Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη από την FSB ο υποδιευθυντής της Ρωσικής φρουράς

Σε «εκκαθάριση» προσώπων προχωρά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι «εκκαθαρίσεις» στις τάξεις του ρωσικού στρατού συνεχίζονται από τον Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Gristo Grozev, ο οποίος επικαλείται ανεξάρτητες πηγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του λοιπόν, η Υπηρεσία Ασφαλείας FSB, η οποία είναι «διάδοχος» της KGB συνέλαβε τον υποδιευθυντή της ρωσικής Εθνικής Φρουράς Roman Gavrilov.

«Τρεις ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι ο στρατηγός Roman Gavrilov, ο αναπληρωτής αρχηγός της Ρωσικής Φρουράς (τμήμα του εσωτερικού στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπέστη τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία), συνελήφθη από την FSB. Ο Gavrilov εργαζόταν επίσης στο παρελθόν στην Προεδρική Φρουρά, δηλαδή στην προσωπική ασφάλεια του Πούτιν», γράφει ο Γκρόζεφ στο tweet.

Κάποιες πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως συνελήφθη για «διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών, με αποτέλεσμα την απώλεια ζωών», ενώ δύο άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι έκανε «σπάταλη χρήσης καυσίμων, με αποτέλεσμα πολλά ρωσικά άρματα μάχης να μένουν στη μέση του δρόμου».

Συνεχίζει ο Grozev λέγοντας: «Αν και είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς σε τι ακριβώς θα οδηγήσει η εκκαθάριση – αναδιάταξη στην κορυφή των δυνάμεων ασφαλείας, ένα πράγμα είναι σαφές: Ο Πούτιν αναμφίβολα αναγνωρίζει την κρίση που περνάει αυτή η επιχείρηση. Είναι τόσο βαθιά που αλλάζει στρατηγούς κατά την διάρκεια πολέμου – μία καθόλου σωστή πρακτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ