ΑΡΧΙΚΗ | ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ | CHAMPIONS LEAGUE | «Έσπασε» τα πρωτόκολλα της UEFA και κινδυνεύει να μείνει εκτός τελικού ο Νεϊμάρ

«Έσπασε» τα πρωτόκολλα της UEFA και κινδυνεύει να μείνει εκτός τελικού ο Νεϊμάρ

image

Δώδεκα μέρες απομόνωση και μια αγωνιστική αποκλεισμός είναι οι πιθανές κυρώσεις που μπορεί να έχει ο Νεϊμάρ, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της UEFA αφού αντάλλαξε μπλούζα με τον Μαρσέλ Χάλστενμπεργκ.

Μια στιγμή χαράς θα μπορούσε να κρατήσει πίσω τον Νεϊμάρ από τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, αφού η UEFA έχει μεριμνήσει να δημιουργήσει νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διασποράς του COVID-19 και σε αυτά αναφέρεται πως η ανταλλαγή φανέλας μεταξύ των ποδοσφαιριστών μπορεί να σημαίνει αποκλεισμό μιας αγωνιστικής και δώδεκα ημέρες απομόνωση.

Η επιβλητική εμφάνιση του Βραζιλιάνου και η καθοριστική συμβολή του στο τελικό 3-0 της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Λειψία χθες και η χαρά του που αγωνίστηκε για την πρόκριση με τον Χάλστενμπεργκ μπορεί να του κοστίσει ακριβά. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που τηρηθούν κατά γράμμα οι εντολές, ίσως ο 28χρονος να μείνει εκτός αποστολής στον τελευταίο και κρίσιμο αγώνα της χρονιάς για τους Γάλλους.

Ωστόσο, ο κανονισμός αφήνει ένα μικρό παραθυράκι για τους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα πρωτόκολλα πως «συνιστάται στους παίκτες να μην ανταλλάσσουν τις μπλούζες τους στους αγώνες».

Με βάση αυτό, ο Νεϊμάρ ίσως τη «γλιτώσει» στο τέλος αφού η χρήση του ρήματος «συνιστάται» δεν σημαίνει αυτόματα και «επιβάλλεται». Επομένως, μένει στις επόμενες μέρες να φανεί εάν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ή το γεγονός θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με την αιτιολογία της υπέρτατης χαράς.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0
Χαλκιαδάκης

Powered by IT Development