ΑΡΧΙΚΗ | ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | Κορονοϊέ σε ευχαριστούμε!

Κορονοϊέ σε ευχαριστούμε!

image

Κορονοϊέ σε ευχαριστούμε!

Διοτι, ισως και με αυτόν τον σκληρό και επίπονο τρόπο, μας υπενθύμισες ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο, ούτε η ίδια η ζωή.Τώρα πια η φράση «στην υγεία μας» που συνοδεύει το τσούγκρισμα των ποτών μας αποκτά μεγάλο νόημα. Κορονοϊέ σε ευχαριστούμε, γιατί συνειδητοποιούμε δειλά-δειλά όλοι μας ότι τόσο καιρό ξοδευαμε χρόνο και ενέργεια σε πράγματα που είναι τελείως αμελητέα και δεν μας προσφέρουν απολύτως τίποτα, παρά μόνο εφήμερη ικανοποίηση.Ισως το νέο iphone και το καινούριο αμαξι που πεθαίναμε να αποκτήσουμε να μην έχουν τόση σημασία, αφού δεν μπορούν να μας εξασφαλίσουν το υπέρτατο αγαθό, την υγεία. Πλέον στις δύσκολες μέρες που διανύουμε οι άνθρωποι τσακώνονται στα super market για ένα αντισηπτικό, έχοντας κυριευθεί από τα ζωώδη ένστικτα της επιβίωσης, αφήνοντας στην άκρη τους πολιτισμένους τρόπους.

Ήρθε η στιγμή να καταλάβουμε ότ ιτίποτα δεν είναι σίγουρο και τα πάντα μπορούν να μεταβληθούν μέσα σε μια μονάχα στιγμή.Πριν μερικούς μηνες ούτε που θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η υγεία μας θα απειλούνταν από έναν αόρατο εχθρό των ανθρώπων, τον κορονοιο. Ένας ιός είναι υπεραρκετός για να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Τώρα πια όλη μας η καθημερινότητα περιστρέφεται γύρω από αντισηπτικά, μάσκες και γάντια.

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα γύρω από την νέα πανδημία, οι περισσότεροι άνθρωποι που θα νοσήσουν από τον κορονοιο θα το περάσουν σαν μια κοινή γρίπη. Τι συμβαίνει όμως με τις ευπαθείς ομάδες; Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο μιας και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι τόσο ισχυρό. Ας μείνει ο καθένας από εμάς στο σπιτι του, σώζοντας τη ζωή σε έναν συνάνθρωπο του. Οι ευπαθείς ομάδες δεν είναι άνθρωποι από άλλο πλανήτη, είναι γύρω μας. Είναι ο κύριος Γιώργος που μένει στο διπλανό σπιτι, η Μαρία που εργάζεται στο σούπερμάρκετ και η ηλικιωμένη κυρία που στεκόταν πίσω σου στην ουρά του ΑΤΜ. Έχουμε όλοι μας ευθύνη απέναντι σε αυτά τα άτομα. Αν όλοι εμείς που δεν ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες κυκλοφορούμε ανενόχλητοι στους δρόμους αργά η γρήγορα θα προσβληθούμε από τον κορονοϊό, και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα κολλήσουμε και ένα άτομο ευπαθούς ομάδας. Αυτό το άτομο ίσως και να χάσει τη ζωή του εξαιτίας της δικής μας απερισκεψίας. Για κάθε νέο κρούσμα του κορονοϊού έχουμε όλοι ένα μερίδιο ατομικής ευθύνης, γι’ αυτό ας σκεφτούμε λογικά και ας πράξουμε υπεύθυνα, με γνώμονα το «εμείς» και όχι το «εγώ».

Κορονοϊέ ευχαριστούμε, χάρη σε εσένα θυμηθήκαμε τι έχει πραγματικά αξία, πήραμε το μάθημα μας. Ας μην χαθούν άλλες ζωές, μπορείς να φύγεις τώρα...

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
4.00
Sporfm

Powered by IT Development