ΑΡΧΙΚΗ | ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ | ΤΟΠΙΚΟ | Θετικό ή αρνητικό πρόσημο: Τριτωνία

Θετικό ή αρνητικό πρόσημο: Τριτωνία

image

Προτελευταία ομάδα που θα μας απασχολήσει στη συγκεκριμένη στήλη κειμένων είναι η Τριτωνία!

Η ομάδα από το Αστρίτσι μετράει δύο χρονιές παρουσίας στα γήπεδα της Α1 ΕΠΣΗ ύστερα από την άνοδο της από την Α2 ΕΠΣΗ την αγωνιστική χρονιά 2017-2018.

 

Στην πρώτη της χρονιά στην Α1 ΕΠΣΗ (2018-2019) η Τριτωνία κατόρθωσε να μείνει στην κατηγορία τερματίζοντας στην 11η θέση του πρωταθλήματος με 31 βαθμούς! Το σύνολο του Νίκου Ανδριανάκη (ανέλαβε το «τιμόνι» της ομάδας στις 22/11/2018 μετά την παραίτηση του Μιχάλη Ζουραράκη) σημείωσε 10 νίκες, 19 ήττες και μόλις 1 ισοπαλία· στατιστικό που μας δείχνει ότι κανένας αγώνας της Τριτωνίας δεν έληξε δίχως τέρματα (η μοναδική της ισοπαλία ήταν 1-1 εναντίον της ομάδας του Φαιστού). Στη διαφορά τερμάτων η εικόνα είναι κάτω του μετρίου βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις 28 φορές και δεχόμενοι 55 τέρματα. Σίγουρα δεν ήταν θετική η εικόνα της Τριτωνίας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς στην Α1 ΕΠΣΗ, αλλά η προσπάθεια των παικτών της ήταν αρκετή για να την κρατήσει στην κατηγορία.

Φέτος η ομάδα του Αστριτσίου κινήθηκε (σχεδόν) στα ίδια πλαίσια με την προηγούμενη χρονιά. Με τον Στέλιο Ανωγειανάκη στον πάγκο της ομάδας (διαδέχθηκε τον Ζαχαρία Νοικοκυράκη) τερμάτισε στην 9η θέση του φετινού πρωταθλήματος με 30 βαθμούς. Οι 30 βαθμοί «μεταφράζονται» σε 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες με μόλις ένα ματς εναντίον του ΠΑΝΟΜ να λήγει ισόπαλο χωρίς γκολ. Εκεί που βλέπουμε μία σχετική πρόοδο είναι η διαφορά τερμάτων που είχε φέτος η Τριτωνία σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, ενώ πέρυσι η διαφορά τερμάτων της ομάδας στο τέλος του πρωταθλήματος ήταν αρνητική με -27 τέρματα, φέτος εξακολουθεί να είναι αρνητική αλλά σε μικρότερο πλαίσιο με -17 γκολ διαφορά (32 υπέρ και 49 κατά). Άλλη μια χρονιά που η εικόνα της ομάδας δεν είναι θετική αλλά ο στόχος της παραμονής επετεύχθη με περισσότερη ευκολία συγκριτικά με πέρυσι.

Η φετινή παρουσία της Τριτωνίας στα γήπεδα της Α1 ΕΠΣΗ ήταν για κάποιους μία επανάληψη της προηγούμενης χρονιάς αλλά διακρίνουμε μία μικρή πρόοδο στη διαφορά τερμάτων. Αυτή η μικρή πρόοδος σε συνδυασμό με την εύκολη παραμονή της ομάδας στην ανώτερη κατηγορία ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μας οδηγεί στο θετικό πρόσημο για την φετινή πορεία της Τριτωνίας.

Τριτωνία: «+»

*Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν χωρίς να έχει διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΗ «Σκοράρουμε για το χαμόγελο του παιδιού».

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Sporfm

Powered by IT Development