ΑΡΧΙΚΗ | ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ | ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | Συλλεκτική έκδοση της «Τράπουλας των Φιλελλήνων» από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Συλλεκτική έκδοση της «Τράπουλας των Φιλελλήνων» από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

image

Μετά από την έκδοση «Η τελευταία περίοδος της πολιορκίας του Μεγάλου Κάστρου» σε επιμέλεια, σχόλια και επίμετρο του Μάριου Χατζόπουλου και Παντελή Χαραλαμπάκη, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη προέβη στην συλλεκτική έκδοση της «Τράπουλας Των Φιλελλήνων» ενόψει του επετειακού εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του ’21.

Εδώ αναβιώνουν οι ήρωες της Επανάστασης με χαρακτηριστικές φιγούρες της τράπουλας (ρηγάδες, βαλέδες και ντάμες) σε σχεδιασμό από τη ζωγράφο Μάλη Χανιωτάκη. Αυθεντικά παιγνιόχαρτα της τράπουλας του 1829 φυλάσσονται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Βικελαία Βιβλιοθήκη θα προβεί και σε έκδοση τομιδίου με τίτλο: «Η Ελλάς προ του 1821», το οποίο θα διανέμεται δωρεάν.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδόσεις, όπως:

1)  Το Ημερολόγιο για το 2021

2)  Το 37ο Τεύχος του περιοδικού «Παλίμψηστον»

3)  Τις στιγμές του Κρητικού Ζητήματος από τον Ρωμιό του Γιώργου Σουρρή, καθώς και

4) Την επανέκδοση του βιβλίου του Νίκου Ανδριώτη με τίτλο: « Πληθυσμοί και οικισμοί της Ανατολικής Κρήτης 16ος - 19ος αιώνας»

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0

Powered by IT Development