ΑΡΧΙΚΗ | BLOG | Κατρακύλα δίχως τέλος

Κατρακύλα δίχως τέλος

image

Τι κι αν πέρυσι θεωρούσαμε πως η 18η θέση της χώρας μας στην κατάταξη της UEFA, αποτελούσε ιστορικό …χαμηλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πως το γεγονός, ότι πλέον θα αναλογούν, μόλις 4 εισιτήρια για «ευρωπαϊκή» έξοδο των ομάδων, ισοδυναμούσε με καταστροφική επίπτωση στις βλέψεις για δυναμική, εκτός συνόρων, παρουσία, όπως φαίνεται μπορούμε και …χειρότερα.Διότι, αφενός επαναλάβαμε την περσινή μας επίδοση και αφετέρου, οδεύουμε πρόσω ολοταχώς για την 20η θέση. Συλλογίζοντας μάλιστα το καλοκαίρι του 2014, όταν η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα, πριν την κορυφαία 8αδα του κόσμου, η εξέλιξη αυτή καθίσταται, ακόμα, πιο θλιβερή.

Μοναδική ελπίδα βαθμολογικής συγκομιδής στην παρούσα φάση, φυσικά είναι ο Ολυμπιακός. Με την συμμετοχή τους στους «32» του Europa League, οι «ερυθρόλευκοι», θα δώσουν δυο παιχνίδια με αντίπαλο την Αϊντχόφεν, έχοντας παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία για συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους πορεία, καθώς οι Ολλανδοί, παρότι αποτελούν ένα άκρως ποιοτικό και επιθετικό σύνολο, δεν συνιστούν μεγαθήριο. Σε κάθε περίπτωση όμως, το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου προμηνύεται δυσοίωνο. Ήδη από τη νέα χρονιά δεν θα υπάρχει ομάδα από το δικό μας πρωτάθλημα στο EuropaLeague.

Το ανησυχητικό είναι πως δεν φαίνεται να διαφοροποιείται αυτή η κατάσταση στο άμεσο μέλλον και αναπόφευκτα, τείνουμε να …οικειοποιηθούμε τη νεοσύστατη, τρίτη τη τάξει, διοργάνωση της UEFA, το Europa Conference League. Καθώς ακόμα και για τον πρωταθλητή, οι συνθήκες για συμμετοχή στην, προσοδοφόρα, κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League, θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, αφού η έναρξη υποχρεώσεων από τον πρώτο προκριματικό γύρο, δυσχεραίνει το έργο της εκάστοτε ομάδας, για εκτεταμένη πορεία. Ασφαλώς όλες αυτές οι συνέπειες, μαζί με πλήθος άλλων, είναι απόρροια της νοοτροπίας των αρμόδιων που διαχειρίζονται τις …τύχες του εγχώριου ποδοσφαίρου και απότοκο των πρακτικών που ακολουθούν, κατά κόρον, τα τελευταία χρόνια.

 

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

Σχολιάστε το άρθρο comment
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:
  • email Αποστολή σε φίλο
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Απλό κείμενο
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
0

Powered by IT Development