικές φορεσιές, για να τυπώσουν τη δική τους εορταστική καρτ-ποστάλ με μια παλιά φωτογραφική μηχανή, για να τηλεφωνήσουν στον Άη Βασίλη και για να μαζέψουν τα δώρα που του έπεσαν!

Το σπιτάκι με τα παραμύθια

Στους «Επτά περιπετειακούς μύθους» της Αργυρώς Παπαδάκη θα μπορούν να συμμετέχουν στο πλαίσιο μίας διαδραστικής αφήγησης και να παίζουν τα παιδιά που θα μπουν στο σπιτάκι με τα παραμύθια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» με την επιμέλεια του ΙΤΕ.

Ο κινηματογράφος του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»

Θα γίνονται προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια.

Το σπιτάκι του Άη Βασίλη

Ο Άη Βασίλης του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» περιμένει όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης, να τα πάρει αγκαλιά για μία όμορφη φωτογραφία…

Ωστόσο μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν – με την βοήθεια του ΙΤΕ- το εργαστήριο του Άη Βασίλη !

Το εργαστήρι του Άη Βασίλη

Συγγραφείς παραμυθιών αφηγούνται στα παιδιά χριστουγεννιάτικες ιστορίες, συνδυάζοντας και άλλες εικαστικές και χειροτεχνικές δραστηριότητες.

Το σπιτάκι των χρωμάτων
Με την βοήθεια των ξωτικών του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου», τα παιδιά φτιάχνουν και ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη

 

Χριστούγεννα χωρίς γράμμα στον Άη Βασίλη δεν γίνονται! Όλα τα παιδιά γράφουν το γράμμα τους στον Άη Βασίλη και φροντίζουν για την αποστολή του μέσα στο Ταχυδρομείο του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»!

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας συμπεριλαμβάνει:

Μουσική επιμέλεια musicclub 105,8 fm.

17:00-19:00 Το εργαστήρι πηλού της Σχολικής Μελέτης υποδέχεται τους μικρούς αγγειοπλάστες.

18:00 Κεντρική Σκηνή: VitalioMagicShow

19:30 Σύνολο κρουστών «ΒΑΤΑΛΑ CRETA». Με τέσσερα διαφορετικά είδη τυμπάνων δημιουργεί μια δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία.

20:30 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

21:00 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

21:20  Κεντρική Σκηνή: Οι AlanDalon στην Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου! Το trio Βαγγελιώ Φασουλάκη - Σωτήρης Αλεξάκης - Νίκος Βέργος και μαζί τους επί σκηνής ο Στέφανος Κουρουπάκης.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
5.00

Powered by IT Development