ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | Γαϊτανάκι, καντάδα, ξυλοπόδαροι και χοροί την Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Γαϊτανάκι, καντάδα, ξυλοπόδαροι και χοροί την Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

image

Με γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους, καντάδες, χορούς και τραγούδια… το Ηράκλειο φροντίζει έτσι ώστε να μπουν όλοι στον ρυθμό της «Καστρινή Αποκριά 2020»! Η Τσικνοπέμπτη (Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου) είναι μία καλή ευκαιρία να γεμίσει η «καρδιά» της πόλης με μελωδία και χρώμα. Την διοργάνωση της «Καστρινής Αποκριάς 2020» έχει ο Δήμος Ηρακλείου και ηΚοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

 

Το πρόγραμμα

Η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου, δ/νσηΝτένη Σκανδαλάκη, σκορπά νότες χαράς σε όλη την πόλη. Διαδρομή: 18:10 Οδός Χάνδακος, 18:30 Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια), 18:50 Πεζόδρομος Δικαιοσύνης, 19:10 Πεζόδρομος Ίδης, 19:30 Πλατεία Κορνάρου

Ιστορικό κέντρο Ηρακλείου: Καστρινή γαμήλια καντάδα και γαϊτανάκι!

18:00: Κανταδόροι και χορευτές θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Ελευθερίας, θα συνεχίσουν στους πεζόδρομους Δαιδάλου, Περδικάρη, Κοραή, Μιλάτου, Μεραμβέλλου, κάνοντας στάσεις για το «γαϊτανάκι» και καταλήγοντας  στην πλατεία Αγίου Τίτου. Εκεί θα στηθεί ένα θεατρικό-χορευτικό δρώμενο αποκριάτικου παραδοσιακού κρητικού γάμου!

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη με την παραδοσιακή χορευτική ομάδα Ε.Μ.& Κ. Φαραζάκη. Σχολή χορού, μουσικής και παραστατικών τεχνών, «Οι Κρείττονες».

Στην καντάδα συμμετέχουν -αλφαβητικά- οι μουσικοί: Μ. Βαρουχάκης, Δ. Βερεράκης, Ι. Μαρτσάκης, Μ. Ρεθεμνιωτάκης  και Μ. Σχοιναράκης με τα συγκροτήματά τους.

Πεζόδρομος της Λ. Δικαιοσύνης:

18:00: Το γαϊτανάκι και παραδοσιακοί αποκριάτικοι χοροί από όλη την Ελλάδα από την  Σχολή χορού, μουσικής και παραστατικών τεχνών «Οι Κρείττονες».

18:30: Ο Ξυλοπόδαρος Circus Camino χορεύει σε αποκριάτικους ρυθμούς!

18:50: Αποκριάτικοι ρυθμοί από τη Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου.

19:15: Οι «Batala Creta» με τα τύμπανά τους ξεκινούν από την Πλατεία Ελευθερίας,  διασχίζουν τη Λ. Δικαιοσύνης και συνεχίζουν…

19:45: Fire Show απότον Circus Camino!

20:30: «Οι Τροβαδούροι του Ήλιου» τραγουδούν στον ρυθμό της αποκριάς!

Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια)

18:30:Συναυλία με την Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου.

19:30: Σχολές χορού από όλη την πόλη ανεβαίνουν στη σκηνή και χορεύουν σε αποκριάτικους ρυθμούς!

22:30: Τραγούδια και χορός με τους αγαπημένους KulturMultur !

Συνδιοργάνωση: Aκαδημία των Allegri

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0

Powered by IT Development