Συνδεθείτε μαζί μας

EUROPA LEAGUE

Προσγείωσε τη Γιουνάιτεντ η Σοσιεδάδ 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ»

Μεγάλη νίκη της Λάτσιο,διέλυσε τη Φέγενορντ με 4-2

Εκκίνηση με σπουδαία νίκη για τη Σοσιεδάδ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, με τους Βάσκους να επικρατούν 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ».

Μεγάλη νίκη της Λάτσιο, ηττήθηκε η… ελληνική Τράμπζονσπορ και σπουδαίο «διπλό» της Μονακό.

5ος όμιλος:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σοσιεδάδ 0-1
Ομόνοια-Σέριφ Τίρασπολ 0-3

Δυνατά μπήκε η Γιουνάιτεντ στο ματς, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεκινάει βασικός και να δίνει πνοη στην ομάδα του. Μάλιστα ο «CR7» σκόραρε στο 39ο λεπτό, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η Σοσιεδάδ σόκαρε τους «κόκκινους διαβόλους» στο 59’ όταν ο Μέντεζ άνοιξε το σκορ ύστερα από εκτέλεση πέναλτι για χέρι σε παίκτη της Γιουνάιτεντ σε μια αμφισβητούμενη απόφαση του διαιτητή.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν μπόρεσαν να βγάλουν κάποια αντίδραση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έτσι γνώρισαν την ήττα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Επεισοδιακό… ήταν το παιχνίδι της Ομόνοιας με την Σέριφ, καθώς διακόπηκε στο 56’ μετά από ρίψη αντικειμένων στον βοηθό διαιτητή και ξεκίνησε δέκα λεπτά αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ακάνμπι και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 54’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ατιέμγουεν. Η Σέριφ δεν σταμάτησε εκεί, με τον Ντιόπ στο 76’ να κάνει το 3-0, με την κυπριακή ομάδα να μην μπορεί να αντιδράσει ιδιαίτερα.

Η βαθμολογία:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σοσιεδάδ: 0-1

6ος όμιλος
Λάτσιο-Φέγενορντ 4-2
Στούρμ Γκράτς-Μίντιλαντ 1-0

Η Λάτσιο διέλυσε με τη Φέγενορντ με 4-2, με τους Ιταλούς να έχουν μπει δυνατά στο ματς, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Αλμπέρτο. Ο Άντερσον στο 15’ έκανε το 2-0 ύστερα από ασίστ του Τσίρο Ιμόμπιλε. Ο Βεσίνο στο 28’ έγραψε το 3-0, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Ο ίδιος παίκτης ξαναχτύπησε στο 63’ πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ για τη Λάτσιο, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 4-1 στο 69’ με τον Χιμένες ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης στο 88’ έγραψε το 4-2, σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Η Στουρμ Γκρατς κατάφερε να λυγίσει τη Μίντιλατ, παρόλο που οι Αυστριακοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 73’ και έπειτα, μετά την αποβολή του Χίρλεντερ. Μόλις στο 8’ ο Εμεγκά άνοιξε το σκορ για την Στουρμ, με τον Χόρβατ στο 42’ να χάνει την ευκαιρία να κάνει το 2-0, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα. Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάποιο άλλο τέρμα, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 1-0 της Μίντιλαντ στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η βαθμολογία:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σοσιεδάδ: 0-1

8ος όμιλος
Ερυθρός Αστέρας-Μονακό 0-1
Φερεντσβάρος- Τράμπζονσπορ 3-2

Σκούρα τα βρήκε ο Ερυθρός Αστέρας ο οποίος γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από τη Μονακό. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάποιο τέρμα, με τις δυο ομάδες να ξεκινούν το δεύτερο μέρος ακριβώς όπως άρχισε το ματς.

Στο 74’ ο Σρνιτς έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα σε αντίπαλό του και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Εμπολό να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-0. Τίποτα δεν άλλαξε στην συνέχεια και το σκορ παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Από την άλλη, Φερεντσβάρος επικράτησε 3-2 της Τράμπζονσπορ, με τους Ούγγρους να παίζουν με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο αλλά αυτό δεν τους πτοησε ιδιαίτερα οπως φάνηκε. Ο Ενγκουέν άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό για τους γηπεδούχους, με τον Σίβιτς στο 16’ να αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Τραορέ στο 29’ έγραψε το 2-0, με τον Γκόμεζ στο 39’ να μειώνει σε 2-1 ύστερα από ασίστ του Τάσου Μπακασέτα.

Ο Ενγκουέν στο 44’ έκανε το 3-1 ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με διαφορά δυο τερματων. Ο Μπόζοκ στο 71’ μείωσε σε 3-2, ενώ η τουρκική ομάδα πήγε να κάνει την ανατροπή και να κάνει το 3-3, όταν ο Γιαζίτσι σκόραρε στο 87’ αλλά το γκολ του τελικά ακυρώθηκε. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με την Φερεντσβάρος να επικρατεί με 3-2 της Τράμπζονσπορ.

Η βαθμολογία:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σοσιεδάδ: 0-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROPA LEAGUE