ΑΡΧΙΚΗ | ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ | Εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων η οργανωτική επιτροπή

Εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων η οργανωτική επιτροπή

image

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας και οι τοπικές αρχές του Τόκιο διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά και με ασφάλεια στην προγραμματισμένη τους ημερομηνία (24/7-9/8), ωστόσο το ενδεχόμενο αναβολής τους κερδίζει καθημερινά έδαφος.

Σύμφωνα με το Reuters, η οργανωτική επιτροπή ήδη έχει αρχίσει να επεξεργάζεται σενάρια για αναβολή της κορυφαίας διοργάνωσης. «Μας ζητήθηκε να κάνουμε μια εξομοίωση για την περίπτωση της αναβολής», ανέφερε πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις. «Αναπτύσσουμε εναλλακτικά πλάνα, ανάλογα με την περίοδο καθυστέρησης, μέχρι και τη μείωση της διάρκειας των αγώνων ή την διεξαγωγή τους χωρίς θεατές. Όλα αυτά θα εξεταστούν στα τέλη του μήνα», τόνισε, ενώ το ρεπορτάζ του Reuters προσθέτει πως εξετάζεται και το σενάριο μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων κατά ένα ή δύο χρόνια, αλλά ακόμη και το να διεξαχθούν έναν ή ενάμιση μήνα μετά από την προκαθορισμένη ημερομηνία τους.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν απόλυτα βέβαιος για την διεξαγωγή των αγώνων, σε χθεσινή του συνέντευξη στους New York Times άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm
Powered by IT Development