ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | Διήμερο αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ

Διήμερο αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ

image

Διήμερο αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ένταξης των προσφύγων μέσω του αθλητισμού «FIT For ALL»

Διήμερο αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Κοινωνική  ενσωμάτωση   προσφύγων, μέσω του αθλητισμού – FIT for ALL» το οποίο υλοποιεί  ο Δήμος Ηρακλείου, πραγματοποιείται το διήμερο 12 και 13 Δεκεμβρίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στόχος του «FITforALL», είναι η ομαλή ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο, μέσω του αθλητισμού, των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 πρόσφυγες, οι οποίοι τον περασμένο Μάρτιο επέλεξαν το άθλημα της αρεσκείας τους, αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τα παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο από τον Δήμο Ηρακλείου, όσο και από τα συνεργαζόμενα αθλητικά σωματεία. Έκτοτε αθλούνται συστηματικά στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου.

Το προσεχές διήμερο, οι πρόσφυγες του «FITforALL» θα διαγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα όπως η τοξοβολία, η κωπηλασία (σε εξομοιωτή), το χάντμπολ, το ποδόσφαιρο και η ξιφασκία.  Εκτός από το αθλητικό σκέλος της εκδήλωσης, θα υπάρξουν και άλλες δραστηριότητες,  όπως προβολή βίντεο με την ιστορία του Ηρακλείου και γεύμα με παραδοσιακά, κρητικά εδέσματα.

Το «FIT for ALL» υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου, μέσω των Αντιδημαρχιών Αθλητισμού,  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και τηνΑνάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Στηρίζεται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου (φορέα υλοποίησης του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Κρήτη «Προσωρινή Φιλοξενία προσφύγων»), την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός» και από Αθλητικά Σωματεία και Συλλόγους της πόλης.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0

Powered by IT Development