Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός: 14.000 θετικά self-test

Σχεδόν 14.000 θετικά self-test ανιχνεύθηκαν ένεκα της επιστροφής στα σχολεία.

Συνολικά 14.000 ήταν τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν από τα self test που έγιναν από μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι συνεχίζεται η διάθεση των self test στα σχολεία, ενώ το σημαντικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπεβλήθησαν σε τεστ 1,6 εκατ. άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ήταν ασυμπτωματικοί.

Την ίδια στιγμή, η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το ΥΠΑΙΘ δεν είχε προετοιμαστεί καθόλου για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και «θα μπορούσε να δώσει μία μικρή παράταση των διακοπών, όπως συνέστησαν και πολλοί ειδικοί».

Ταυτόχρονα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.30 έξω από το υπουργείο Παιδείας απαιτώντας «τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων». Για τον λόγο αυτό έχει κηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12.00 – 14.00).

Με τα τεστ ανά χείρας επιστρέφουν σήμερα στις σχολικές αίθουσες, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, καθώς μετά από πολλές συζητήσεις -αλλά και αντιδράσεις- για το αν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία τη στιγμή που έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά, δόθηκε το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ