ΑΡΧΙΚΗ | ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ | ΔΙΕΘΝΗ | Η Ελλάδα παραμένει 17η αλλά Σερβία και Κύπρο στη κατάταξη UEFA

Η Ελλάδα παραμένει 17η αλλά Σερβία και Κύπρο στη κατάταξη UEFA

image

Οι μεγάλες νίκες που πήραν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ απέναντι σε Ζόρια (1-4) και Αϊντχόφεν (4-1) πρόσφεραν 800 βαθμούς στην Ελλάδα (25.000), που παρότι δεν ανέβηκε θέση και παραμένει 17η, μείωσε πλέον αισθητά την απόσταση από την Σερβία (25.250), την Κύπρο (27.250) και τη Δανία (27.375). Πάντως κίνδυνος υπάρχει ακόμη και... πίσω, καθώς είναι κοντά η Ελβετία (24.225) και η Τσεχία (23.200).

Υπενθυμίζεται πως η 14η θέση συνεπάγεται πως ο πρωταθλητής θα είναι στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η 15η θέση σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα είναι στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
Η 16η και η 17η θέση σημαίνουν πως ο πρωταθλητής θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες και όχι πέντε.
Από τη 18η μέχρι την 28η θέση ο πρωταθλητής συμμετέχει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και δεν υπάρχει πέμπτος εκπρόσωπος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
0

Powered by IT Development