ΑΡΧΙΚΗ | ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | Θα το περάσουμε κι αυτό, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Θα το περάσουμε κι αυτό, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

image

Η Ελλάδα, η Ευρώπη αλλά κι ολόκληρος ο κόσμος περνούν πολύ δύσκολες - επίπονες καταστάσεις τους τελευταίους μήνες. Το κύριο, πλέον, θέμα συζήτησης στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και στα sites είναι φυσικά ο φονικός ιός, που ακούει στο όνομα κορονοϊός.Είναι ένα γεγονός που λίγο-πολύ έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως, πως το αντιμετωπίζει αυτό πραγματικά ο μέσος Έλληνας; Δείχνει την απαραίτητη ψυχραιμία που χρειάζεται κι ακολουθεί τις ορθές οδηγίες που μας δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες; Ή βάζει το ΄΄εγώ΄΄ του πάνω από το σύνολο;

Όταν, ο συγκεκριμένος ιός είχε εμφανιστεί και πρωτοακουστεί στην Κίνα, κανείς δεν του έδωσε την απαραίτητη σημασία ή σοβαρότητα αν προτιμάτε, αντιθέτως τον πέρασαν σαν ακόμη έναν ιό που θα μας αποχαιρετούσε σύντομα. Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Μακάρι να είχαμε δίκιο. Ωστόσο, όταν άρχισε να εξαπλώνεται στην Ευρώπη, τα πράγματα σαν να έγιναν λίγο πιο σοβαρά. Πολύ γρήγορα η ΄΄γειτόνισσα΄΄ Ιταλία έγινε δεύτερη Κίνα. Περιττό να πω, πως η χαριστική βολή σύγχυσης στην Ελλάδα ήταν όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην χωρά.Μέρα με την μέρα ο αριθμός των κρουσμάτων ολοένα και μεγάλωνε, τα παραδείγματα για το τι να μην κάνουμε κυρίως από την Ιταλία ήταν άφθονα και οι πρώτες κινήσεις από το κράτος για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού ήταν γεγονός. Παρ ’όλα αυτά, μια μερίδα ανθρώπων αδυνατούσε να αλλάξει την καθημερινότητα του για χάρη του κοινού καλού. Ναι είναι δύσκολο να στερηθείς τον αγαπημένο σου καφέ στην αγαπημένη σου καφετέρια,ναι είναι δύσκολο να στερηθείς το αγαπημένο σου ποτό στο αγαπημένο σου κέντρο διασκέδασης αλλά είναι ο μονόδρομος για να προφυλάξεις τόσο την προσωπική σου υγειά όσο και των γύρω σου.

Βρισκόμαστε στο 2020, έχεις ίντερνετ, βιντεοπαιχνίδια, social media τα πάντα για να περάσεις την ώρα σου. Εγώ θυμάμαι, τα προηγούμενα χρόνια ότι προσπαθούσαμε να σκεφτούμε οποιαδήποτε δικαιολογία είτε για να αποφύγουμε το σχολείο είτε για να αποφύγουμε την δουλειά και τώρα που αυτό έγινε ουσιαστικά νόμος, είναι το τελευταίο πράγμα που κάνουμε. Η φράση ΄΄Μένουμε Σπίτι΄΄ δεν είναι άλλο ένα ωραίο χάσταγκ που μπορείς να ντύσεις τις φωτογραφίες σου στο ίνσταγκραμ, αλλά αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας. Απ’ ότι φαίνεται, ο μέσος Έλληνας χρειάζεται δύο τρόπους για να καταλάβει την σοβαρότητα που έχει κάθε τέτοιο γεγονός: ή με απαγόρευση ή αν βρει το κακό μπροστά του. Το πρώτο δεν έπιασε. Για να αποτρέψουμε να γίνει το δεύτερο, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Μείνε στο σπίτι και μην αφήσεις να πάθει κακό η υγειά σου, των γύρω σου κι ειδικά των ευπαθών ομάδων. Θα το περάσουμε κι αυτό. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm
Powered by IT Development