ΑΡΧΙΚΗ | ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | Κάνε κάτι ...Μην κάνεις τίποτα

Κάνε κάτι ...Μην κάνεις τίποτα

image

Ντριν!Ντριν!Ντριν! Ακούω έναν ήχο.

Πόσα ξυπνητήρια έχω βάλει; 7:00, 7:15, 7:3O Σηκώνομαι, βουρτσίζομαι, ξεπλένομαι και ετοιμάζομαι. Δευτέρα σήμερα, καινούργια βδομάδα, νέοι στόχοι και πολλές-πολλές υποχρεώσεις.

Βγαίνω έξω, περπατώ, παίρνω τον καθημερινό μου καφέ και τι να δω; Μία πόλη άδεια και έρημη ,σαν κάποιος να έχει πατήσει το «mute» και να τα έχει παγώσει όλα! Μια πόλη που δεν θυμίζει με τίποτα το Ηράκλειό μας. Οι πολίτες φοράνε μάσκα και κρατάνε αποστάσεις ασφάλειας ο ένας από τον άλλο, ένα με δυο μέτρα περίπου. Άλλοι φοράνε γάντια και έχουν αντισηπτικό στα χέρια, ενώ σε ουρές συνωστίζονται έξω από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία συμπολίτες μας προκείμενου να εφοδιαστούν, όπως λένε με τα απαραίτητα. Μα καλά δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος;Πρέπει να περιορίσουμε τον ιό και όχι να τον εξαπλώσουμε.

Η τηλεόραση και όλα τα ΜΜΕ ενημερώνουν καθημερινά, με κάθε τρόπο και μέσο, πως το να μένεις σπίτι είναι ότι πιο ορθό αυτήν την χρονική στιγμή. Τι δεν καταλαβαίνετε; Μένουμε σπίτι. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες, προσαρμοζόμαστε με τις νέες συνθήκες, τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Σ ’αυτήν την κατάσταση δεν χωράνε εγωισμοί και ανευθυνότητες. Η Δημόσια Υγεία πλήττεται από τον κορωνοϊό προκαλώντας Παγκόσμια κρίση σε όλους τους τομείς.

Η πανδημία του Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.926 ανθρώπους από την εμφάνιση της, ενώ είχαν αναφερθεί περισσότερα από 131.460 κρούσματα σε 116 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ωστόσο δεν αντικατοπτρίζει πάντα την πραγματικότητα, αφού κάποιες χώρες εφαρμόζουν διαφορετική πολιτική όσον αφορά στο ποιους εξετάζουν. Οι χώρες που ανέφεραν τους περισσοτέρους νεκρούς μέσα στις τελευταίες 24 ώρες είναι η Ιταλία, το Ιράν και η Ισπανία. Όσον αφορά την χώρα μας, στα 352 έχουν φτάσει τα κρούσματα στην Ελλάδα με δυο χωρία κοντά στην Καστοριά να έχουν τεθεί σήμερα σε καραντίνα και 4 άνθρωποι να έχουν χάσει συνολικά την ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι νέα μέτρα, όπως το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη 18/3, τον υποχρεωτικό κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα, την αναστολή εφαρμογής του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου κ.ά.

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο), απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, έχει συνολικά 80.793 κρούσματα. Από αυτά, 3.169 ασθενείς πέθαναν και 62.793 ιάθηκαν. Το θετικό της υπόθεσης, όμως, είναι ότι από την Τετάρτη μέχρι τώρα καταγράφηκαν μόνο 15 νέα κρούσματα και 11 θάνατοι. Φαίνεται λοιπόν πως ο ιός κάνει τον κύκλο του. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι, πως ο χειρότερος εχθρός, στην συγκεκριμένη αυτή περίπτωση είναι ο πανικός του κόσμου να συμμορφωθεί με την νέα τάξη δεδομένων. Δικαιολογημένα, ο κόσμος νιώθει ότι πνίγεται και δεν μπορεί να πράξει τίποτα, όμως αυτό που καλείται να κάνει είναι αυτό το «τίποτα» και όσο πιο γρήγορα το αποδεχτεί τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε νικητές από όλο αυτό.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
5.00
Sporfm

Powered by IT Development