Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Mε «χρυσό» τρίποντο ο Προμηθέας πέρασε από την Πολωνία

Με τον Άντονι Κάουαν να ευστοχεί σε τρίποντο για το 78-76

Τεράστια νίκη για τον Προμηθέα στην έδρα της Σλασκ δια πυρός και σιδήρου για την 5η αγωνιστική του EuroCup, με τον Άντονι Κάουαν να ευστοχεί σε τρίποντο για το 78-76 με 0,9 δεύτερα να μένουν στους γηπεδούχους. Τελικώς, το σύνολο του Μάκη Γιατρά έφυγε με το ροζ φύλλο στις αποσκευές του.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Άρνολντας Κουλμπόκα με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ακολούθησε ο Τζο Γιανγκ με 20 πόντους και 5 ασίστ. Ο Κάουαν μέτρησε 9 πόντους και 3 ασίστ.

Από την άλλη μεριά, Τζέρεμι Μάρτιν σημείωσε 17 πόντους και 7 τελικές πάσες. Ο Αλεκσάνταρ Τζιέβα είχε 14 πόντους και 11 ριμπάουντ μαζί με 5 ασίστ.

Το ματς

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ιδιαίτερα νωθρά και χωρίς καθαρό μυαλό επιθετικά, έμειναν στο 5-3 για τουλάχιστον τέσσερα αγωνιστικά λεπτά. Ο Προμηθέας όντας ανώτερος ως σύνολο θέλησε να ανοίξει τον ρυθμό, όμως τα λάθη και οι βιαστικές επιλογές έκαναν την εμφάνισή τους. Η Σλασκ εξαιτίας της σκληρής άμυνά της κατείχε σταθερά το προβάδισμα και μάλιστα, έφτασε στο +6 (11-5). Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς, προσπάθησαν να πάρουν κεφάλι αλλά δίχως αποτέλεσμα παρότι κοντά στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Σλασκ πάτησε το παρκέ με περισσότερο πάθος, αρνούμενη να παραδοθεί στις προβλέψεις. Απέκτησε διψήφια διαφορά (24-14) απέναντι στο σύνολο του Μάκη Γιατρά που επιθετικά πάσχιζε να βρει λύσεις και να κυκλοφορήσει την μπάλα στα επίπεδα που συνήθιζε. Αμέσως μετά από το time-out οι Πατρινοί «έτρεξαν» ένα επιμέρους 10-2 προεξάρχοντος του Άρνολντας Κουλμπόκας των 10 πόντων. Το προβάδισμα έδωσε στην ομάδα του ο πρώτος σκόρερ του EuroCup για πρώτη φορά στο ματς ο Τζο Γιανγκ (28-29). Το καλό μομέντουμ δεν κράτησε περαιτέρω, με την Σλασκ να προηγείται προς την ανάπαυλα με 42-33.

Στην επανέναρξη οι γηπεδούχοι διατήρησαν σε πρώτο πλάνο τον στόχο τους και με πολλά κοψίματα στην πλάτη της ελληνικής ομάδας, δίνοντας συνέχεια στον ρυθμό που έχτισαν από τη δεύτερη περίοδο. Ο Προμηθέας ήταν διαρκώς πίσω με 6 έως 10 πόντους.

Στην τελευταία περίοδο ο Προμηθέας έπαιξε όλα τα χαρτιά του και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής κυρίως με τη συμβολή του Κουλμπόκα. Την τελευταία επίθεση ανέλαβε ο Κάουαν για τους φιλοξενούμενους, με την ομάδα του στο -1 (76-75)… σηκώθηκε, εκτέλεσε και με 0,9 στο ρολόι πανηγύρισε προς τον πάγκο. Σουτ που έκρινε εντέλει το αποτέλεσμα και το 78-76 έγινε… ιστορία.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 42-33, 62-50, 76-78

Η στατιστική του αγώνα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤ