ΑΡΧΙΚΗ | ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | Ας δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα… θετικά του Κορωνοϊού!

Ας δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα… θετικά του Κορωνοϊού!

image

Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει πολλά, έχω ακούσει ακόμα περισσότερα για την παγκόσμια, αόρατη απειλή που «ακούει» στο όνομα Κορωνοϊός. Καθημερινή ενημέρωση θυμάτων/κρουσμάτων, από τι προήλθε, πότε εκτιμάται να τελειώσει αυτή η κατάσταση, τι γίνεται με το εμβόλιο και σε πόσο διάστημα θα βρίσκεται στα «χέρια» του κόσμου, είναι ελάχιστα από τα θέματα που απασχολούν τον μέσο Έλληνα αλλά και τον μέσο… Γήινο την σήμερον ημέρα. Ακόμη, εννοείται πως έχουν υπάρξει/ακουστεί λόγια του τύπου: «Και αν μας κρύβουν κάτι; Μήπως όλα αυτά είναι ένα σχέδιο των «από πάνω» για να πετύχουν τους όποιους σκοπούς τους;», «Μήπως θέλουν να μας οδηγήσουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση που μόνον έτσι μπορούν να μας συνετίσουν ώστε αργότερα να έχουν τη δυνατότητα να μας ελέγξουν;». Λογικό να ακούγονται πολλές θεωρίες συνομωσίας, άλλωστε η ενασχόληση του Έλληνα με το σπίτι του διπλανού παρά με το δικό του ήταν ανέκαθεν το «μαλακό υπογάστριο» του. Ανησυχία είναι λογικό να υπάρχει αλλά ας είμαστε ρεαλιστές! Είμαστε απλοί άνθρωποι που τα κυριότερα μελήματά μας είναι να διασκεδάζουμε με φίλους/συγγενείς, να γνωρίσουμε τον έρωτα, να κάνουμε παιδιά και αργότερα να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για το δικό τους μέλλον. Αρκούν για μια ευτυχισμένη ζωή! Οπότε σε θέματα όπως τον Κορωνοϊό ας δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στα… θετικά που έρχονται μαζί με αυτόν και όχι στα αρνητικά. Να ακούμε και τα αρνητικά για να ξέρουμε πως να «κινηθούμε» αλλά μέχρι εκεί!

«Μα πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο αφελής δίνονταςπερισσότερη σημασία στα θετικά παρά στα αρνητικά εν μέσω μιας… πανδημίας;», σας ακούω να με ρωτάτε μέσα από τουςτοίχους του σπιτιού μου…και απαντώ! Δεν είναι δύσκολο· αρκεί να υπάρξει σωστή ενημέρωση, να πρυτανεύσει η λογική και να μην αφήνουμε τον καθένα να μας πανικοβάλει. Σίγουρα αυτή τη στιγμή ο  Covid-19 είναι το νούμερο ένα (σε αρκετές περιπτώσεις και το μοναδικό) θέμα ειδήσεων ανά τον κόσμο τονίζοντας μόνο τα αρνητικά του ιού. Συμφωνώ πως επιβάλλεται να υπάρξει ενημέρωση για θανάτους/κρούσματα, σε τι κατάσταση βρίσκεται το σύστημα υγείας κάθε χώρας κτλ. Αλλά ας είναι σωστή αυτή η ενημέρωση από όλους! Χωρίς ψεύτικες ειδήσεις, υπερβολές και πανικό. Ας μη  σπέρνουμε τον φόβο στον κόσμο και ας τον αφήσουμε να δώσει σημασία και στις θετικές ειδήσεις που «σκεπάζονται» από την τρύπια, χοντρή, άσχημη «κουβέρτα»των αρνητικών ειδήσεων.

Εν μέσω των όσων γίνονται στο τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, οφείλουμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα πίσω και να αναρωτηθούμε… Πότε άλλοτε υπήρξε ένα γεγονός (τα τελευταία χρόνια) που μας επέβαλε να έρθουμε πιο κοντά με τις οικογένειες μας και γενικότερα με τα πρόσωπα που θεωρούμε δικά μας; Σίγουρα ο ελληνικός λαός τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει περάσει πολλά. Οικονομική κρίση, μνημόνια, μεταναστευτικό, «Μακεδονικό ζήτημα», προκλήσεις από τη γειτόνισσα Τουρκία σε Αιγαίο και Έβρο είναι κάποια γεγονότα που μου ήρθαν μονομιάς στο μυαλό. Κανένα από αυτά τα θέματα (το καθένα σημαντικό με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο) δεν μας έφερε κοντά. Μια θετική, λοιπόν, είδηση που ήρθε μαζί με τον Κορωνοϊό είναι πως, πλέον, μπορούμε να αφιερώσουμε παραπάνω χρόνο στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Σίγουρα πολλοί συνάνθρωποι μας δεν είχαν αυτή την ευχέρεια προηγουμένως καθώς «θυσίαζαν» τον οικογενειακό χρόνομε σκοπό ναμπορέσουν να βγάλουν τα προς το ζην. Είναι ευκαιρία αξιοποίησηςτου χρόνου με τις οικογένειές μας! Ας το συνειδητοποιήσουμε και ας το εκμεταλλευτούμε αντί να βγαίνουμε από τα σπίτια μας για βόλτα με φίλους/φίλες παρά τις παροτρύνσεις των ειδικών να μείνουμε μέσα σε αυτά. Δεν αρκεί το χειροκρότημα από τα μπαλκόνια στους γιατρούς. Ας δείξουμε πόσο ευγνώμων τους είμαστε μένοντας σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο δεν βοηθάμε μόνο το έργο των γιατρών όλων των ειδικοτήτων, αλλά και των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετς καθώς είναι και αυτοί άξιοι συγχαρητηρίων με το έργο που επιτελούν! Ο ιός μας ωθεί προς την οικογένειά μας!

Πέραν της οικογένειας, ίσως μία περισσότερο αντιληπτή, θετική είδηση είναι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας. Φυσιολογικό κι επόμενο μιας και ο περιορισμός της βιομηχανικής και τεχνολογικής επίδρασης που υπάρχει μετά την εκδήλωση του ιού, έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ατμόσφαιρά μας. Έχουν μειωθεί τόσο οι αεροπορικές πτήσεις, όσο και η βιομηχανική δραστηριότητα, ενώ εμείς με τη σειρά μας έχουμε περιορίσει τις μετακινήσεις μας γεγονός που συνεπάγεται με τη περιορισμένη χρήση των μεταφορικών μέσων. Στη Βενετία λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα νερά του ποταμιού φαίνονται πιο καθαρά από ποτέ,γεγονός που συνδυάστηκε με την εμφάνιση ψαριών. Λέγαμε εδώ και πολλά χρόνια ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να γίνει καθώς η κατάσταση ήταν (και είναι ακόμα) κρίσιμη, αλλά ποιος θα φανταζόταν ότι ένας ιός θα ήταν ο λόγος που θα υπήρχε μια μικρή βελτίωση στη σύσταση της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας… Ίσως αυτό να είναι ένα καλό μάθημα για την επόμενη μέρα!

Σαν τελευταίο θετικό γεγονός κράτησα (επίτηδες) ένα «ευαίσθητο» κομμάτι της χώρας μας. Την πολιτική! Ανεξαρτήτως με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, νομίζω όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε πως, μετά από καιρό, είναι η πρώτη φορά που έγιναν ενέργειες για το κοινό καλό χωρίς αντιπαραθέσεις στο θέμα υγείας και αντιμετώπισης του ιού. Πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια υπήρξε εθνική συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, πάρθηκαν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω όμως το παρατράγουδο στην όλη ιστορία… Όταν οι ρόλοι αντιστράφηκαν και η πολιτική σκηνή της χώρας λειτούργησε, ο λαός της ήταν αυτός που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αψήφησε τα μέτρα αντιμετώπισης του Κορωνοϊού. Ευχή όλων να μείνει σπίτι του και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας που μετακινείται χωρίς σοβαρό λόγο. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι να μείνουμε σπίτια μας και να αποκομίσουμε μόνο θετικά από αυτό. Μένει να το κάνουμε όλοι…

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm
Powered by IT Development