ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | Εκπαιδευτικά προγράμματα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τη σχολική χρονιά 2019/2020

Εκπαιδευτικά προγράμματα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τη σχολική χρονιά 2019/2020

image

Με τέσσερα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα  εμπλουτίζει τις δράσεις της η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη για την σχολική χρονιά 2019/2020

Τα προγράμματα αυτά είναι:

«Η βιβλιοθήκη μας»

Τα παιδιά ξεναγούνται στα επί μέρους τμήματα της βιβλιοθήκης και ενημερώνονται για τη μακρόχρονη ιστορία της ενώ έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου όπως αυτός διαφυλάσσεται για τις επόμενες γενιές μέσα στους ειδικά μελετημένους χώρους της.

Το  πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το Μάϊο του 2020.

Οι «Ταξιδιώτες του Χρόνου»

Με άξονα διαφορετικές χρονογραμμές με διαφορετική θεματική προσαρμοσμένη σε κάθε ηλικιακή ομάδα το νέο πρόγραμμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιιβλιοθήκης «ταξιδεύει» τα παιδιά άλλοτε στην εξέλιξη του βιβλίου και της γραφής, άλλοτε σε σημεία-σταθμούς της τοπικής μας ιστορίας και των μνημείων της και άλλοτε απλά στην εξέλιξη του περιβάλλοντος στο πέρασμα των εποχών.

«Ο δικός μας Ερωτόκριτος»

Στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ερωτόκριτου η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το διαχρονικό κείμενο του Βιτσέντζου Κορνάρου μέσα από επιλεγμένα αποσπάσματα και δράσεις εμπνευσμένες από αυτά.

Τα παραπάνω προγράμματα θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθούν το Μάϊο του 2020.

Πληροφορίες: Κατερίνα Φραγκάκη - Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Δικτύου UNESCO για τις LifelongLearningCities στη «Β.Δ.Β.»

E-mail: [email protected], τηλέφωνο επικοινωνίας: 2813 409711.

Γίνε ένας μικρός συντηρητής!

Η τέχνη της συντήρησης των βιβλίων, η αξία των παλαιών βιβλίων και η διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ο σκοπός αυτού του προγράμματος, διάρκειας 30 λεπτών. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού (10-12 χρονών).

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 10.00-10.30 και 10.30-11.00 π.μ.

Συντονιστής: Φίλιππος Λαμπράκης, υπεύθυνος εργαστηρίου συντήρησης της «Β.Δ.Β.». Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2813 409740.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0

Powered by IT Development