ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | Ξεκινούν οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019»

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019»

image

Τέσσερις ημέρες γεμάτες από τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τα ακούσματα και τις παραδόσεις της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς του Ηρακλείου από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019/Heraklion CretanGastronomyDays 2019».

 

Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνταιμε πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου για 2η συνεχόμενη χρονιά και είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στα προϊόντα της κρητικής γης και στην ανάδειξη συνταγών εμπνευσμένων από την κρητική γαστρονομία με τη συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό και συμπεριλαμβάνουν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τις ιδιαιτερότητες της γαστρονομίας στην Κρήτη καθώς και εκθέσεις τοπικών προϊόντων, μαγείρεμα και γευστικές δοκιμές στους επισκέπτες της έκθεσης από Λέσχες Αρχιμαγείρων, Σωματεία και γνωστούς Σεφ, γαστρονομικά δρώμενα από Συνεταιρισμούς Γυναικών και εστιατόρια, κρητικές βραδιές με μουσική και χορό. Το επίσημο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Βασικός συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης ενώ ως συνδιοργανωτέςείναι: Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύλλογος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, Wedolocal, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου, Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου.

Facebook : Heraklion MunicipalTourist Department &Heraklion_gastronomy

instragram : @Heraklion_info_point

twitter : @Heraklion_info

http://www.visitheraklion.eu

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0

Powered by IT Development